Vakantiewoningen in Gelderland

Wanneer mensen aan een vakantie in Gelderland denken, is het natuurgebied de Veluwe. Een aantal van onze vakantiewoningen in Gelderland bevinden zich in het centrum van dit natuurgebied dat zich kenmerkt door uitgestrekte heidevelden en ruige zandverstuivingen. Aan de vele zwijnen, edelherten, schaapkuddes en zeldzamere dieren als dassen en vliegende herten. Het kan dus zomaar zo zijn dat u ’s ochtends wakker wordt in het gezelschap van één van deze dieren in de achtertuin van uw boswachterswoning!

 

41 Gevonden accommodatietypes
Gelderland Stuifzand, bossen, heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beekjes

Villa Oud Groevenbeek Tuinsuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Laansuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Vijversuite

Ermelo
2 pers.

Villa Oud Groevenbeek Lindesuite

Ermelo
2 pers.

Bruidssuite Hackfort

Vorden
2 pers.

Waskolk

Ermelo
4 pers.

Fluitberg

Kootwijk
4 pers.

In 't Zand

Kootwijk
4 pers.

Villa Oud Groevenbeek Torensuite

Ermelo
4 pers.

Sluishoofd

Batenburg
4 pers.

Boslust

't Harde
4 pers.

Poortgebouw Doorwerth

Doorwerth
4 pers.

Nieuw Senneke

Gorssel
4 pers.

De Ooievaar

Gorssel
4 pers.

Suite Baron Arend

Vorden
4 pers.

Suite Freule Clara

Vorden
4 pers.

Suite Freule Zus

Vorden
4 pers.

Suite Freule Emma

Vorden
4 pers.

Twee Lindes

Ugchelen
5 pers.

Haank

Doetinchem
5 pers.

St. Hubertus

Vierhouten
5 pers.

School-Hoeve

Ruurlo
6 pers.

Peppelboom

Putten
6 pers.

Vossenheem

Uddel
6 pers.

Nieuw Reemst

Ede
6 pers.

Harten

Renkum
6 pers.

Koetshuis Verwolde

Laren
6 pers.

Landhuis Leuvenhof

Elspeet
6 pers.

Kijk uit

Nunspeet
6 pers.

Op de Duivelsberg

Berg en Dal
8 pers.

Klein Spriel

Putten
8 pers.

't Loor

Doetinchem
8 pers.

Damme

Borculo
8 pers.

Deelerwoud

Deelen
8 pers.

Heidehof

Nunspeet
9 pers.

Rode Zanden

Uddel
9 pers.

't Slag

Ruurlo
11 pers.

Schuttekamp

Ruurlo
12 pers.

Erff Hoog Burel

Radio Kootwijk
12 pers.

Kasteel Hackfort

Vorden
18 pers.

Villa Oud Groevenbeek

Ermelo
24 pers.

Vakantiewoningen in Gelderland

In Afrika spreekt men altijd over het spotten van ‘The Big Five’. Hierbij worden de vijf grootste dieren bedoelt die rond lopen in het wild, namelijk de leeuw, het luipaard, de neushoorn, de olifant en de buffel. Echter, wist u dat Nederland óók zijn eigen Big Five kent? Omdat een tripje naar Afrika niet voor iedereen is weggelegd, kunt u ook gewoon vanuit uw eigen vakantiewoning in Gelderland de Big Five op de Veluwe zoeken!

 

De Grote Vijf van de Veluwe is een verzameling zeer uiteenlopende dieren. Echter, wanneer u er een dag op uit trekt is de kans groot dat u ze allemaal spot tijdens deze safari! De Grote Vijf staat voor de zeehond, het edelhert, de bever, de ree en het wilde zwijn. Zoek van tevoren naar informatie over de leefgebieden van de dieren en zoek ze op tijdens een fiets- of wandeltocht! Of misschien hebt u wel het geluk dat u één van de dieren in de achtertuin van uw vakantiewoning in Gelderland treft…

 

Naast de rijke natuur kent de Veluwe ook voor kunstliefhebbers bezienswaardigheden. Het Kröller Müller Museum staat vooral bekend om zijn grote Van Gogh -verzameling. De met 40 kunstwerken gevulde galerij is namelijk de op één na grootste verzameling ter wereld! 

Daarnaast is deze collectie uitgebreid met schilderijen van Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan en heeft het museum de grootste beeldentuin van Europa gevuld met 160 beelden van bekende kunstenaars als Pierre Huyghe en Jean Dubuffet.

 

Ook het openluchtmuseum in Arnhem is zo’n bijzondere plaats die u eenvoudig bezoekt vanuit uw vakantiewoning in Gelderland. Dit museum bevat onder andere authentieke gebouwen, woningen en molens die hun oorsprong vinden in de afgelopen eeuwen vinden. En mocht het aantal molens in dit museum niet genoeg voor u zijn, kunt u afreizen naar Doetinchem. Hier hebben een aantal mensen een stichting opgericht voor het behoud van molens in hun gebied. En het is natuurlijk extra leuk dat deze molens zo af en toe ook nog in werking worden gesteld!

 

Naast prachtige natuur biedt deze provincie dus nog genoeg andere mogelijkheden voor gezellige dagjes uit! Bekijk ons aanbod in Gelderland en boek een vakantie!

 

Bekijk ook onze vakantiewoningen in..: