Vakantiewoningen in Overijssel

Vanuit een vakantiewoning in Overijssel verkent u gemakkelijk de provincie. Met zijn Hanzesteden kent Overijssel een rijke historie en met zijn bossen, heide, meren en riviertjes fietst u al deze Hanzesteden af. Daarnaast ligt het Hollands Venetië in Overijssel: met meer kanalen dan echte wegen is Giethoorn een echte toeristische attractie. Echter, gelukkig kent ieder dorp in Overijssel genoeg bezienswaardigheden, attracties en uitgaansgelegenheden voor een complete vakantie.

 

16 Gevonden accommodatietypes
Overijssel Bos, rivieren, het glooiende springendal; dat is Overijssel

Hoens Huusie

Kalenberg
2 pers.

Tjasker

Kalenberg
2 pers.

Marten en Jikke

Kalenberg
2 pers.

Puntjan

Beuningen
4 pers.

Op é Polle

Kalenberg
4 pers.

Eerderveld

Ommen
4 pers.

Oud Vels

Hellendoorn
4 pers.

Twilhaar

Haarle
4 pers.

Wildspieker

Hezingen
4 pers.

't Schot

Staphorst
5 pers.

Diekel

Nutter
6 pers.

Hoeve De Bocksen

Ommen
6 pers.

Batsboer

Vasse
7 pers.

Meerbekke

Hezingen
7 pers.

Borkeld

Markelo
11 pers.

Holtermans

Olst
12 pers.

Vakantiewoningen in Overijssel

Wanneer u ervoor kiest om tijdens uw vakantie in een vakantiewoning in Overijssel te verblijven hebt u genoeg keus voor wat betreft bezienswaardigheden en activiteiten. Eén van de populairste bezienswaardigheden van Overijssel is het dorp Giethoorn. Dit dorp kent, ondanks zijn kleine formaat, ruim 176 bruggen die de huizen met elkaar verbinden. Het is dan ook leuk om dit dorp met een boot te verkennen, gelukkig zijn er genoeg bootverhuur-bedrijven. U kunt er ook voor kiezen een rondvaart te doen. Tijdens zo’n rondvaart vertelt de schipper u alles over het oude dorp!

 

Als u liever met beide benen op vaste grond blijft kunt u in Giethoorn ook de Giethoornse Museumboerderij bezoeken. Hier ervaart verhalen van markante inwoners en het dorp door de jaren heen gegroeid is waarbij oude gebruiken als turfwinning centraal staan. Daarnaast beschikt het museum ook over een oud vissers- en botenhuis.

 

Ook op het gebied van bezienswaardigheden is er genoeg te beleven in Overijssel. Zo wordt bijvoorbeeld jaarlijks het Dickensfestijn in Deventer georganiseerd. Hier kunt u zich terug in de tijd wanen en ervaart Overijssel als hoe het er 200 jaar geleden uit zag.

Dit komt soms zelfs overeen met de tijd waarin uw vakantiewoning in Overijssel is gebouwd! Verder kent de provincie voor de jongere bezoekers een groot aanbod aan zwemparken en natuurlijk het welbekende attractiepark Slagharen.

 

Voor natuurliefhebbers kent Drenthe vele exposities en (bloemen)markten. Verder kent Overijssel natuurlijk het grote Nationale Park de Weerribben, vanuit onze vakantiewoningen in Overijssel eenvoudig te bereiken! In dit natuurpark vindt u een grote verscheidenheid aan zoogdieren en vogels en wanneer u door het park gaat loopt u grote kans één van deze dieren tegen het lijf te lopen!

 

Voor iedere vakantieganger is er een geschikte vakantiewoning in Overijssel. Bekijk ons aanbod van unieke woningen in de natuur!

 

Bekijk ook onze vakantiewoningen in..: