Kom overnachten in de natuur

Kom overnachten in de natuur

Voel wat de natuur met je doet! Logeer in een Buitenlevenwoning en maak eindeloze wandelingen en fietstochten. Of plof lekker neer op de bank met een goed boek. Samen, alleen of met een groter gezelschap, in de natuur is het heerlijk opladen.
Eropuit in de vrije natuurCultuurhistorisch erfgoedUnieke locaties in de natuur

Voor ieder wat wils in onze unieke vakantiewoningen in de natuur

Je hoeft echt niet naar het buitenland voor een bijzondere vakantie. Want ons eigen land heeft het allemaal: een prachtige natuur, onontdekte plekken, cultuurhistorisch erfgoed. Ervaar dit zelf door een verblijf in een van onze vele vakantiewoningen op unieke locaties in de natuur.

Onze veelal authentieke woningen zijn met zorg en aandacht gerestaureerd en van hedendaags comfort voorzien. Een heerlijke uitvalsbasis om eropuit te trekken met familie of vrienden en te ontdekken hoe mooi Nederland is.

Voor ieder wat wils in onze unieke vakantiewoningen in de natuur
Voor ieder wat wils in onze unieke vakantiewoningen in de natuur

Ontdek de natuur

Er is gelukkig nog heel veel te ontdekken in eigen land. Op al die prachtige natuur raak je niet snel uitgekeken.

Uitgelichte woningen

Bekijk alle woningen

Unieke locaties in de natuur

Onze vakantiewoningen staan op unieke locaties in de natuur, verspreid door heel Nederland. Soms is de reis ernaartoe al een hele belevenis. Zo hebben we een woning die zich helemaal aan het einde van een kronkelig, doodlopend zandweggetje bevind. Of eentje die zo verscholen ligt achter de bomen dat je haar pas ziet als je er voor staat. En wat te denken van een huisje op een eiland dat alleen met een pontje te bereiken is.

Met een verblijf in een van onze woningen zit je eigenlijk al meteen midden in de natuur. Alleen al door er te zijn, lekker naar buiten te kijken, de vogels te horen fluiten, ervaar je een echt natuurgevoel.

Cultuurhistorisch erfgoed

De vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties zijn voor het overgrote deel authentieke woningen die eerst een andere functie hadden. Zo hebben we voormalige boswachterswoningen, oude boerenhoeves, statige landhuizen of molenaarswoningen in ons bestand. De woningen werden zorgvuldig gerestaureerd met respect voor hun geschiedenis. Originele kenmerken bleven zoveel mogelijk bewaard. Vanwege hun bijzondere

cultuurhistorische waarde hebben meerdere woningen een beschermde status als rijksmonument. Ook het oorspronkelijke landschap waarin veel van onze woningen staan, kan beschouwd worden als cultuurhistorisch erfgoed. Zoals het oude coulissenlandschap gevormd door akkers, weilanden, houtwallen, bossen en heideveldjes. Of de landgoederen met hun aangelegde parkbossen en siertuinen.

Eropuit in de vrije natuur

Ook in ons dichtbebouwde land zijn nog oases van rust en ruimte te vinden. Bovendien is de natuur in Nederland diverser dan menigeen denkt. Zo is het kustgebied met zijn mooie mix van bos, duin, strand en zee een heerlijk gebied om eens lekker uit te waaien. Elders worden grote heidevelden en dichte bossen afgewisseld met vennetjes en stuifzanden. Een aantrekkelijk landschap om in te wandelen en te fietsen. Of neem het weidse polderlandschap waarin talloze meren, plassen, riviertjes en sloten verbindingswegen vormen waardoor die omgeving ook varend verkend kan worden. En het eeuwenoude beeklandschap met zijn ravijnachtige beekdalen biedt weer een heel andere natuurbeleving. Zo is er steeds wat nieuws te ontdekken.