Maak het verblijf op Tiengemeten tot een onvergetelijke belevenis

Van en naar Tiengemeten
Tiengemeten is alleen bereikbaar per veerpont. Het eiland is in het bijzonder geschikt om wandelend te verkennen. Tiengemeten is autoluw, dat betekent dat de auto gedurende het verblijf bij de vakantiewoning blijft staan. De auto gebruikt u om bagage te vervoeren op de dag van aankomst en vertrek. U rijdt dan uitsluitend de route tussen de haven en de woning. Campers zijn er niet toegestaan. Niets vergeten? Lees dan onze tips voor het inpakken.

De overtocht bij aankomst
Tiengemeten is alleen bereikbaar per veerpont. U kunt kosteloos overvaren tussen 10:00 uur en 19:00 uur op de aankomstdatum volgens de boeking met het maximaal aantal toegestane auto’s per vakantiewoning. Het navigatie-adres van de haven van het vaste land is Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland.
Komt u buiten bovenstaande tijden of u maakt een extra overtocht? Dan betaalt u €30,- per overtocht. U kunt uw auto ook op de parkeerplaats bij de haven laten staan (gratis) en per voet de overtocht maken. Wilt u op een andere dag dan de aankomstdatum van uw boeking overvaren? Dan kunt u dit doorgeven aan de veerdienst via telefoonnummer: 06-53243129.

De overtocht bij vertrek vanaf Tiengemeten
Op de dag van vertrek kunt u met uw auto tussen 10:00 uur en 19:00 uur kosteloos overvaren naar Nieuwendijk. Wilt u voorafgaand aan het vertrek contact opnemen met de veerdienst? Zo kan de schipper de juiste veerpont inzetten om u terug te brengen naar het vaste land. Het telefoonnummer van de veerdienst is: 06-53243129.

Extra overtocht
Wilt u overvaren tijdens uw verblijf? Dan zijn de kosten zijn voor eigen rekening. Per auto is dat €30,-. U rekent dan af met de veerdienst. Gaat u lopend of fietsend met de veerpont? Kijk hier kosten en tijden van de veerpont. Krijgt u bezoek tijdens het verblijf? Bezoekers kopen online vooraf een ticket voor de veerpont.

Op avontuur
Het eiland ontdekken kan op verschillende manieren. Onze tips zijn:

  • Verken het eiland samen met een gids
  • Huur een fiets of een tandem
  • Boek voor het gezelschap een activiteit op maat
  • Kom de lokale lekkernijen of een ijsje halen in het bezoekerscentrum
  • Georganiseerde activiteiten door Natuurmonumenten

Oerrr

Voor kinderen is er ook genoeg te doen op Tiengemeten! Doe bijvoorbeeld mee aan het Boswachters Bootcamp of ga op een spannende Ontdekkingstocht of BZZZ speurtocht. Er zijn leuke en educatieve activiteiten waarbij je de wereld van insecten en kriebelbeestjes kunt ontdekken. Daarnaast kun je ook gezellig samen op een tandem fietsen. Oerrr heeft veel leuke activiteiten op het eiland en in het bezoekerscentrum. Bekijk alle mogelijkheden of check gelijk de agenda van Tiengemeten.

Tiengemeten in de winter

In de winterperiode is het bezoekerscentrum Tiengemeten gesloten vanaf 1 november 2023. Vanaf 1 april 2024 is het bezoekerscentrum weer geopend.

Geef specifieke wensen door via tiengemeten@natuurmonumenten.nl. Wilt u naar Tiengemeten voor een ander doel dan vakantie? Dat kan. Neem dan contact met ons op of met Natuurmonumenten voor het bespreken van de mogelijkheden.