Vakantiewoningen in Gelderland

Gelderland is onlosmakelijk verbonden met natuur. Wanneer je aan een vakantie in Gelderland denken, is het natuurlijk als snel het natuurgebied de Veluwe. Een aantal van onze vakantiewoningen in Gelderland bevinden zich in het centrum van dit veelzijdige natuurgebied dat zich kenmerkt door uitgestrekte heidevelden en ruige zandverstuivingen. Aan de vele zwijnen, edelherten, schaapkuddes en zeldzamere dieren als dassen en vliegende herten. Het kan dus zomaar zo zijn dat je ’s ochtends wakker wordt in het gezelschap van één van deze dieren in de achtertuin van je boswachterswoning…

Logeren in Gelderland

Gelderland: de provincie met prachtige bossen, uitgestrekte zandverstuivingen en een indrukwekkende diversiteit aan flora en fauna. In Afrika spreekt men altijd over het spotten van ‘The Big Five’. Hierbij worden de vijf grootste dieren bedoelt die rond lopen in het wild, namelijk de leeuw, het luipaard, de neushoorn, de olifant en de buffel. Maar wist je dat Nederland óók zijn eigen Grote Vijf kent? Omdat een tripje naar Afrika niet voor iedereen is weggelegd, kun je ook gewoon vanuit uw vakantiewoning in Gelderland de Grote Vijf op de Veluwe zoeken.

Vakantie in Gelderland

De Grote Vijf van de Veluwe is een verzameling zeer uiteenlopende dieren. Echter, wanneer je er een dag op uit trekt tijdens je vakantie, is de kans groot dat je ze allemaal spot tijdens een safari. De Grote Vijf staat voor de zeehond, het edelhert, de bever, de ree en het wilde zwijn. Zoek van tevoren naar informatie over de leefgebieden van de dieren en zoek ze op tijdens een fiets- of wandeltocht. Reeën, zwijnen, bevers, edelherten en zeehonden en dus gewoon te vinden vanaf je tijdelijke eigen huis op de Veluwe. Of misschien heb je wel het geluk dat jij één van de dieren in de achtertuin van uw vakantiewoning in Gelderland treft…

Bezienswaardigheden in Gelderland

Naast de rijke natuur kent Gelderland ook voor kunstliefhebbers bezienswaardigheden. Vanuit vakantiewoning Nieuw Reemst bezoek je eenvoudig Het Kröller Müller Museum. Dit bijzondere museum staat vooral bekend om zijn grote Van Gogh -verzameling. De met 40 kunstwerken gevulde galerij is namelijk de op één na grootste verzameling ter wereld. Ook het openluchtmuseum in het Gelderse Arnhem is zo’n bijzondere plaats die je eenvoudig bezoekt vanuit je vakantiewoning in Gelderland. Dit museum bevat onder andere authentieke gebouwen, woningen en molens die hun oorsprong vinden in de afgelopen eeuwen vinden. En mocht het aantal molens in dit museum niet genoeg voor je zijn, kun je afreizen naar Doetinchem.

Hier heeft een aantal mensen een stichting opgericht voor het
behoud van molens in hun gebied. En het is natuurlijk extra leuk dat deze molens zo af en toe ook nog in werking worden gesteld. Zo'n molen is een bezienswaardigheid op zich. In de omgeving van Doetinchem zijn er de vakantiewoningen: 't Loor, een karakteristieke boerderij en vakantiewoning Haank, waar u een prachtig weids uitzicht heeft over het Achterhoekse platte land met het bos om de hoek.

De Provincie Gelderland

Naast prachtige natuur biedt deze provincie dus nog genoeg andere mogelijkheden voor gezellige dagjes uit. De hoofdstad van de provincie Gelderland is Arnhem. Vanaf het Poortgebouw Doorwerth en vakantiewoning Harten de Harten is de stad goed te bezoeken. Boek je een vakantie met verblijf in Nieuw Senneke of De Ooievaar midden in het kleine bosgebied ’t Zand? De Hanzestad Zutphen vol cultuurhistorische gebouwen, is dan dichtbij. De stad leent zich uitstekend voor een dagje uit en is vanaf de tiny houses in Gorssel prima te fietsen.

Vakantiewoningen in Gelderland online boeken

Een vakantiewoning in Gelderland boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Bekijk voor meer inspiratie onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Bekijk gerust ons aanbod van vakantiewoningen in Nederland en waan je in de rol van boswachter, kasteelheer of barones. Voor de pure natuurbeleving boek je een accommodatie midden in de natuur en voor die vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.