Vakantiewoningen in Zeeland

Zeeland is gevestigd in het zuidwesten van Nederland en het prachtige landschap bestaat vooral uit een lappendeken van polders en dijken. Bijna de gehele provincie ligt op of onder zeeniveau en voert al sinds de middeleeuwen een strijd tegen het water. De vele kleine eilandjes zijn langzaam samengegroeid tot de grote schiereilanden zoals we die nu kennen. Onze vakantiewoningen in Zeeland liggen letterlijk in de zee, waardoor strand en water nooit ver weg zijn. Hier geniet je van de prachtige stranden en  de leukste watersporten. Maak fietstochten langs de stranden, proef de lekkerste zeevruchten, zo vanuit de zee op je bord. Of breng een bezoek aan de Oosterscheldekering, een van de meest indrukwekkende waterweringen van alle deltawerken.

Ontdek Zeeland vanuit een vakantiewoning van Buitenleven Vakanties!

Logeren in Zeeland

In Zeeland vind je niet alleen de veel bekroonde schoonste stranden van Nederland, maar de provincie beschikt ook over prachtige bossen, duin- en andere natuurgebieden. Ook de flora en fauna is op z’n zachts gezegd bijzonder te noemen. Damherten verschuilen zich in de eikenbosjes in de duinen en de provincie is een geliefd broedgebied voor vele, prachtige (zang)vogels. Dit alles bereik je eenvoudig vanuit je vakantiewoning in Zeeland.

De provincie Zeeland

De woeste kustlijn, stille stranden en voldoende ruimte om te wandelen: je vindt het in Zeeland. Deze provincie is niet voor niets dé vakantiebestemming van Nederland. Omgeven door water vindt iedereen hier wat hij zoekt. Kom tot rust op een luxe resort of ga op avontuur en trotseer de hoge golven. De volgende dag ontdek je de onderwaterwereld in de talloze aquaria of struin je door knusse badplaatsjes met een eeuwenoude geschiedenis. Doe je voeten omhoog en beleef een relaxte familievakantie of fiets- en wandel door het prachtige duinlandschap.

Vakantie in Zeeland

Zeeland kenmerkt zich onder andere door strand. Zo ligt een paar honderd meter van het strand onze unieke vakantiewoning in Zeeland: 't Uusje is een voormalige boswachterswoning, gelegen in Oostkapelle. Hier vind je niet alleen de veel bekroonde schoonste stranden van Nederland maar ook prachtige bos, duin en andere natuurgebieden. Bovendien maakt het gebied deel uit van “de Manteling van Walcheren”. De naam‘De Manteling geeft al van oudsher de functie van dit type bos aan: bescherming tegen de felle zeewind. Rijke kooplieden bouwden destijds hun buitenplaatsen in ‘de Manteling’. Enkele van deze buitenposten, zoals kasteel Westhove, kun je goed bezoeken vanuit deze vakantiewoning in Zeeland. Gelegen in het Zeeuwse binnenland, aan een rustige binnenweg bevindt vakantiewoning Hoeve van der Meulen. 's Heer Abtkerke telt ruim 500 inwoners en ligt in de 'Zak van Zuid-Beverland'. De omgeving leent zich bij uitstek voor heerlijke fietstochten. Het landschap is afwisselend: kleurrijke akkers die elk seizoen wisselen, boerderijen met in het voorjaar bloeiende  boomgaarden en pittoreske dorpjes.

Deze grote vakantiewoning voor 7 personen kan ook gesplitst worden: Hoeve van der Meulen - de Vliedberg kun je separaat huren en is geschikt voor 4 personen. Hoeve van der Meulen - de Poel is geschikt voor 3 personen.

Bezienswaardigheden in Zeeland

Wanneer je aan Zeeland denkt, zijn vaak de stranden en de zee het eerste wat te binnen schiet en deze liggen dan ook vanzelfsprekend op loopafstand van je vakantiewoning in Zeeland. Geheel logisch, gezien naam en de ligging. Maar Zeeland heeft nog zoveel meer te bieden! De provincie biedt een grote verscheidenheid aan zee en stranden, prachtige bossen en natuurgebieden. Al deze gebieden zijn wandelend, per fiets of in een aantal gevallen zelfs per paard te ontdekken. In de monumentale steden Zierikzee en Middelburg kom je statige herenhuizen, oude pakhuizen en vele monumenten tegen. Ook lenen deze steden zich perfect voor een dag shoppen en cultuur snuiven. Watersporten zijn in Zeeland ook zeker niet onbekend. Bezoek vanuit je vakantiewoning in Zeeland met een sloep de vele kleine eilanden, of peddel langs de Noordzeekust met een zeekajak. Zeilen, surfen en kiten zijn ook populaire watersporten.

Vakantiewoning in Zeeland online boeken

Een vakantiewoning in Zeeland boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Bekijk voor meer inspiratie onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Bekijk gerust ons aanbod van vakantiewoningen in Nederland en waan je in de rol van boswachter, kasteelheer of barones. Voor de pure natuurbeleving boek je een accommodatie midden in de natuur.  En voor de vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.