Per kano, fiets of wandelend de natuur ontdekken.
Rivieren en romantiek in het Overijssels landschap

Vakantiewoningen in Overijssel

Vanuit een vakantiewoning in Overijssel verkent u gemakkelijk de provincie. Met zijn Hanzesteden kent Overijssel een rijke historie en met zijn bossen, heide, meren en riviertjes fietst u al deze Hanzesteden af. Daarnaast ligt het Hollands Venetië in Overijssel: met meer kanalen dan echte wegen is Giethoorn een echte toeristische attractie. Gelukkig kent ieder dorp in Overijssel genoeg bezienswaardigheden, attracties en uitgaansgelegenheden voor een complete vakantie. Overijssel in al zijn schoonheid ontdekt u vanuit een Buitenlevenwoning.

 

16 Gevonden accommodatietypes
Overijssel Bos, rivieren, het glooiende springendal; dat is Overijssel

Hoens Huusie

Kalenberg
2 pers.

Tjasker

Kalenberg
2 pers.

Marten en Jikke

Kalenberg
2 pers.

Puntjan

Beuningen
4 pers.

Op é Polle

Kalenberg
4 pers.

Eerderveld

Ommen
4 pers.

Oud Vels

Hellendoorn
4 pers.

Twilhaar

Haarle
4 pers.

Wildspieker

Hezingen
4 pers.

't Schot

Staphorst
5 pers.

Diekel

Nutter
6 pers.

Hoeve De Bocksen

Ommen
6 pers.

Batsboer

Vasse
7 pers.

Meerbekke

Hezingen
7 pers.

Borkeld

Markelo
11 pers.

Holtermans

Olst
12 pers.

Logeren in Overijssel

Wanneer u ervoor kiest om tijdens uw vakantie in een vakantiewoning in Overijssel te verblijven, heeft u genoeg keus voor wat betreft natuurgebieden, bezienswaardigheden en activiteiten.

 

Vakantie in Overijssel

Overijssel kent twee grote natuurparken. Het grote Nationale Park Weerribben Wieden is vanuit onze vakantiewoningen in Overijssel eenvoudig te bereiken. In dit natuurpark vindt u een grote verscheidenheid aan zoogdieren en vogels en wanneer u door het park gaat loopt u grote kans één van deze dieren tegen het lijf te lopen! Het waterrijke Nationaal Park Weerribben-Wieden bevindt zich in de Kop van Overijssel. Het wordt gezien als het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa en is eeuwen geleden ontstaan door de turfwinning in dit gebied. In het nationaal park kenmerken het riet en de vele waterwegen het landschap. Polders, sloten, plassen, rietlanden en moerasbossen, alles wordt hier vertegenwoordigd. Vakantiewoningen Op é PolleTjaskerHoens Huusie en Marten en Jikke zijn gelegen in dit bijzondere park.

In het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug kunt u dwalen over glooiende heidevelden en door uitgestrekte bossen. Naast de vele insecten die leven in dit gebied op dit moment ook de laatste groep korhoenders van Nederland. Hier vindt u stille heidevelden, mooie bossen en vooral flinke heuvels. Een ideaal fiets- en wandelgebied. Het golvende landschap lijkt ervoor gemaakt. Het is flink klimmen en dalen voor wandelaars. Maar na hard werken zijn de weidse vergezichten de beloning. Schotse hooglanders zorgen voor het behoud van een gevarieerde vegetatie. Al met al een is dit een uitstekende plek voor mensen die een atieve vakantie in de Overijsselse natuur zoeken.

 

Bezienswaardigheden in Overijssel

Eén van de populairste bezienswaardigheden van Overijssel is het dorp Giethoorn. Dit dorp kent, ondanks zijn kleine formaat, ruim 176 bruggen die de huizen met elkaar verbinden. Het is dan ook leuk om dit dorp met een boot te verkennen, gelukkig zijn er genoeg bootverhuur-bedrijven. U kunt er ook voor kiezen een rondvaart te doen. Tijdens zo’n rondvaart vertelt de schipper u alles over het oude dorp. Als u liever met beide benen op vaste grond blijft kunt u in Giethoorn ook de Giethoornse Museumboerderij bezoeken. Hier ervaart verhalen van markante inwoners en het dorp door de jaren heen gegroeid is waarbij oude gebruiken als turfwinning centraal staan. Daarnaast beschikt het museum ook over een oud vissers- en

botenhuis. Een andere markante bezienswaardigheid is het jaarlijks het Dickensfestijn in Deventer georganiseerd. Hier kunt u zich terug in de tijd wanen en ervaart Overijssel als hoe het er 200 jaar geleden uit zag. Dit komt soms zelfs overeen met de tijd waarin uw vakantiewoning in Overijssel is gebouwd. Verder kent de provincie voor de jongere bezoekers een groot aanbod aan zwemparken en natuurlijk het welbekende attractiepark Slagharen.

 

De Provincie Overijssel

De provincie Overijssel wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende Hanzesteden: Zwolle, Kampen, Ommen, Oldenzaal, Deventer en Hattem. Alle zes waren zij eeuwen geleden lid van het zogenaamde Hanzeverbond, een samenwerkingsorganisatie van kooplieden rond de Oostzee, de Noordzee en op strategische plaatsen in het achterland. Zo is Ommen in het bijzonder een stad in deze provincie waar bossen en het Sallandse landschap een rustplek voor de echte rustzoeker. De veelzijdige natuur zoals bossen, heide, zandverstuivingen, rivieren de Vecht en de Regge brengt u naar Ommen. De prefecte plek voor natuurliefhebbers. En Buitenleven Vakanties heeft twee woningen in dit gebied: Hoeve de Bocksen en  Eerderveld. Bezoek vanaf hier eens de provinciale landgoederen en de historische molens. Deze unieke Vechtdalstad gelegen in het hart van het Vechtdal is het startpunt voor elk uitstapje of verblijf.

 

Vakantiewoningen in Overijssel online boeken

Een vakantiewoning in Overijssel boekt u gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch hier nog niet gevonden wat u zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Bekijk voor meer inspiratie onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Bekijk gerust ons aanbod van vakantiewoningen in Nederland en waan u in de rol van boswachter, kasteelheer of barones. Voor de pure natuurbeleving boekt u een accommodatie midden in de natuur en voor die vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.

 

Bekijk ook onze vakantiewoningen in: