Vakantiewoningen in Overijssel

Vanuit een vakantiewoning in Overijssel verken je gemakkelijk de provincie. Met zijn Hanzesteden kent Overijssel een rijke historie en met zijn bossen, heide, meren en riviertjes fiets je al deze Hanzesteden af. Daarnaast ligt het Hollands Venetië in Overijssel: met meer kanalen dan echte wegen is Giethoorn een echte toeristische attractie. Gelukkig kent elke plek in Overijssel genoeg bezienswaardigheden en natuurgebieden voor een heerlijk vakantie. Overijssel in al zijn schoonheid ontdek je vanuit een Buitenlevenwoning.

Bekijk hieronder de mooiste vakantiewoningen in Overijssel.

Logeren in Overijssel

Wanneer je ervoor kiest om tijdens je vakantie in een vakantiewoning in Overijssel te verblijven, heb je genoeg keus voor wat betreft natuurgebieden, bezienswaardigheden en activiteiten.

Vakantie in Overijssel

Overijssel kent twee grote natuurparken. Het grote Nationale Park Weerribben Wieden is vanuit onze vakantiewoningen in Overijssel eenvoudig te bereiken. In dit natuurpark vind je een grote verscheidenheid aan zoogdieren en vogels en wanneer je door het park loopt, heb je grote kans één van deze dieren tegen het lijf te lopen! Het waterrijke Nationaal Park Weerribben-Wieden bevindt zich in de Kop van Overijssel. Het wordt gezien als het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa en is eeuwen geleden ontstaan door de turfwinning in dit gebied. In het nationaal park kenmerken het riet en de vele waterwegen het landschap. Polders, sloten, plassen, rietlanden en moerasbossen, alles wordt hier vertegenwoordigd. Vakantiewoningen Op é Polle, Tjasker, Hoens Huusie en Marten en Jikke zijn gelegen in dit bijzondere park.

In het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug kun je dwalen over glooiende heidevelden en door uitgestrekte bossen. Naast de vele insecten die leven in dit gebied op dit moment ook de laatste groep korhoenders van Nederland. Hier vind je stille heidevelden, mooie bossen en vooral flinke heuvels. Een ideaal fiets- en wandelgebied. Het golvende landschap lijkt ervoor gemaakt. Het is flink klimmen en dalen voor wandelaars. Maar na hard werken zijn de weidse vergezichten de beloning. Schotse hooglanders zorgen voor het behoud van een gevarieerde vegetatie. Al met al een is dit een uitstekende plek voor mensen die een atieve vakantie in de Overijsselse natuur zoeken.

Bezienswaardigheden in Overijssel

Eén van de populairste bezienswaardigheden van Overijssel is het dorp Giethoorn. Dit dorp kent, ondanks zijn kleine formaat, ruim 176 bruggen die de huizen met elkaar verbinden. Het is dan ook leuk om dit dorp met een boot te verkennen, gelukkig zijn er genoeg bootverhuur-bedrijven. Je kunt er ook voor kiezen een rondvaart te doen. Tijdens zo’n rondvaart vertelt de schipper je alles over het oude dorp. Als je liever met beide benen op vaste grond blijft kun je in Giethoorn ook de Giethoornse Museumboerderij bezoeken. Hier ervaart verhalen van markante inwoners en het dorp door de jaren heen gegroeid is waarbij oude gebruiken als turfwinning centraal staan. Daarnaast beschikt het museum ook over een oud vissers- en
botenhuis.

Een andere markante bezienswaardigheid is het jaarlijks het Dickensfestijn in Deventer georganiseerd. Hier waan je je terug in de tijd en ervaar je Overijssel als hoe het er 200 jaar geleden uit zag. Dit komt soms zelfs overeen met de tijd waarin je vakantiewoning in Overijssel is gebouwd. Verder kent de provincie voor de jongere bezoekers een groot aanbod aan zwemparken en natuurlijk het welbekende attractiepark Slagharen.

De Provincie Overijssel

De provincie Overijssel wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende Hanzesteden: Zwolle, Kampen, Ommen, Oldenzaal, Deventer en Hattem. Alle zes waren zij eeuwen geleden lid van het zogenaamde Hanzeverbond, een samenwerkingsorganisatie van kooplieden rond de Oostzee, de Noordzee en op strategische plaatsen in het achterland. Zo is Ommen in het bijzonder een stad in deze provincie waar bossen en het Sallandse landschap een rustplek voor de echte rustzoeker. De veelzijdige natuur zoals bossen, heide, zandverstuivingen, rivieren de Vecht en de Regge brengt je naar Ommen. De prefecte plek voor natuurliefhebbers. En Buitenleven Vakanties heeft twee woningen in dit gebied: Hoeve de Bocksen en  Eerderveld. Bezoek vanaf hier eens de provinciale landgoederen en de historische molens. Deze unieke Vechtdalstad gelegen in het hart van het Vechtdal is het startpunt voor elk uitstapje of verblijf.

Vakantiewoningen in Overijssel online boeken

Een vakantiewoning in Overijssel boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Bekijk voor meer inspiratie onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Bekijk gerust ons aanbod van vakantiewoningen in Nederland en waan je in de rol van boswachter, kasteelheer of barones. Voor de pure natuurbeleving boek je een accommodatie midden in de natuur en voor die vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.