Overnachten in het donker

Waar vindt u dat nog? Plekjes in Nederland waar de hemel alleen door sterren wordt verlicht. Slapen op een plek zonder oplichtende horizon van een grote stad. Logeren, daar waar wel 100 verschillende soorten nachtdieren van zich laten horen. Het geritsel van bladeren in donker gehulde natuur. En wanneer 's morgens de zon op komt, wakker worden door het gezang van de vogeltjes... Overnachten in het échte donker doet u bij Buitenleven Vakanties.

In onderstaand overzicht vindt u de beste plekjes. Wie durft?

Op avontuur in het donker

Voor wie houdt van een beetje mysterie en wil overnachten in het donker. Bos, heide, zee en duinen, in de meeste natuurgebieden die Nederland rijk is, zijn onze vakantiewoningen te vinden. Mooi bij dag, maar overnachten in echte donker is een bijzondere ervaring. Enkele van onze vakantiewoningen lenen zich bij uitstek om het donker te beleven. Griezelverhalen vertellen achter de gesloten deuren van de bedstede. Dat kan in onze vakantiewoningen Specht en 't Schot midden in het bos. Op en top vakantie met een glaasje wijn of kopje thee gezellig bij de houtkachel. De kenmerkende geluiden van het bos dragen natuurlijk bij aan dat vakantiegevoel.

Aan de kust kan het 's nachts ook behoorlijk donker worden. In onze toplocaties, zoals Blauwe Reiger, Sylvestris en Duinen 10 kunt u dan, bij echte stilte, het ruisen van de zee horen. Een plek waar de nachten ook echt duister zijn, zijn de vakantiewoningen op de Waddeneilanden, Zeemanshuus, Huusje van Hannes en Koekoekspaal. En in Drenthe zijn er een aantal onbebouwde stukken. Vanuit vakantiewoning Schepershuisje kunt u prima de sterrenhemel bewonderen. Hier is geen sprake van lichtvervuiling, waardoor u ook prachtige foto's kunt maken van de sterrenhemel.

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk ook eens: