Maak het verblijf op Tiengemeten tot een onvergetelijke belevenis

Van en naar Tiengemeten
Tiengemeten is alleen bereikbaar per veerpont. Het eiland is in het bijzonder geschikt om wandelend te verkennen. Tiengemeten is autoluw, dat betekent dat de auto gedurende het verblijf bij de vakantiewoning blijft staan. De auto gebruikt u om bagage te vervoeren op de dag van aankomst en vertrek. U rijdt dan uitsluitend de route tussen de haven en de woning. Campers zijn er niet toegestaan. Niets vergeten? Lees hier al onze tips voor het inpakken.

De overtocht bij aankomst
Tiengemeten is alleen bereikbaar per veerpont. U kunt kosteloos overvaren tussen 10:00 uur en 19:00 uur op de vrijdag en de maandag met het maximaal aantal toegestane auto’s per vakantiewoning. Het navigatie-adres van de haven van het vaste land is Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland.
Komt u buiten bovenstaande tijden of u maakt een extra overtocht? Dan betaalt u mogelijk €30,- per overtocht. U kunt uw auto ook op de parkeerplaats bij de haven laten staan (gratis) en per voet de overtocht maken. Wilt u op een andere dag dan de aankomstdatum van uw boeking overvaren? Dan kunt u dit doorgeven aan de veerdienst via telefoonnummer: 06-53243129.

De overtocht bij vertrek vanaf Tiengemeten
Op de dag van vertrek kunt u met uw auto tussen 10:00 uur en 19:00 uur op de vrijdag en de maandag kosteloos overvaren naar Nieuwendijk. Wilt u voorafgaand aan het vertrek contact opnemen met de veerdienst? Zo kan de schipper de juiste veerpont inzetten om u terug te brengen naar het vaste land. Het telefoonnummer van de veerdienst is: 06-53243129.

Extra overtocht
Wilt u overvaren tijdens uw verblijf? Of vertrekt of arriveert u op een andere dag? Dan zijn in de meeste gevallen de kosten zijn voor eigen rekening. Per auto is dat €30,-. U rekent dan af met de veerdienst. Gaat u lopend of fietsend met de veerpont? Kijk hier kosten en tijden van de veerpont. Krijgt u bezoek tijdens het verblijf? Bezoekers kopen online vooraf een ticket voor de veerpont.

Gevolgen van maatregelen omtrent Corona
Door deze maatregelen verlopen enkele zaken rondom vertrek, aankomst en verblijf, anders dan anders. Goede voorbereiding is het halve werk. Lees daarom onderstaande informatie goed door.

  • Horeca, het bezoekerscentrum en de musea zijn open voor publiek volgens de normale openingstijden. Op Tiengemeten start het seizoen op 1 april dus vanaf die datum zijn de musea weer geopend. De winkel en expositie in het bezoekerscentrum is tot 1 april alleen in de weekenden open.
  • Vanaf 1 mei is Speelnatuur open.
  • Excursies en evenementen op Tiengemeten zijn ook weer toegestaan. Vanuit het bezoekerscentrum vinden er dan ook weer excursies over het eiland plaats.

Op avontuur
Het eiland ontdekken kan op verschillende manieren. Onze tips zijn:

  • Verken het eiland samen met een gids
  • Huur een fiets of een tandem
  • Maak een wandeling met knapzak (begeleid of onbegeleid)
  • Boek voor het gezelschap een activiteit op maat
  • Kom de lokale lekkernijen of een ijsje halen in het bezoekerscentrum

En interessant voor kinderen tot ongeveer 12 jaar:

  • Doe een boswachter bootcamp of ga op een spannende ontdekkingstocht
  • Bezoek de grootste Speelnatuur van OERRR in Nederland

Geef specifieke wensen door via tiengemeten@natuurmonumenten.nl, bijvoorbeeld een gevulde koelkast bij aankomst of catering aan huis. Dan wordt het in overleg met u geregeld. Wilt u naar Tiengemeten voor een ander doel dan vakantie? Dat kan. Neem dan contact met ons op of met Natuurmonumenten voor het bespreken van de mogelijkheden.