Verblijven in de mooiste omgevingen

Verblijven in de mooiste omgevingen

Omringd door niks anders dan natuur, dat klinkt toch als de ideale vakantie? Buitenleven heeft voor jou de mooiste accommodaties midden in de natuur al bij elkaar gezocht. Bekijk snel het aanbod.
Bekijk woningen
Rust, ruimte en privacyBeleef de natuur van dichtbijEven weg van alle drukte

Huisje in de natuur

Voor de liefhebber van natuur die er even tussenuit wil, maar niet al te ver wil rijden, biedt een huisje in de Nederlandse natuur een perfecte oplossing. Voor prachtige en ongerepte natuur en mooie vergezichten hoef je namelijk helemaal niet ver weg. In een vakantiehuisje van Buitenleven Vakanties kun je alle kanten op. Met huisjes in gebieden als de Veluwe, de Wadden, Weerribben-Wieden en de Achterhoek is er voor ieder wat wils. Elk Nederlands natuurgebied verschilt van elkaar en zo is geen enkel vakantiehuis bij ons hetzelfde. Wat wel voor elke locatie geldt is rust, ruimte en privacy. En dat gewoon in eigen land. Ontdek hier een eigen favoriete huisje in de natuur.

Huisje in de natuur
Huisje in de natuur

Onze woningen

bekijk meer woningen
Prachtige omgeving, mooi huisje, en vooral de rust. Hele fijne vakantie gehad. Echt genieten.

Vakantie in de natuur

Wanneer je bij Buitenleven Vakanties een vakantiehuisje huurt en geniet van het heerlijke Buitenleven, zorg je er ook voor dat de natuur en het huisje in stand gehouden worden. Hoe? Het grootste gedeelte van de verhuuropbrengst van de huisjes vloeit direct terug naar de natuurorganisaties. De natuurorganisaties houden zich bezig met bescherming en herstellen van natuur, maar zorgen ook voor onderhoud aan historische panden. Op deze manier draagt Buitenleven Vakanties bij aan instandhouding van natuur en cultuurhistorisch erfgoed en jij dus ook als je een huisje in de natuur boekt. Je bent daardoor - met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL als eigenaren van de huisjes - verzekerd dat wanneer je bij Buitenleven Vakanties een verblijf boekt, een bijzondere huis in de natuur hebt. Dus: pak je wandelschoenen, je verrekijker en een goed boek dus maar vast in.

Waarom een vakantiehuisje in de natuur?

Een huisje in de natuur heeft je zoveel moois te bieden. Terwijl jij mag overnachten op een plek waar een ander alleen de buitenkant mag bewonderen, beleef je de mooiste avonturen in het bos. Daar waar het ’s nachts zo stil is, dat je de nachtdieren hoort ontwaken om op pad te gaan. Of bijvoorbeeld wakker worden door het geluid van vogels... dat ervaar je het beste tijdens een verblijf van meerdere nachten in je huisje in de natuur. De dieren zijn aan de randen van de dag het meest actief. Hoe fijn om die momenten te kunnen aanschouwen vanuit het vakantiehuisje?

