Vakantiewoningen in Drenthe

In een vakantiewoning in Drenthe beleef je deze afwisselende provincie, op maar een anderhalf uur van de Randstad. Deze prachtige provincie is eenvoudig per fiets of wandelend te verkennen. Geniet van de Drentse Heide en de prachtige bossen, of laat je verrassen door de diversiteit van de Hunze. Of toe aan een korte tussenstop? Kom dan cultuur snuiven in één van de vele brinkdorpen die hun oorsprong hebben in de middeleeuwen. Dát is maximaal genieten en relaxen in Drenthe.

Bekijk hieronder alle vakantiewoningen in Drenthe.

Vakantiewoningen in Drenthe

De provincie Drenthe heeft prachtige natuur met bruisende brinkdorpen. Zoals De Hondsrug, een 70 kilometer lange zandrug in Drenthe en Groningen die van Emmen tot de stad Groningen loopt. De rivier de Hunze loopt ten oosten van de zandrug; Hondsrug is waarschijnlijk een verbastering van deze naam. Het is een schitterend natuurgebied met mooie dorpen, bolle essen, hunebedden, bossen, heidelandschappen en vennetjes die je kunt beleven tijdens je verblijf in één van onze vakantiewoningen midden in de natuur van Drenthe.

Vakantie in Drenthe

Een ander adembenemend deel van de Hondsrug met bos, heide en vennen is Boswachterij Gieten-Borger in Drenthe. Een onvoorstelbaar vakantiegevoel geeft een vakantie in de omgeving van de Hondsrug. De ondiepe meren, vennen, waarvan er maar liefst 26 zijn, geven dit bijzondere gebied een uniek gezicht tijdens je vakantie in Drenthe. De grootste ven, het Lunsveen, is een populaire broedplaats voor de beruchte insectenvanger de kokmeeuw. Vakantiewoning An't Keienpadtien wordt omringd door het bos, de heide en de vennen van de boswachterij Gieten-Borger.

Bezienswaardigheden in Drenthe

In Boswachterij Gieten-Borger broeden tussen onze vakantiewoningen in Drenthe overigens ook nog 70 andere vogelsoorten en er zijn vele adders en zandhagedissen. Bij de vennetjes groeit ook de zonnedauw, een heuse vleesetende plant! Vakantiewoning Lunsberger is een ideale vakantieplek wanneer je deze omgeving én de Hondsrug wil verkennen. En, bij deze woning ben je ook heel dichtbij het al even unieke Boomkroonpad in Drouwen. Deze populaire toeristische attractie is een spannend 23 meter hoog pad dat de bezoekers langs én door de toppen van bomen voert. De historische Drentse brinkdorpen, die hun oorsprong hebben in de middeleeuwen, zijn een prachtige bezienswaardigheid en goed vertegenwoordigd in de provincie Drenthe. Deze kenmerkende dorpen onderscheiden zich door een groot plein in het centrum van het dorp. De populairste toeristische trekpleisters van de provincie Drenthe zijn de Hunebedden. Een woning met hottub én dichtbij Dierenpark Emmen is vakantiewoning Specht.


Op fiets- en wandelafstand liggen de authentieke esdorpen Odoorn en Zweeloo. Museumdorp Orvelte is een zeker een bezoek waard en op prima afstand vanaf deze vakantiewoning Hertenhuisje heb je goed de mogelijkheid om het standbeeld van Bartje in Assen eens te bekijken. En als je dan toch in Assen bent, dan is het Drents Museum een aanrader! Vanuit het pittoreske Schepershuisje in Westerbork zijn de resten van Kamp Westerbork goed te bezoeken. Het terrein om de vakantiewoning wordt begraasd met runderen en Schoonebeker heideschapen, nazaten van de kudde van Westerbork. Een bijzonder stukje natuur en het bekijken waard.

De Provincie Drenthe

Al deze bezienswaardigheden kun je beleven als je verblijft in één van onze vakantiewoningen in de provincie Drenthe. Deze woningen zijn al een belevenis op zichzelf! Neem bijvoorbeeld vakantiewoning Bosuil bij het plaatsje Gees waar je struikelt over de grootste zwerfkei van Drenthe. Boek eens een verblijf in deze prachtige provincie en laat je verrassen door de ruimte, natuur en natuurlijk van het comfort van de vakantiewoningen in Drenthe.

Vakantiewoningen in Drenthe online boeken

Een vakantiewoning in Drenthe boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Bekijk voor meer inspiratie onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Bekijk gerust ons aanbod van vakantiewoningen in Nederland en waan je in de rol van boswachter, kasteelheer of barones. Voor de pure natuurbeleving boek je een accommodatie midden in de natuur en voor die vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.