Historie van oude ambachten in de natuur

Historie van oude ambachten in de natuur

Vakantie vieren in een voormalige woning waar vroeger iemand woonde die (natuur)werkzaamheden verrichtte. Cultuurhistorie is hier overal voelbaar en dat op unieke plekjes in de natuur. Overnachten in een Buitenbeentje is verrassend en staat garant voor onvergetelijke herinneringen.

Buitenbeentjes

Een verblijf in een Buitenbeentje is jezelf wanen in de historie van oude ambachten. Wakker worden in het bed waar vroeger de molenaar woonde. Of die van een veensteker; degene die vroeger degene het veenafgravingswerk verichtte. Of die van een sluiswachter. Elk Buitenbeentje is opvallend in zijn soort en vertelt een eigen verhaal aan de hand van historische elementen en door de uitstraling van de omgeving. Het zijn juweeltjes.

Kom zelf ervaren hoe bijzonder het is om in een oorspronkelijke ambachtswoning te overnachten, daar waar een ander alleen de buitenkant mag bewonderen.

Buitenbeentjes
Buitenbeentjes
Woningen met een verhaalHistorie van oude ambachtenVakantie met cultuurhistorie
Geweldige plek, deze voormalige molenaarswoning. Alles is compleet, koken is heerlijk in de kleine keuken, de bedstede slaapt lekker en het uitzicht is prachtig.

Buitenbeentjes bij Buitenleven Vakanties

Wil je iets bijzonders, een ander soort vakantiehuis? Eentje in de volle natuur en waar genieten van rust en vrijheid op nummer een staat? Daar houden wij wel van bij Buitenleven Vakanties. Zowel Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en LandschappenNL hebben meerdere Buitenbeentjes in bezit. En wij mogen ze verhuren. Omdat een buitenbeentje anders is dan anders, is de kans groot dat een vakantiewoning uit deze categorie helemaal voldoet aan alle wensen.

Woningen met een verhaal

De vakantie vieren in een voormalige woning van een veensteker, sluiswachter of molenaarsknecht spreekt toch meer tot de verbeelding. Het verleden is al voelbaar bij het betreden van de woning. Bij thuiskomst kunnen de kinderen stoere verhalen vertellen over de avonturen die beleeft zijn in de natuur. Bijvoorbeeld de diersoorten die zijn gespot, de excursie met een echte plaatselijke boswachter, het ontdekken van riviertjes. Origineel overnachten zoals dat kan in een Buitenbeentje is verrassend, uniek en levert onvergetelijke herinneringen op.

Zo ben je in de Ooievaar in een lief klein vakantiehuis. De naam is te danken aan haar buurtbewoners: er zijn vele ooievaars met nesten in de bomen van het bos. Uniek aan deze woning is ook dat deze volledig nieuw is gebouwd en dat er gebruik is gemaakt van lokaal Geldersch hout.

Historie van oude ambachten

Bijzonder om zijn architectuur - ontworpen door de eerste Nederlandse vrouwelijke architect - is Atelier Roland Holst. Met de Oude Buisse Heide als directe omgeving is er voldoende gelegenheid om te wandelen in de natuur. Je waant je terug in de tijd in woning Harssensbosch. Met bedsteden (hoe leuk ook voor de kinderen!) en omgeven door het oudste cultuurlandschap van Europa. Overnachten in een Buitenbeentje is ook wakker worden in het bed van de molenaarsknecht, veensteker of sluiswachter, zoals Sluishoofd in Batenburg, Of Tjasker in de Weerribben.

In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Bij Buitenleven Vakanties hebben we een uitgebreid aanbod in unieke vakantiewoningen op bijzondere locaties in de natuur!