Nieuws & Blogs

Samenwonen met een kerkuil

Samenwonen met een kerkuil

04-06-2024

Op het Landgoed  Ennemaborg in Midwolda, een van de mooiste bezittingen van Het Groninger Landschap, kun je nu ook logeren. In de voormalige werkschuur is na een ingrijpende verbouwing een prachtige vakantiewoning gereed gekomen: De Kerkuil. Miranda Withoff-Wiering, medewerker erfgoed bij Het Groninger Landschap, vertelt er meer over.

Lees meer
Kasteel met een ziel

Kasteel met een ziel

22-03-2024

In de omgeving van het Gelderse dorp Vorden bevinden zich maar liefst acht kastelen. Een daarvan is Kasteel Hackfort, dat is gelegen op een prachtig landgoed met dezelfde naam. Je kunt er logeren in adellijke vakantiesuites. Het is een plek vol verhalen. Boswachter Anouk Ballot vertelt meer over dit streekkasteel.

Lees meer
Seinhuisje

Seinhuisje

16-01-2024

In de zomer van 2022 heeft Buitenleven Vakanties een opmerkelijk vakantiehuis aan het assortiment toegevoegd. Echt wat je noemt een buitenbeentje: het Seinhuisje op Terschelling. Een ongeveer zeventig jaar oud gebouw, dat niet alleen bovenop een duin staat, maar ook bovenop een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Architect Laurens van der Wal vertelt over de uitdagende restauratie van dit opmerkelijke object.

Lees meer
Beneluxe

Beneluxe

19-09-2023

Vlak bij de Nederlandse grens ter hoogte van Weert ligt Smeetshoeve, de eerste buitenlandse woning die via Buitenleven Vakanties te boeken is. Op termijn zal de samenwerking met het Vlaamse Natuurpunt meerdere Belgische vakantiewoningen opleveren. Smeetshoeve, geschikt voor 6 volwassenen en 2 kinderen is in elk geval een prachtige start.

Lees meer
Op bezoek bij Dreesje

Op bezoek bij Dreesje

19-07-2023

Boerderij van Dreesje op het landgoed Oud Groevenbeek is onlangs volgens een tamelijk radicale filosofie gerestaureerd. Het motto was: zoveel mogelijk overal afblijven. Het resultaat is een vakantiewoning die zijn weerga niet kent. Wie er binnenstapt, wandelt direct het verleden in en wordt deel van het leven van de boerenfamilie die er minstens een eeuw heeft gewoond en gewerkt.

Lees meer
Van ruïne tot monument

Van ruïne tot monument

06-04-2023

Op het schiereiland Zuid-Beveland staat een boerenhoeve met een wonderlijke geschiedenis. Deze ‘Hoeve van der Meulen’, vernoemd naar de familie die er generaties lang heeft gewoond, is gebouwd rond 1670. Stichting Het Zeeuwse Landschap, die streeft naar behoud van erfgoed, restaureerde de hoeve en bouwde er twee recreatiewoningen in.

Lees meer
De natuur blijft fascineren

De natuur blijft fascineren

17-01-2023

‘Taal is zeg maar echt mijn ding’. Zo luidt de titel van het bekendste boek van Paulien Cornelisse. Maar de natuur is dat zeker ook. De cabaretier, schrijver en columnist heeft een uitgesproken interesse voor mos, modder en paddenstoelen. Paulien verblijft tijdens de herfstvakantie met haar partner Chris in Hoeve Gerendal bij het Limburgse Schin op Geul.

Lees meer
U kunt nu boeken voor 2024

U kunt nu boeken voor 2024

02-12-2022

Wij vinden het waardevol dat u kiest voor een verblijf bij Buitenleven Vakanties en houden daarom graag rekening met uw wensen. Boek nu alvast voor 2024.

Lees meer
Van aardappelkelder naar vleermuizenverblijf

Van aardappelkelder naar vleermuizenverblijf

14-06-2023

Toen de aardappel in opkomst was, zo rond de 18e eeuw, stond er bijna op elk boerenerf een aardappelkelder. Zo staat er ook een bij vakantiewoning Borkeld, in Markelo. Deze is recent opgeknapt en dient als verblijf voor vleermuizen. Het creëren van een veilige plaats voor vleermuizen is hard nodig.

Lees meer
Samenwerking met Het Werkatelier

Samenwerking met Het Werkatelier

15-05-2022

Sinds 2019 heeft Buitenleven Vakanties een mooie samenwerking met Het Werkatelier. De allereerste opdracht betrof het wassen en labelen van nieuw linnengoed voor de vakantiewoningen. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat de samenwerking is uitgebreid en er andere werkzaamheden zijn bijgekomen.

Lees meer
Samenwerken voor biodiversiteit

Samenwerken voor biodiversiteit

1-11-2021

Buitenleven Vakanties werkt al langere tijd samen met Zorggroep ’s Heerenloo. Het Groen Team van ’s Heerenloo klooft hout en levert het als haardhout aan Buitenleven Vakanties. Vanaf nu maken zij ook insectenhotels en plaatsen ze deze bij de Buitenleven vakantiewoningen.

Lees meer
Bijen op Landgoed Verwolde

Bijen op Landgoed Verwolde

31-8-2021

Tijdens het boeken van een vakantie bij Buitenleven Vakanties is er de mogelijkheid een donatie te doen aan de natuur. Van de opbrengst wordt een insectenhotel gemaakt om insecten een veilige schuilplaats te bieden.

Lees meer
Onze tips voor inpakken

Onze tips voor inpakken

7-1-2021

Al onze vakantiewoningen zijn sfeervol ingericht en uitgerust met een uitgebreide inventaris. In de keuken bijvoorbeeld, is voldoende gerei aanwezig om een heerlijk culinair hoogstandje op tafel te zetten. Maar wat is er allemaal aanwezig in een Buitenlevenwoning?

Lees meer
AnnA, slapen onder de sterren

AnnA, slapen onder de sterren

4-6-2020

Binnenkort kun je bij Buitenleven Vakanties op een unieke manier de natuur beleven. Precies zoals jij dat wil. We lanceren namelijk een nieuwe manier van overnachten: in een huis dat bestaat uit vier delen die je kunt schuiven en aanpassen aan de weersomstandigheden en jouw wensen op dat moment, Cabin AnnA.

Lees meer