Vakantiewoningen in Friesland

Met een vakantiewoning in Friesland geniet je van een bijzondere provincie, rijk aan erfgoed, natuur en folklore. Friesland staat bekend als dé waterprovincie van Nederland en dit is wat de provincie uitstraalt. Vanuit één van onderstaande vakantiewoningen kun je zo het water op of door de uitgestrekte weilanden trekken en verken je de welbekende 11 steden. Je bent meer dan welkom in ‘it Heitelân’ van de Friezen!

Logeren in Friesland

Vanuit een vakantiewoning in Friesland geniet je van prachtige landschappen, de rijke natuur en het water. En daarnaast is er voor cultuurliefhebbers veel te beleven.

Vakantie in Friesland

Naast cultuur snuiven kent een vakanie in Friesland ook prachtige landschappen en natuur. Een voorbeeld hiervan zijn de Kale Duinen. De vakantiewoning in Friesland genaamd ‘De Kale Duinen’ ligt, zoals zijn naam al doet vermoeden, op kleine afstand van deze duinen. Deze duinen zijn ontstaan door overbeweiding van arme grond en zo zijn er, zonder dat er zee in de buurt is, duinen ontstaan. Een vakantie in de Friese duinen dus. Ook een mooie plek voor een heerlijke ontspannen vakantie in Friesland is 't Blauwe Bos. Op fietsafstand ligt de Duurswouderheide. Dit is het grootste heideveld van de provincie, met authentieke eikenwallen, vennen en veenplassen. Hier vakantievieren is een ontspannen vakantie hebben in Friesland. Ook natuurgebied de Fochteloërveen ligt om de hoek. Vakantie in dit unieke landschap, betekent dat je verblijft op de grens van Friesland en Drenthe.

Bezienswaardigheden in Friesland

Bij Buitenleven Vakanties heb je de keuze uit verschillende vakantiewoningen in Friesland. Een aantal van deze woningen staan op fietsafstand van bezienswaardige karakteristieke dorpjes in Friesland. Als je bij deze woningen op de fiets stapt, fiets je van dorp naar dorp door uitgestrekte weilanden. Voor echte fiets- of wandel liefhebbers zijn er vele fiets- en wandelpaden, onder andere langs onze vakantiewoningen in Friesland. Een bekend voorbeeld hiervan is de 11 stedentocht ter fiets. Een toch vol met bzienswaardigheden in Friesland. Hoewel de tocht maar een keer in het jaar wordt georganiseerd, kan hij het hele jaar door natuurlijk gewoon gefietst worden. Een ander voorbeeld is de zogenaamde ‘pontjesroute’. Deze route leidt je over een aantal kleine fietspondjes. Daarnaast lopen de fietspaden grotendeels langs het water.

De provincie Friesland

Ook vanaf het water is er in Friesland veel te beleven. Friesland kent vele watersportdorpen met mogelijkheden om een boot of sloep te huren. Vanuit je vakantiewoning in Friesland stap je zo in een boot het water op. Vervolgens kun je vrijwel ieder dorp in Friesland vanaf het water bereiken via prachtige sloten, kanalen en meren. En als je zelf niet erg veel ervaring hebt met het besturen van een boot is er altijd wel een behulpzame Fries in de buurt die je graag helpt!

Wat ook onder de provincie Friesland valt is het Wadden eiland Terschelling. In West-Terschelling ligt vakantiewoning Koekoekspaal. In dit stukje van de provincie vind je de beschermde blauw vleugel sprinkhaan en soorten als de levendbarende hagedis het duinviooltje en de parelmoervlinder. Vanaf de duin achter de woning heb je een weids zicht over de Noordzee duinen.

Vakantiewoningen in Friesland online boeken

Een vakantiewoning in Friesland boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Bekijk voor meer inspiratie onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Bekijk gerust ons aanbod van vakantiewoningen in Nederland en waan je in de rol van boswachter, kasteelheer of barones. Voor de pure natuurbeleving boek je een accommodatie midden in de natuur.  En voor de vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.