'Heerlijk om buiten te kunnen rondstruinen om je vervolgens binnen op te warmen bij de kachel'
Gelegen op het eiland Tiengemeten in de Haringvliet

Laurettehoeve - 12 personen

Foto's Indeling Ligging

Laurettehoeve - 12 personen

8,5
Tiengemeten, Zuid-Holland
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 943,00
 • 19-4-2022
  22-4-2022
  Paasarrangement midweek Laurettehoeve 12 p
  € 785,00
 • 23-5-2022
  27-5-2022
  Hemelvaart midweek Laurettehoeve ma-vrij
  € 918,00
 • 7-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren midweek Laurettehoeve 12p di-vrij
  € 780,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Laurettehoeve
  € 1.974,00
 • 30-12-2022
  6-1-2023
  Oud en Nieuw arrangement Laurettehoeve
  € 1.974,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Op Tiengemeten (Goudswaard) in de voormalige polder Brienenswaard, staat de Laurettehoeve, een boerderij uit 1854, gebouwd kort na de inpoldering van de polder. Tiengemeten is een autoluw eiland. De veerdienst over het Vuile Gat vaart het gehele jaar over het Haringvliet tussen Tiengemeten en Nieuwendijk. De rust, de ruimte en de weidsheid komen u tegemoet wanneer u het eiland betreedt.

 

Tiengemeten is ontstaan als zandplaat in het Haringvliet, een voormalige zee-arm van de Noordzee (vóór de Deltawerken) en is in de loop van de eeuwen uitgegroeid tot een eiland. Het bestaat uit drie delen. Weemoed ligt aan de oostelijke zijde. Weelde is een moerasgebied in het midden van het eiland. Hier ziet u kluten, wulpen en scholeksters. Wildernis doet z’n naam eer aan: laarzen zijn onontbeerlijk!

 

Op dit unieke eiland wandelt u langs en door de graslanden, slikken, pioniervegetaties, riet- en biezenvelden, moerasvegetaties, ruigtes en vloedbossen. In de voormalige Margueritahoeve vestigde Natuurmonumenten een informatiecentrum, in de schuur van de Helenahoeve vindt u een landbouwmuseum en kunt u een museum bezoeken dat geheel gewijd is aan het werk van de bekende illustrator/schrijver Rien Poortvliet. Speciaal voor kinderen is er op Tiengemeten Speelnatuur: meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. 

 

De Laurettehoeve is voor 8, 4 en 12 personen te reserveren. Via deze link is de volledige boerderij voor 12 personen te reserveren. De boerderij bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden worden door een schuur. Totaal zijn er 6 tweepersoons slaapkamers, 2 comfortabele woonkamers, 1 compleet ingerichte eetkeuken met fantastisch uitzicht, 5 toiletten en 2 luxe badkamers met ligbad.

 

Tiengemeten is een autoluw eiland. Voor u als gast van Buitenleven Vakanties betekent dit dat u alleen met de auto van de pont naar de woning rijdt. De overtocht op de dag van aankomst is tot 19:00 is voor maximaal 3 auto's in de verhuurprijs opgenomen. Lees hier alle belangrijke informatie over aankomst, verblijf en vertrek. Weten wat er allemaal te doen en te zien is? Lees hier diverse tips voor het eiland. Huisdieren zijn welkom, echter met uitzondering van katten i.v.m bescherming van flora en fauna van het eiland. 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Geen wifi aanwezig
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Waterrijk gebied

Tiengemeten

Een autoluw eiland
3  Beoordelingen, Laurettehoeve - 12 personen
8,5
Algemene indruk
8,6
Comfort van de woning
8,4
Schoon, netjes en hygiënisch
8,1
Ligging en omgeving
9,2
H. Veerbeek
Alleen met de oerossen
29-12-2020
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
G.L. Alkema
heerlijk ruim huis op bijzonder eiland
9-12-2020 We hadden de sluiswachterswoning geboekt (4 personen)maar omdat de cv-ketel van die woning kapot was, mochten we in de Laurettehoeve (12 personen). Dat was een fijne, ruime woning en zeker in deze Corona-tijd was het fijn dat we voldoende afstand konden houden . Ook de aparte unit met eigen badkamer was heerlijk luxe voor onze gasten. We hebben genoten van de houtkachels (in keuken en woonkamer), de rust en het uitzicht. De ligging van het huis aan de westkant van het eiland is ook heel mooi, heel stil en afgelegen. 's Nachts is het er echt donker en we hadden geluk met prachtig, helder winterweer. Als je bang bent voor Schotse hooglanders dan moet je er niet naartoe gaan, je komt ze voortdurend tegen. Wij hadden ook fietsen gehuurd en dat was wel fijn. Je kunt dan een combinatie maken van fietsen en wandelen. De pont maakt het leuk maar is ook wel iets waar je echt rekening mee moet houden. Wij moesten onze dochter ophalen uit Rotterdam en dat was o.a. daardoor best een gedoe. We willen heel graag in het voorjaar/zomer nog een keer terug om te zien hoe het dan is. Geen zeearend gezien en ook geen bevers, wel reeën, ganzen, blauwe kiekendief en heel veel 'drijfsijsjes' en schotse hooglanders. Wandel- en fietsmogelijkheden zijn beperkt maar voor een lang weekend zeker voldoende.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Marie-Josée Geerts
Midden in de natuur
19-7-2020 Woning is zeer goed uitgerust; ruime kamers; voldoende badkamers en heel mooi gelegen. Wandelingen zijn ook goed aangeduid. Corona-veilig want de hoeve lag afgelegen. Bevers en zeearend gespot. Ideaal voor natuurliefhebbers. We hadden wel bijna alle voorraad bij want heen en terug met de veerpont om naar de supermarkt te gaan,is niet goedkoop.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen