Een huis met een verhaal
Een plek met een verhaal

Buitenbeentjes


In deze woningen werden echte ambachten bedreven. Bijzonder dat u hier kunt overnachten, terwijl andere mensen alleen de buitenkant kunnen bewonderen.

Allemaal op bijzondere plekjes met de natuur altijd om de hoek.

 

 

Omschrijving

Nabij het dorpje Gorssel, ten zuiden van Hanzestad Deventer, zijn twee woningen gesitueerd; De Ooievaar en Nieuw Senneke. Een bijzondere woning; volledig nieuw gebouwd, met het ‘tiny-houses’ concept in het achterhoofd. De moderne uitstraling aan de buitenzijde en het gebruik van lokaal Geldersch hout geven een mooi contrast. Aan de binnenkant is de woning slim ingedeeld, en zorgt het gebruik van verschillende materialen voor een warme en plezierige uitstraling.

De woningen liggen op steenworp afstand (ca 200 meter), maar door de ligging tussen de bomen is er ruim voldoende privacy.

 

De woning ligt in een klein, maar aantrekkelijk bossgebied, genaamd ’t Zand. Het is een kleinschalig landschap met fraaie boerderijen met boomgaard, meidoornhagen en een bos met kloken. Helemaal bijzonder is het voormalig ooievaarsstation. Vanuit hier kunnen de ooievaars zich over de omgeving verspreiden. Nabij de woning zijn dan ook een aantal ooievaarsnesten te vinden. Bijzonder om deze imposante vogels van dichtbij te zien. Vanzelfsprekend dankt de woning haar naam aan de deze buurtbewoners.

De nabijgelegen Hallenhuis boerderij ’t Senneke wordt kort na het midden van de 19de eeuw gebouws als daglonerswoning. Achter de boerderij ligt nog een oude hoogstamboomgaard met oude rassen zoals suikerpeer, claps, cox, elstar, rode boskoop, triomf de menne en kruidenierspeer.

 

De vakantiewoning is geschikt voor vier personen en van alle comfort voorzien. De woonkamer heeft door de grote glazen wand een schitterend uitzicht, compleet met houtkachel. De compleet uitgeruste keuken met apparatuur en de badkamer bevinden zich beneden. Boven zijn twee slaapkamers.

De woning beschikt niet over een kinderbedje of kinderstoel.

Beoordeling
8,6
Bekijk alle

De Ooievaar

Gorssel | Gelderland
Maximaal 4 personen Alle beschikbaarheid
Aankomst
Suggesties
Kenmerken
Algemeen
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Huisdieren niet toegestaan
Wifi aanwezig
Ligging
Afwisselend gebied
Conceptcategorie
Buitenbeentje
I.v.m. de privacy van onze gasten vermelden we het adres van de woning niet op onze website. De locatie van de woning staat hieronder bij benadering weergegeven.
Aankomstdatum
Vertrekdatum
periode wissen
3  Beoordelingen, De Ooievaar
8,6
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9,3
Ligging en omgeving
8,3
A. Kroon
mooi nieuw en lekker licht huisje op een leuke plek
20-12-2016 wij zijn een weekendje in "de ooievaar"geweest. een leuk nieuw huisje met heel veel glas en daardoor een mooi contact met buiten en heel veel licht.je kunt er mooi wandelen en fietsen in een gevarieerd landschap en zutphen en deventer zijn dichtbij. alles is aanwezig wat je maar nodig zou kunnen hebben in het huisje.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
J. Janssens
Indian Summer
15-11-2016 Het huis beantwoordde volledig aan de verwachtingen: modern, gerieflijk en mooi interieur. Wij waren ook aangenaam verrast door de respectvolle wijze van aanpak (het wordt tijdelijk je woning waar je zorg voor draagt zonder een rist van geboden en verboden). We veronderstelden vanuit de foto's een vergezicht op de omgeving maar dit is niet het geval. Door het omringende bos krijg je wel voldoende privacy. Het is een omgeving die uitnodigt om te wandelen en te fietsen. Kortom dit 'buitenbeentje' is onze eerste stap op weg naar een veelbelovende vervolg op de lijst.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
9
E. Kerver
ooievaar
25-10-2016 sleutelcode klopte niet ( ook niet bij de buren`) handdoekenpakket was bij de buren geleverd licht aan/uit in wc en douche voor mij onvindbaar... verder een prachtig huisje, mooi uitzicht, comfortabel en mooi architectonisch bedacht. 's avonds worden de glazen wanden wel erg donker en de verlichting is wel erg hel. er is geen leeslampje in de zithoek. ook was er wel verwarming in de slaapkamers, maar niet beneden. daardoor is theet achter bij de eettafel koud, zelfs al heb je de open haard aan en het duurt ook een tijd voor de kachel het hele vertrek verwarmd heeft. daardoor is het bij thuiskomst na een frisse wandeling en s morgens vroeg eerst een uurtje kou lijden voordat het behaaglijk wordt. keuken is goed uitgerust en praktisch ingedeeld. theepot zonder lekken schenken was moeilijk.
Algemene indruk
7
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
7
terug
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.