''s Morgens wakker worden door een vogelconcert'
Tussen eeuwen oude beuken en eiken

Van Echten Suite

Foto's Indeling

Van Echten Suite

8,5
Dwingeloo, Drenthe
Maximaal 2 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

  • 20-12-2021
    23-12-2021
    Verkorte midweek
    € 275,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Voor het ontdekken van de omgeving van Landgoed Oldengaerde, is de Van Echten Suite een perfecte uitvalsbasis. Logeer hier in een prachtig gerestaureerde suite op de eerste verdieping van havezate Oldengaerde, tussen de eeuwenoude eiken en beuken. Vanaf de woon- en slaapkamer van deze suite is er uitzicht op het landgoed en de omgeving, dat als beschermd dorpsgezicht is aangewezen. De suite is vernoemd naar Reynolt van Echten, die de havezate heeft gebouwd in de eerste helft van de 15e eeuw.

 

Op het landgoed, rondom de havezate, is een tuin met een gracht eromheen die met andere gebruikers van de havezate wordt gedeeld. Naast allerlei soorten vogels, zijn hier ook eekhoorns. Achter in de tuin van de havezate grazen schapen. Ook staat u hier in het leefgebied van reeën. Maak een vroege ochtendwandeling of juist tegen de avond; aan de randen van de dag is er de grootste kans dat ze zich van dichtbij laten zien. Op het landgoed komen veel monumentale bomen voor, met name eiken en beuken. In het bos van Oldengaerde staan krentenboompjes, die in het voorjaar uitbundig bloeien. Naar verluid zijn deze krentenbomen door professor Munniks, die rond 1800 op Oldengaerde woonde, vanuit Canada naar Dwingeloo gehaald. Buiten de gracht liggen zandpaden, die uitnodigen om te wandelen. Wandel bijvoorbeeld eens naar het bos dat bij het landgoed hoort. Via dat bos is het een korte afstand naar het Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste heidegebied van West-Europa.

 

De Van Echten suite bevindt zich aan de voorzijde van het huis. De suite bestaat uit een lichte en ruime woon-eetkamer met open keuken en een slaapkamer met douche en toilet. De woonkamer is ruim en licht. Vanuit hier is er door de grote ramen een mooi uitzicht over de tuin van het landgoed. Het interieur is een mix van moderne en historische meubels; in de woonkamer staat bijvoorbeeld een prachtige vroeg 19e eeuwse kast. Een schilderij van rond 1800 siert een van de wanden. Voor kleine kinderen is er een inklapbaar kinderbedje en kinderstoel aanwezig. De suite worden verwarmd door wandverwarming, gevoed door aardwarmte. En heel uniek: de Van Echten Suite is bereikbaar via een monumentale trap uit de 18e eeuw. De huidige fietsenstalling is een box. Hier staan fietsen veilig en droog.

 

De suite beschikt over internet. De televisie is voorzien van een Chromecast. Hiermee kunnen programma's, films, nieuws of sport naar de televisie gestreamd worden. Neem een eigen apparaat mee, zoals een tablet of mobiele telefoon, voorzien van apps zoals: NPO gemist, Ziggo GO, Netflix, Youtube. In de suite is een duidelijke instructie aanwezig hoe u een apparaat koppelt aan de tv. 

Hotel Wesseling verzorgt op bestelling een heerlijk diner, die in de suite opgewarmd kan worden.

 

Momenteel vinden er bouwwerkzaamheden plaats op het terrein. Hier kunt u het geluid van horen. De verwachting is dat deze werkzaamheden augustus 2021 afgerond zullen zijn. 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 2
Aantal slaapkamers 1
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig

Landgoed Oldengaerde

Een combinatie van erfgoed en natuur
3  Beoordelingen, Van Echten Suite
8,5
Algemene indruk
8,4
Comfort van de woning
8,1
Schoon, netjes en hygiënisch
8,2
Ligging en omgeving
9,4
MJM Boute
Drentse schoonheid
3-8-2021 Een prachtig appartement. Zo leuk ook dat er een vaas vol verse zonnebloemen stond. Mooie uitvalsbasis voor wandelingen op het Dwingelderveld en het Holtingerveld.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Anoniem
Geweldige plek en een prachig pand
3-7-2021 We hebben genoten van onze week in de ruime van Echten Suite en heerlijk in de omgeving gewandeld. Het uitzicht vanaf de eettafel bij het ontbijt en aan het einde van de dag is heerlijk rustgevend
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Anoniem
Historisch Buiten!
22-6-2021 Mooie en bijzondere cultuurhistorische locatie in een prachtige bosrijke omgeving.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen