Hier wordt het nog écht donker

Hier wordt het nog écht donker

Bij Buitenleven Vakanties vind je de meest unieke vakantiewoningen midden in de natuur. Hier kan je nog echt in het donker overnachten.
Hier wordt het écht donkerRust, Ruimte & PrivacyUnieke locaties in de natuur

Overnachten in het donker

Stel je voor: overnacht op een verborgen plekje waar de hemel alleen door de sterren wordt verlicht. Waar vind je dat nog? Waar je kunt slapen zonder die opgelichte horizon van een grote stad. Logeren in een huisje waar wel 100 verschillende soorten nachtdieren van zich laten horen. Het geritsel van bladeren in donker gehulde natuur. En als de ochtend aanbreekt, word je gewekt door het vrolijke gezang van vogels. Overnachten in het échte donker, dat doe je bij Buitenleven Vakanties.

In onderstaand overzicht vind je de beste plekjes. Wie durft?

Overnachten in het donker
Overnachten in het donker

Onze woningen

Bekijk meer woningen

Hét grote voordeel van overnachten in de natuur

Overnachten midden in de natuur in het donker biedt een unieke kans om volledig tot rust te komen en één te worden met je omgeving. Weg van de drukte van het dagelijks leven, omringd door de serene stilte van de natuur, kun je echt ontsnappen aan alle afleidingen en tot jezelf komen. Het donker onthult een andere kant van de natuur, waar geluiden en geuren intenser lijken en de sterren aan de hemel een onvergetelijk schouwspel vormen. Het is een moment van bezinning, een gelegenheid om te genieten van de eenvoudige schoonheid van het leven en te herbronnen te midden van de prachtige natuurlijke wereld.

Op avontuur in het donker

Stap in een wereld van mysterie en avontuur, waar de nacht je omarmt en de sterren je gids zijn. Te midden van de prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, rustgevende zeeën en schilderachtige duinen, bevinden zich onze vakantiewoningen. Laat je betoveren door het échte donker, een ervaring die je nog lang zal bijblijven.

Een aantal van onze vakantiewoningen lenen zich bij uitstek om het donker te beleven. Griezelverhalen vertellen achter de gesloten deuren van de bedstede. Dat kan in onze vakantiewoning Specht midden in het bos. Op en top vakantie met een glaasje wijn of kopje thee gezellig bij de houtkachel. De kenmerkende geluiden van het bos dragen natuurlijk bij aan dat vakantiegevoel.

Aan de kust kan het 's nachts ook behoorlijk donker worden. In onze toplocaties, zoals Blauwe Reiger, Sylvestris en Duinen 10 kun je dan, bij echte stilte, het ruisen van de zee horen. Een plek waar de nachten ook echt duister zijn, zijn de vakantiewoningen op de Waddeneilanden, Zeemanshuus, Huusje van Hannes en Koekoekspaal. En in Drenthe zijn er een aantal onbebouwde stukken. Vanuit vakantiewoning Schepershuisje kun je prima de sterrenhemel bewonderen. Hier is geen sprake van lichtvervuiling, waardoor je ook prachtige foto's kunt maken van de sterrenhemel.