Waar de historie voelbaar aanwezig is

Waar de historie voelbaar aanwezig is

Altijd al eens willen logeren in een monumentaal pand? Een monument heeft een rijke historie; er heeft zich hier vroeger van alles afgespeeld. Verken een monument door er in te logeren. Want als je wat langer in een monumentaal pand verblijft, voel je de omgeving en de geschiedenis pas echt.
Bekijk woningen
Ontspannen vakantie op unieke locatiesErvaar hoe cultuur en natuur hand in hand gaanKeus uit meer dan 40 monumentale woningen

Logeren in een monument

Wanneer je logeert in een monument ervaar je het eigen verhaal van die plek. Buitenleven Vakanties biedt ruim aanbod om een momnument van top tot teen te ervaren. Van middeleeuws steenhuis tot poortgebouw, de keuze is reuze! Niet alleen de monumentale woningen zijn bijzonder en karakteristiek, ook de omgeving waarin ze staan is prachtig. En waar anderen alleen de buitenkant mogen bewonderen, kun jij er even thuis zijn. Kom logeren in een monument! Het is een belevenis op zich.

Logeren in een monument
Logeren in een monument

Onze woningen

Bekijk meer woningen
Schitterend huis, veel privacy, mooie ligging, je voelt je kasteelheer/vrouw. Tijdens ons ontbijt mooi uitzicht vanaf de verhoogde verdieping over de landerijen, terwijl de vrijwilligers van het Gronings Landschap de tuin aan het onderhouden zijn. Leuke toelichting en rondleiding gekregen van de vrijwilligers in de beneden kamers met mooie presentaties over het huis en de historie van het landgoed.

Niet zomaar een monument

Van landhuizen en boerderijen tot compacte boswachtershuisjes en statige villa’s, Buitenleven Vakanties biedt voor iedereen een droomlocatie. Stuk voor stuk zijn de woningen authentiek, uniek en gelegen op prachtige plekken in de natuur.

Wat is een monument?

Monumenten zijn hot. Elk jaar bezoeken 900.000 mensen de Open Monumentendag. Dan openen duizenden Nederlandse monumenten hun deuren (gratis!) en vinden diverse activiteiten plaats: lezingen, themaroutes, rondleidingen en fietstochten. Sommige monumenten hebben een iconische waarde in hun omgeving, zoals koetshuizen, kastelen, stadhuizen en molens. Maar wat niet iedereen wet, is dat je kunt logeren in een monument. Bij Buitenleven Vakanties zijn er meerdere prachtige monumenten te vinden, verspreid over heel Nederland.

Waarom logeren in een monument?

Je wilt er liever eens een complete ervaring van maken en ook de nacht in zo’n historisch gebouw doorbrengen. Logeren in een monument is een bijzondere ervaring. Je waant je in andere tijden. Naast het feit dat je in een prachtig monument logeert zijn deze ook nog eens gesitueerd op de mooiste plekjes van de Nederlandse natuurgebieden. En het mooie is: je hoeft ’s avonds niet naar huis. Er overnachten is heerlijk, want alle monumenten zijn van alle gemakken en comfort voorzien, om je een rustige vakantie te bezorgen.

Slapen in een rijksmonument

Een unieke plek in het landschap, met een rijke historie. Dat zijn woningen die de naam rijksmonument of gemeentelijk monument mogen dragen. Bijvoorbeeld Hoens Huusie: een vervenershuisje in de Weerribben. Of Koetshuis Verwolde; de naam spreekt al tot de verbeelding. Stuk voor stuk plekken met een geschiedenis. Zie vanuit de woonkamer in woning De Bosuil in Drenthe de reeën in de achtertuin lopen. Of kijk uit op kasteelruïne Batenburg in Gelderland, terwijl je overnacht in het Sluishoofd; een klein, witgepleisterd huisje. Liever helemaal in de middle of nowhere? Bezoek een van onze best bewaarde geheimen, Oud Vels: een authentiek

huisje, verstopt in de sprookjesachtige bossen van Landgoed Schuilenburg nabij Hellendoorn.

Monumentale vakantiehuizen in de natuur

Vanuit deze authentieke vakantiewoningen is alles binnen handbereik. Niet alleen rust, privacy en natuur maar ook de sfeervolle, gezellige Nederlandse steden zijn niet ver weg. Maak vanuit de monumentale vakantiewoning in Limburg bijvoorbeeld eens een stedentrip naar het karakteristieke Valkenburg, of bezoek eens Het Binnenhof in Den Haag wanneer je in Zuid-Holland overnacht. Logeren in een monument maakt cultuur, natuur en historie samenkomen. De natuur is rondom elke monumentale vakantiewoning aanwezig, maar er valt vanuit je tijdelijke eigen monument genoeg te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. Ook een trouwe viervoeter hoeft niet achter te blijven, een deel van onze monumentale vakantiehuizen is ook toegankelijk voor honden. Bekijk ons aanbod!

Logeren in een monument online boeken

Logeren in een monument midden in de bijzondere Nederlandse natuur, boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Bekijk voor meer inspiratie onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies het ideale vakantiehuis.

Bekijk ook: