Sta oog in oog met moeder natuur
elke woning een eigen stijl

Vakantiewoningen in de natuur

De vakantiewoningen in de natuur van Buitenleven Vakanties zijn ingedeeld in drie categorieën. Allereerst de boswachterswoningen: hier bent u verzekerd van een locatie met alle privacy, midden in het bos. Kastelen en landhuizen is wat u verwacht: bijzondere locaties, die soms opgedeeld in meerdere appartementen zijn, maar altijd op een unieke locatie. Tot slot, boekt u een zogenaamd buitenbeentje dan bent u verzekerd van een bijzonder plekje, niet per se super rustig, maar wel een huis met een verhaal.

 

Buitenleven Vakanties beschikt over een zeer ruim aanbod vakantiewoningen in de natuur. Weet u al waar u op zoek naar bent of met hoeveel personen u wilt overnachten? U kunt filteren op verschillende aspecten, zoals provincie, bos of strand, met of zonder hond en aantal personen. Laat de voorpret maar beginnen!

Ontdek en beleef al dat moois

Altijd een bijzondere plek

Waarom een vakantiewoning in de natuur?

Een vakantiewoning in de natuur is een plek waar u met familie en vrienden bent om het leven te vieren en waar de (klein)kinderen kennis maken met al het moois dat de natuur te bieden heeft. Het is het ideale vertrekpunt voor een ontdekkingstocht door de duinen, uitgestrekte weilanden en akkers. En er is van alles te beleven: op pad gaan met een boswachter, vissen of gewoon heerlijk tot rust komen met een boek op een regenachtige dag. Wilt u liever wandelen of fietsen? De mooiste routes beginnen direct bij de voordeur. U kunt kiezen voor een uitgestippelde wandelroute maar uiteraard kunt u ook kiezen om op eigen houtje er op uit te gaan. Tijdens een vakantie is dit extra genieten, omdat u de natuur kunt beleven van de vroege ochtend tot de late avond.

De woningen van Buitenleven Vakanties zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn verstopt – meerdere zelfs diep in het bos - en zijn alleen vindbaar met een routebeschrijving. Zo bent u verzekerd van een flinke dosis natuur! De woningen bieden altijd een prettige verblijfplaats om de vakantie in door te brengen. In een vakantiewoning midden in de natuur staat uw tijdelijke bedje is niet zomaar, het is een manier van vakantie vieren.

 

De verschillende vakantiewoningen in de natuur

De boswachterswoningen in de natuur zijn gelegen op unieke locaties midden in het bos. In deze woningen begint natuur bij de voordeur en beleeft u rust, ruimte en vrijheid. Buitenleven Vakanties biedt in tien van de twaalf Nederlandse provincies boswachterswoningen aan, welke stuk voor stuk uniek zijn. Uniek is niet alleen de woning zelf, ontdek ook de diversiteit aan landschappen die Nederland rijk is.

In Gelderland, Groningen en Overijssel staan een aantal prachtige kastelen en landhuizen. Stuk voor stuk zijn het vakantiewoningen in de natuur met een verhaal en bijzondere, sfeervolle allure. Allen zijn ze ingericht om u een comfortabele vakantie te laten vieren en tegelijkertijd is eer gedaan door de historie in stand gehouden. Van statige villa tot historisch kasteel, ervaar de grandeur!

Onze buitenbeentjes vakantiewoningen in de natuur beschikken misschien niet over zoveel grootsheid en aanzien als de kastelen en landhuizen, ze zijn minstens zo karakteristiek en sfeervol. Buitenleven Vakanties biedt in acht verschillende provincies buitenbeentjes woningen aan. Geen woning is hetzelfde en de woningen zijn verspreid over allerlei verschillende locaties. Zo zit er voor eenieder de perfecte vakantiewoning en locatie tussen.

 

Duurzame vakantiewoningen in de natuur

Ook is er de mogelijkheid om duurzaam te genieten van de natuur: de ecolodges. Deze zijn modulair en duurzaam, mede doordat het bouwproces van een dergelijke lodge zorgt voor 90% minder CO2 uitstoot. Het gevarieerde landschap waar ze zich bevinden, maakt dat u zich geen moment verveelt.

 

Zoek en vind uw vakantiewoning in de natuur

Sta oog in oog met moeder natuur, slaap in het bed van een kasteelheer of barones of kruip in de huid van een molenaarsknecht, veensteker of sluiswachter. De keuze is reuze! Als u maar de perfecte vakantie heeft die aansluit bij uw wensen. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Nog niet helemaal gevonden wat u zoekt? Laat u inspireren door onze thema’s of neem contact met ons op!