Wauw, wat een prachtig boshuisje

Vakantiewoningen in Drenthe

Een afwisselende provincie, op maar een anderhalf uur van de randstad. Verken deze prachtige provincie per fiets of wandelend. Geniet van de Drentse Heide en de prachtige bossen. Of laat je verrassen door de diversiteit die de rivier de Hunze met zicht mee brengt. En even iets anders? Kom dan cultuursnuiven in één van de vele brinkdorpen. Er is altijd wat te doen in Drenthe!

11 Gevonden accommodatietypes
Drenthe Drenthe doet wat met je

Specht

Sleen
4 pers.

Kleinste Huisje

Stuifzand
4 pers.

Schepershuisje

Westerbork
4 pers.

Hertenhuisje

Hooghalen
4 pers.

An 't Keienpadtien

Gieten
5 pers.

Lunsberger

Borger
6 pers.

Keuterij 't Haantje

Ruinen
6 pers.

Pimpernel

Zuidwolde
6 pers.

Keuterij Ghysselte

Ruinen
8 pers.

Meiersplaats

Ansen
8 pers.

Bosuil

Gees
10 pers.

Vakantiewoningen in Drenthe

De provincie Drenthe is een afwisselend gebied. Neem bijvoorbeeld De Hondrug. Dit is een 70 kilometer lange zandrug in Drenthe en Groningen die van Emmen tot de stad Groningen loopt. De rivier de Hunze loopt ten oosten van de zandrug; Hondsrug is waarschijnlijk een verbastering van deze naam. Het is een schitterend natuurgebied met mooie dorpen, bolle essen, hunebedden, bossen, heidelandschappen en vennetjes.

 

Een adembenemend mooi deel van de Hondsrug met bos, heide en vennen is Boswachterij Gieten-Borger in Drenthe.  De vennen, er zijn maar liefst 26, geven dit bijzondere gebied een eigen gezicht. De grootste ven, het Lunsveen, is een populaire broedplaats voor kokmeeuwen.

In Boswachterij Gieten en Borger broeden overigens ook nog 70 andere vogelsoorten en verder leven er adders en zandhagedissen. Bij de vennetjes groeit trouwens ook de zonnedauw, een vleesetend plantje. Al even uniek is het boomkroonpad in Drouwen. Dit is een spannend 23 meter hoog pad dat de bezoekers langs én door de toppen van bomen voert. 


Ook andere gebieden in Drenthe zijn een bezoek waard. Bijvoorbeeld Huis ter Hansouwe, in het Ondiep of De Bosuil in Gees. 

Boek eens een verblijf in deze prachtige provincie en laat je verrassen door de ruimte, natuur en natuurlijk van het comfort van de vakantiewoningen.