'Wakker worden door de vogeltjes'
Tussen eeuwen oude beuken en eiken

Van Echten Suite

Foto's Indeling

Van Echten Suite

Dwingeloo, Drenthe
Maximaal 2 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Voor het ontdekken van de omgeving van Landgoed Oldengaerde, is de Van Echten Suite een perfecte uitvalsbasis. Logeer hier in een prachtig gerestaureerde suite op de eerste verdieping van havezate Oldengaerde, tussen de eeuwenoude eiken en beuken. Vanaf de woon- en slaapkamer van deze suite is er uitzicht op het landgoed en de omgeving, dat als beschermd dorpsgezicht is aangewezen. De suite is vernoemd naar Reynolt van Echten, die de havezate heeft gebouwd in de eerste helft van de 15e eeuw.

 

Op het landgoed, rondom de havezate, is een tuin met een gracht eromheen die met andere gebruikers van de havezate wordt gedeeld. Naast allerlei soorten vogels, zijn hier ook eekhoorns. Achter in de tuin van de havezate grazen schapen. Ook staat u hier in het leefgebied van reeën. Maak een vroege ochtendwandeling of juist tegen de avond; aan de randen van de dag is er de grootste kans dat ze zich van dichtbij laten zien. Op het landgoed komen veel monumentale bomen voor, met name eiken en beuken. In het bos van Oldengaerde staan krentenboompjes, die in het voorjaar uitbundig bloeien. Naar verluid zijn deze krentenbomen door professor Munniks, die rond 1800 op Oldengaerde woonde, vanuit Canada naar Dwingeloo gehaald. Buiten de gracht liggen zandpaden, die uitnodigen om te wandelen. Wandel bijvoorbeeld eens naar het bos dat bij het landgoed hoort. Via dat bos is het een korte afstand naar het Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste heidegebied van West-Europa.

 

De Van Echten suite bevindt zich aan de voorzijde van het huis. De suite bestaat uit een lichte en ruime woon-eetkamer met open keuken en een slaapkamer met douche en toilet. De woonkamer is ruim en licht. Vanuit hier is er door de grote ramen een mooi uitzicht over de tuin van het landgoed. Het interieur is een mix van moderne en historische meubels; in de woonkamer staat bijvoorbeeld een prachtige vroeg 19e eeuwse kast. Een schilderij van rond 1800 siert een van de wanden. Voor kleine kinderen is er een inklapbaar kinderbedje en kinderstoel aanwezig. De suite worden verwarmd door wandverwarming, gevoed door aardwarmte. En heel uniek: de Van Echten Suite is bereikbaar via een monumentale trap uit de 18e eeuw. De huidige fietsenstalling is een box. Hier staan fietsen veilig en droog.

 

Momenteel vinden er bouwwerkzaamheden plaats op het terrein. Hier kunt u het geluid van horen. De verwachting is dat deze werkzaamheden augustus 2021 afgerond zullen zijn. De suite is nieuw. Een uitgebreide fotoreportage van binnen- en buitenzijde volgt.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 2
Aantal slaapkamers 1
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
0  Beoordelingen, Van Echten Suite
Algemene indruk
Comfort van de woning
Schoon, netjes en hygiënisch
Ligging en omgeving
Meer beoordelingen