Wauw, wat een prachtig boshuisje

Vakantiewoningen in Drenthe

In een vakantiewoning in Drenthe beleeft u deze afwisselende provincie, op maar een anderhalf uur van de Randstad. Deze prachtige provincie is eenvoudig per fiets of wandelend te verkennen. Geniet van de Drentse Heide en de prachtige bossen, of laat u verrassen door de diversiteit van de Hunze. Of toe aan een korte tussenstop? Kom dan cultuur snuiven in één van de vele brinkdorpen die hun oorsprong hebben in de middeleeuwen. Dát is maximaal genieten in een vakantiewoning in Drenthe.

 

12 Gevonden accommodatietypes
Drenthe Drenthe doet wat met je

Specht

Sleen
4 pers.

Kleinste Huisje

Stuifzand
4 pers.

Schepershuisje

Westerbork
4 pers.

Hertenhuisje

Hooghalen
4 pers.

An 't Keienpadtien

Gieten
5 pers.

Huis Landweer

Roderesch
5 pers.

Lunsberger

Borger
6 pers.

Keuterij 't Haantje

Ruinen
6 pers.

Pimpernel

Zuidwolde
6 pers.

Keuterij Ghysselte

Ruinen
8 pers.

Meijersplaats

Ansen
8 pers.

Bosuil

Gees
10 pers.

Vakantiewoningen in Drenthe

De provincie Drenthe heeft prachtige natuur met bruisende brinkdorpen. Zoals De Hondsrug, een 70 kilometer lange zandrug in Drenthe en Groningen die van Emmen tot de stad Groningen loopt. De rivier de Hunze loopt ten oosten van de zandrug; Hondsrug is waarschijnlijk een verbastering van deze naam. Het is een schitterend natuurgebied met mooie dorpen, bolle essen, hunebedden, bossen, heidelandschappen en vennetjes die u kunt beleven tijdens uw verblijf in één van onze vakantiewoningen in Drenthe.

 

Een ander adembenemend deel van de Hondsrug met bos, heide en vennen is Boswachterij Gieten-Borger in Drenthe. De ondiepe meren (vennen), er zijn maar liefst 26, geven dit bijzondere gebied een uniek gezicht. De grootste ven, het Lunsveen, is een populaire broedplaats voor de beruchte insectenvanger de kokmeeuw.

 

In Boswachterij Gieten en Borger broeden tussen onze vakantiewoningen in Drenthe overigens ook nog 70 andere vogelsoorten en er zijn vele adders en zandhagedissen.

Bij de vennetjes groeit ook de zonnedauw, een heuse vleesetende plant! Al even uniek is het Boomkroonpad in Drouwen. Deze populaire toeristische attractie is een spannend 23 meter hoog pad dat de bezoekers langs én door de toppen van bomen voert.

 

Al deze bezienswaardigheden kunt u beleven als u verblijft in één van onze vakantiewoningen in Drenthe. Deze woningen zijn al een belevening op zichzelf! Neem bijvoorbeeld het in de 16e eeuw gebouwde Huis ter Hansouwe, of ‘de Bosuil’ bij het plaatsje Gees waar u struikelt over de grootste zwerfkei van Drenthe.

 

Boek eens een verblijf in deze prachtige provincie en laat u verrassen door de ruimte, natuur en natuurlijk van het comfort van de vakantiewoningen in Drenthe.

 

Bekijk ook onze vakantiewoningen in..: