'Heerlijk om buiten te kunnen rondstruinen om je vervolgens binnen op te warmen bij de kachel'
Gelegen op het eiland Tiengemeten in de Haringvliet

Laurettehoeve - 12 personen

Foto's Indeling Ligging

Laurettehoeve - 12 personen

8,5
Tiengemeten, Zuid-Holland
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 11-6-2019
  14-6-2019
  Pinsteren midweek Laurettehoeve di-vrij
  € 759,00
 • 20-12-2019
  27-12-2019
  Kerstarrangement Laurettehoeve
  € 1.845,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Op Tiengemeten (Goudswaard) in de voormalige polder Brienenswaard, staat de Laurettehoeve, een boerderij uit 1854, gebouwd kort na de inpoldering van de polder. Tiengemeten is een autoluw eiland. De veerdienst over het Vuile Gat vaart het gehele jaar over het Haringvliet tussen Tiengemeten en Nieuwendijk. De rust, de ruimte en de weidsheid komt u tegemoet wanneer u het eiland betreedt.

 

Tiengemeten is ontstaan als zandplaat in het Haringvliet, een voormalige zee-arm van de Noordzee (vóór de Deltawerken) en is in de loop van de eeuwen uitgegroeid tot een eiland. Het bestaat uit drie delen. Weemoed ligt aan de oostelijke zijde. Weelde is een moerasgebied in het midden van het eiland. Hier ziet u kluten, wulpen en scholeksters. Wildernis doet z’n naam eer aan: laarzen zijn onontbeerlijk!

 

Op dit unieke eiland wandelt u langs en door de graslanden, slikken, pioniervegetaties, riet- en biezenvelden, moerasvegetaties, ruigtes en vloedbossen. In de voormalige Margueritahoeve vestigde Natuurmonumenten een informatiecentrum, in de schuur van de Helenahoeve vindt u een landbouwmuseum en kunt u een museum bezoeken dat geheel gewijd is aan het werk van de bekende illustrator/schrijver Rien Poortvliet. Speciaal voor kinderen is er op Tiengemeten Speelnatuur: meer dan 4,5 hectare bomen, beekjes, bloemen, blubber en beesten. 

 

De Laurettehoeve is voor 8, 4 en 12 personen te reserveren. Via deze link is de volledige boerderij, dus 12 personen, te serveren. De boerderij bestaat uit twee delen die met elkaar verbonden worden door een schuur. Totaal zijn er 6 tweepersoons slaapkamers, 2 comfortabele woonkamers, 2 compleet ingerichte eetkeukens, 5 toiletten en 2 luxe badkamers met ligbad!

Tiengemeten is een autoluw eiland. Voor u als gast van Buitenleven Vakanties betekent dit dat u alleen met de auto van de pont naar de woning (vv) mag rijden. De overtocht op de dag van aankomst is tot 19:00 is voor maximaal 3 auto's in de verhuurprijs opgenomen.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Wifi vrij
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Waterrijk gebied
3  Beoordelingen, Laurettehoeve - 12 personen
8,5
Algemene indruk
8,5
Comfort van de woning
8,4
Schoon, netjes en hygiënisch
8,1
Ligging en omgeving
9,1
A.T.M. Stoop
mooi
7-11-2018 oktoberduik in het Haringvliet. Fantastisch eiland en boerderij!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Y.V. Abrahamsen
Wat een heerlijk huis!
5-11-2018 Eind oktober verbleven wij een midweek met een vriendengroep van 10 personen in de Laurettehoeve. We hebben genoten van het ruime en comfortabel ingerichte huis. Een heerlijke woonkeuken, veel ruimtes om je even terug te trekken, prima bedden en badkamers, kortom: een aanrader! Ikzelf heb het huis direct gereserveerd voor een familieweekend volgend jaar. Wij denken dat het huis ook onze kinderen en zes kleine kleinkinderen goed zal bevallen. En wat een rust op het eiland, eindeloos!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
W. Altena
Een heerlijke plek voor een familiefeest of- reunie
25-9-2018 Wij hebben een uiterst geslaagd weekend doorgebracht met onze familie (kinderen, kleinkinderen en aanhang). De accommodatie bood daarvoor alle ruimte, speciaal de geweldige keuken met enorme eettafel en een prachtig uitzicht naar buiten. Ook de grote schuur was voor de kinderen een geweldige speelplek evenals de vele bedsteden en andere schuilplaatsen. Ondanks het regenachtige Hollandse weer heeft een ieder zich uitstekend vermaakt. Daarnaast bood boerderij veel privacy met voldoende slaap en badgelegenheid voor ons gezelschap van 4 gezinnen. Kortom een locatie om nog eens terug te komen.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
8
Meer beoordelingen