'Heerlijk om buiten te kunnen rondstruinen om je vervolgens binnen op te warmen bij de kachel'
Gelegen op het eiland Tiengemeten in de Haringvliet

Laurettehoeve - 12 personen

Foto's Indeling Ligging

Laurettehoeve - 12 personen

8,5
Tiengemeten, Zuid-Holland
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 943,00
 • 19-4-2022
  22-4-2022
  Paasarrangement midweek Laurettehoeve 12 p
  € 785,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Laurettehoeve
  € 1.974,00
 • 30-12-2022
  6-1-2023
  Oud en Nieuw arrangement Laurettehoeve
  € 1.974,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Op Tiengemeten (Goudswaard) in de voormalige polder Brienenswaard, staat de Laurettehoeve, een boerderij uit 1854, gebouwd kort na de inpoldering van de polder. Tiengemeten is een autoluw eiland. De veerdienst over het Vuile Gat vaart het gehele jaar over het Haringvliet tussen Tiengemeten en Nieuwendijk. De rust, de ruimte en de weidsheid komen u tegemoet wanneer u het eiland betreedt.

 

Tiengemeten is ontstaan als zandplaat in het Haringvliet, een voormalige zee-arm van de Noordzee (vóór de Deltawerken) en is in de loop van de eeuwen uitgegroeid tot een eiland. Het bestaat uit drie delen. Weemoed ligt aan de oostelijke zijde. Weelde is een moerasgebied in het midden van het eiland. Hier ziet u kluten, wulpen en scholeksters. Wildernis doet z’n naam eer aan: laarzen zijn onontbeerlijk!

 

Op dit unieke eiland wandelt u langs en door de graslanden, slikken, pioniervegetaties, riet- en biezenvelden, moerasvegetaties, ruigtes en vloedbossen. In de voormalige Margueritahoeve vestigde Natuurmonumenten een informatiecentrum, in de schuur van de Helenahoeve vindt u een landbouwmuseum en kunt u een museum bezoeken dat geheel gewijd is aan het werk van de bekende illustrator/schrijver Rien Poortvliet. Speciaal voor kinderen is er op Tiengemeten Speelnatuur: meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. 

 

De Laurettehoeve is voor 8, 4 en 12 personen te reserveren. Via deze link is de volledige boerderij voor 12 personen te reserveren. De boerderij bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden worden door een schuur. Totaal zijn er 6 tweepersoons slaapkamers, 2 comfortabele woonkamers, 1 compleet ingerichte eetkeuken met fantastisch uitzicht, 5 toiletten en 2 luxe badkamers met ligbad.

 

Tiengemeten is een autoluw eiland. Voor u als gast van Buitenleven Vakanties betekent dit dat u alleen met de auto van de pont naar de woning rijdt. De overtocht op de dag van aankomst is tot 19:00 is voor maximaal 3 auto's in de verhuurprijs opgenomen. Lees hier alle belangrijke informatie over aankomst, verblijf en vertrek. Weten wat er allemaal te doen en te zien is? Lees hier diverse tips voor het eiland. Huisdieren zijn welkom, echter met uitzondering van katten i.v.m bescherming van flora en fauna van het eiland. 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Geen wifi aanwezig
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Waterrijk gebied

Tiengemeten

Een autoluw eiland
3  Beoordelingen, Laurettehoeve - 12 personen
8,5
Algemene indruk
8,6
Comfort van de woning
8,4
Schoon, netjes en hygiënisch
8,1
Ligging en omgeving
9,3
E. Andriessen
Perfecte locatie
24-7-2021 Stijlvol, comfortabel, aangenaam huis. Wij, een familie, hadden een heerlijke, zonnige midweek in deze perfecte locatie: goed onderhouden en schoon, de grote gezellige keuken met alle voorzieningen van degelijk materiaal, heerlijke bedden, horren op de slaapkamers, enorm veel ruimte voor kinderen, de prachtige omgeving, de wandelingen direct vanaf huis, de jonge uilen die zich 's avonds manifesteerden, de kwikstaartjes rondom huis. Het kon niet beter! Wapen je wel tegen muggen en dazen, die je massaal weten te vinden...
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
van Vugt
fijne vakantie in Tiengemeten
17-7-2021 Heel fijn verblijf in een uniek huis op een prachtige lokatie!
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Anoniem
Rust en vogels
29-6-2021 We hebben genoten van de locatie, maar we vonden het huis iets minder dan we van Buitenleven gewend zijn. We zagen achterstallig onderhoud in de keuken en het huis zag er niet meer zo fris uit. Het huis kan wat liefde en een likje verf gebruiken en in en om het huis was matig schoongemaakt. het verblijf op Tiengemeten was fantastisch. Heerlijk rustig en mooie natuur.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
4
Ligging en omgeving
9
reactie Buitenleven Vakanties NL 14-7-2021

Dank voor uw reactie, we houden een vinger aan de pols.

Meer beoordelingen