Huisje in de natuur huren

Nederland kent veel gevarieerde landschappen: grote en kleine bosgebieden, rivierlandschappen, lange kuststroken met duinpannen en zandstranden, oer Zuid-Hollandse polderlandschappen, zandverstuivingen, de Achterhoekse coulissen en niet te vergeten het Limburgse heuvellandschap. In al deze natuurgebieden hebben wij huisjes. En, Nederland zit ruim in de bosgebieden. Hiervoor hoef je dus nooit lang te reizen. Bekijk eens alle huisjes in het bos en ervaar hoe het is om midden in de natuur wakker te worden. Hoewel niet alle diersoorten zich in Nederland even goed laten zien, zijn er enkele momenten waarop je de dieren prima kunt spotten. Een voorbeeld hiervan is de periode van de hertenbronst  op de Veluwe. Liever kijken naar mooie luchten en bijzondere vogelsoorten? Dat gaat het makkelijkst bij een verblijf in een huisje in de natuur. Wie van vogels spotten houdt, kan terecht in één van de vele waterrijke gebieden van Nederland. Wat dacht je van een wandeltocht door Nationaal Park Lauwersmeer, over de kilometerslange Zeeuwse dijken. Of fietsen en wandelen op één van de Waddeneilanden, vanuit Zeemanshuus, Huusje van Hannes of Koekoekspaal. Huur hier een huisje in de natuur en wie weet zie je zelfs wel een paar zeehonden… En wat te denken van het gebied Tusschenwater? Vogelliefhebbers kunnen zich er uren vermaken. Vergeet je fotocamera en verrekijker niet! Ook in de de provincie Drenthe hebben we vele huisjes in de natuur. Niet verwonderlijk, want de omgeving is erg in trek bij liefhebbers van de natuur. En dat is niet voor zomaar, want deze provincie bestaat voor het grootste deel uit landelijk gebied. Ook zijn hier maar liefst 3 nationale parken: het Nationaal park Drents Friese Wold, Nationaal park Dwingelderveld en Nationaal park Drentsche Aa. Er zijn vele uitgestippelde wandel- en fietsroutes die je vanuit je huisje in de natuur kunt maken. Ze leiden je langs eeuwenoude hunnebedden, door uitgestrekte bossen en over paarse heidevelden waar kuddes schapen grazen onder het toeziend oog van hun herder.

Huisje in de natuur, want een ontdekking!

Al vele mensen hebben ervaren hoe het is te overnachten in de natuur en wat dat met je doet. Maar ontdek het nu gerust zelf. Of je nu gaat voor een luxe huisje in de natuur, een romantisch vakantiehuisje met hottub, een huisje met sauna, of dat je ergens een plek kiest middenin het bos. Kom het zelf ervaren. Overnachten in het bos in een vakantiehuisje brengt je namelijk weer even helemaal back to basic en is gegarandeerd een bijzondere overnachting. Lekker luisteren naar de geluiden van de natuur om je heen, terwijl jij lekker staart naar de sterren vanuit de hete hottub. Of samen kanoën over de meest romantische wateren van het natuurgebied Weerribben Wieden. De huisjes in dit natuurgebied beschikken allemaal over een Canadese kano, waarmee je al peddelend de natuur kunt ontdekken. Of beleef het Koetshuis van Kasteel Verwolde, waar behalve de prachtige natuur van het landgoed is, ook een sauna aanwezig is. Heerlijk als je na een winterwandeling door het bos mag bijkomen in de sauna. Je kunt ook kiezen om een huisje te huren in waar je 360 graden rondom omringd wordt door natuur. Hoe geweldig klinkt dat? Deze huisjes in de natuur zijn vroeger van de boswachter geweest, oftewel boswachterswoningen. Met een vakantie in een boswachtershuisje wordt je volledig ondergedompeld in de natuur, want zo'n huisje staat altijd midden in het bos. De boswachter werkte en woonde in hetzelfde gebied. Ga je voor luxe en kies je een huisje in de natuur met allerlei extra's? Of verblijf je liever midden in het bos? Misschien is de combinatie wel de perfecte plek...

Voordelen van een huisje in de natuur

Wist je als dat er vele voordelen zijn van een huisje in de natuur huren?

  1. Alleen al de frisse lucht geeft energie en doet bij jou de batterij weer opladen.
  2. In de natuur beleef je de seiszoenen veel intenser.
  3. Er zijn vele activiteiten. Denk aan een excursie met een boswachter en wel of niet georganiseerde wandel- en fietstochten. Check Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor tips.
  4. Je ervaart weer hoe het is de tijd voor elkaar te hebben en quality time met familie of vrienden te besteden.
  5. Het is leerzaam voor jong en oud. In het bos, op de hei, vanaf het water; er valt altijd iets te ontdekken.
  6. Geen plek is zo fotogeniek als de natuur; zo goed als elk moment is het waard te fotograferen.

Huisje in de natuur online boeken

Een vakantiehuisje midden in de bijzondere Nederlandse natuur boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat je inspireren door onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.

Bekijk ook: