Vakantiewoningen in Groningen

De natuur in Groningen is enorm gevarieerd en behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. Van prachtige meren en uitgestrekte polders tot de bedrijvige borgen. Ook bijzonder is het aangrenzende Werelderfgoed De Wadden. Mening natuurliefhebber raakt niet snel uitgekeken op de natuurgebieden van Groningen. Buitenleven Vakanties biedt een 5-tal woningen in deze prachtige provincie. Van het Lauwersmeergebied tot de Eems en van Groningen-stad tot het uitgestrekte land.

Ontdek Groningen vanuit een Buitenlevenwoning en laat je verrassen door de grote diversiteit in natuur.

Logeren in Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Een provincie met verrassend veel variatie, van het vlakke land tot het bijzonder Lauwersmeer. Vooral vogelliefhebbers halen hier hun hart op!

Vakantie in Groningen

Tijdens een verblijf in één van onze vakantiewoningen in Groningen is er altijd wat te beleven. De provincie staat bekend om zijn bedrijvigheid en het barst er van de activiteiten en bezienswaardigheden. Een vakantie in Groningen betekent genieten van natuur, cultuur en van de diversiteit aan activiteiten. De provincie is inmiddels uitgegroeid tot een aantrekkelijk gebied voor een aangename vakantie.

Bezienswaardigheden in Groningen

Groningen staat bekend als bruisende studentenstad. Naast gezellige kroegen zijn er vele andere bezienswaardigheden. Zoals de Martinitoren, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Nederlands Stripmuseum en het Groninger museum. Vanuit vakantiewoning Harssensbosch - en deze pittoreske woning is een bezienswaardigheid op zich - ben je op auto afstand van de stad Groningen en zijn al deze bezienswaardigheden eenvoudig te bezoeken.

De provincie Groningen

Naast vakantiewoningen nabij de stad Groningen vind je bij Buitenleven Vakanties woningen in de provincie. Hier kun je, bijvoorbeeld vanuit een boswachterswoning, genieten van de rust die de natuur van Groningen te bieden heeft. De provincie kenmerkt zich door uitgestrekte natuur. Door de uitkijktorens die verspreid staan opgesteld over de gehele provincie, kun je hier tot aan de horizon toe van genieten! Vanuit vakantiewoning Coendersborg en het naastgelegen vakantiehuisje Borgbloemke, vertoef je in de  directe omgeving van onder andere reeën, ijsvogels en bosuilen. Tijdens uw verblijf heeft u dan ook grote kans deze dieren te spotten. In de provincie Groningen zijn waterlopen, wierden, coulisselandschappen, kerken en borgen volop te vinden. In vakantiewoning Ewsum vier je vakantie op een unieke plek op het borgterrein. De borg is gelegen bij Middelstum en grenst aan het Middelstumer Bos.

Het borgterrein

omvat een aantal tuinen zoals een gedeelte waar historische gewassen worden geteeld, maar er is ook een kruidentuin en fruitmuur. Het meest bijzondere gebouw op het terrein is wel de geschuttoren of donjon. Deze dateert uit 1472 en is gebouwd ‘tegen de wille van de stad Groningen’. Zoals je merkt, gaan op de meeste plekjes in de provincie Groningen cultuur en natuur hand in hand. En zo is op het uiterste puntje van Nederland is Olle Tjoard te vinden. Een vakantiewoning met sauna en daar waar je geregeld beschuit met muisjes kunt eten na de geboorte van jonge zeehonden. Net als in Friesland kun je ook in Groningen genieten van het uitgebreide waternetwerk. En wat is er nu lekkerder dan een mooie zomerdag op of aan het water door te brengen?

Gronings natuurgebied

Ook wat betreft natuurgebieden biedt Groningen genoeg . Eén van de parels van Nederland ligt namelijk deels in Groningen: het Lauwersmeergebied. Dit gebied is populair onder vogelliefhebbers doordat er in de rietvelden en ruige graslanden meer dan 100 vogelsoorten broeden. En vanuit je vakantiehuis in Groningen kun je hierdoor genieten van een prachtig schouwspel tijdens de vogeltrek in het voor- en najaar.

Vakantiewoningen in Groningen online boeken

Een vakantiewoning in Groningen boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Bekijk voor meer inspiratie onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Bekijk gerust ons aanbod van vakantiewoningen in Nederland en waan je in de rol van boswachter, kasteelheer of barones. Voor de pure natuurbeleving boek je een accommodatie midden in de natuur en voor die vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.