NATUURGEBIEDEN

Voor elk wat wils


De Nederlandse natuur kent vele unieke plekjes. Van duinen tot bossen, heide en stuifzandgebieden.

De Achterhoek, werd in vroeger tijden de Graafschap genoemd. Aan de oostzijde grenst het gebied aan Duitsland, aan de westzijde aan de IJssel, aan de zuidzijde aan de oude-IJssel en in het noorden wordt de Achterhoek afgelost door Salland en Twente.

De Baronie van Breda is de naam van de prachtige natuurrijke streek rond Breda. In de Baronie van Breda vindt u de oudste en mooiste bossen van West-Brabant waaronder het grootste zomereikenbos van Nederland.

Boswachterij Staphorst is een gevarieerd bosgebied in het Noordoosten van ons land. Dit relatief jonge bos, het planten van bomen in Boswachterij Staphorst was tussen 1930 en 1940 een werkloosheidsproject waarvoor vooral westerlingen werden ingezet, is een...

De Pelen is een schitterend natuurgebied op de grens van Brabant en Limburg. Een weids en waterrijk gebied met veel veenmoerassen en plassen.

Drents Friese Wold: prachtige natuur tussen Fryslân en het land van Bartje. Eén van de grootste natuurgebieden van Nederland.

De Friese Wouden, een eeuwenoud landschap, verankerd in de historie en de landbouw. Kleinschalig en eigengereid, ingetogen maar beeldschoon. 

Gaasterland is een betoverend mooi natuurgebied met bos, polders, dijken, moeras en meren. Veel vogelsoorten voelen zich hier thuis: bijvoorbeeld kemphanen, wulpen, goudplevieren, grutto’s en scholeksters. 

Gees ligt in Boswachterij Gees, een ongerept bos en heidegebied in Drenthe. De kleinschalige Boswachterij Gees ligt iets hoger dan de omgeving waardoor er een mooi uitzicht ontstaat.

De Gelderse Vallei is prachtig natuurgebied in het centrum van Nederland. Het natuurgebied zit vol met vogels en zeldzame planten. 

Haringvliet: een unieke getransformeerde zoutwaterdelta. Zoals de Afsluitdijk de Zuiderzee temde tot IJsselmeer, zo maakte de Haringvlietdam van de ruige zeearm Haringvliet een binnenwater.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.