Waar anderen alleen de buitenkant mogen zien, mag u overnachten
Een plek met een verhaal

Buitenbeentjes

En de derde categorie zijn de ‘buitenbeentjes’. Dat is u zelf wanen in de historie van oude ambachten. Wakker worden in het bed van de molenaarsknecht, veensteker of sluiswachter. Bijzonder om in een oorspronkelijke ambachtswoning te overnachten, daar waar een ander alleen de buitenkant mag bewonderen. Elke vakantiewoning is opvallend in zijn soort en vertelt een eigen verhaal aan de hand van historische elementen en door de uitstraling van de omgeving. Het zijn juweeltjes.

37 Gevonden accommodatietypes
Drenthe Drenthe doet wat met je

Kleinste Huisje

Stuifzand
4 pers.

Schepershuisje

Westerbork
4 pers.
Gelderland Stuifzand, bossen, heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beekjes

Sluishoofd

Batenburg
4 pers.

Nieuw Senneke

Gorssel
4 pers.

De Ooievaar

Gorssel
4 pers.

Haank

Doetinchem
5 pers.

Boerderij van Dreesje

Ermelo
7 pers.
Groningen Er gaat niets boven Groningen

Ewsum

Middelstum
2 pers.

Harssensbosch

Adorp
4 pers.

Olle Tjoard

Termunten
6 pers.

Molenaarswoning Zeldenrust

Westerwijtwerd
6 pers.

Borgbloemke

Nuis
8 pers.
Limburg Van het Leudal tot Valkenburg

Smeetshoeve

Bocholt (België)
8 pers.
Noord-Brabant Dan denk je aan Brabant

Helenahoeve

Helenaveen
4 pers.

Atelier Roland Holst

Zundert
4 pers.

Angorahoeve

Zundert
6 pers.
Noord-Holland West-friesland, de kust, Amsterdam; diversiteit te over

Zeemanshuus

Den Burg
4 pers.
Overijssel Bos, rivieren, het glooiende springendal; dat is Overijssel

Hoens Huusie

Kalenberg
2 pers.

Tjasker

Kalenberg
2 pers.

Marten en Jikke

Kalenberg
2 pers.

Op é Polle

Kalenberg
4 pers.

Knoef

Haaksbergen
6 pers.
Utrecht het hart van Nederland...

Tien

Tienhoven
2 pers.

Molen Cabauw

Lopik
4 pers.

Theehuis Heidestein

Driebergen- Zeist
4 pers.

Moersbergen

Doorn
6 pers.
Zeeland Zee, strand en een prachtig binnenland

Hoeve van der Meulen - De Poel

's Heer Abtskerke
3 pers.

Hoeve van der Meulen - De Vliedberg

's Heer Abtskerke
4 pers.

Hoeve van der Meulen

's Heer Abtskerke
7 pers.
Zuid-Holland Beleef de natuur in de randstad.

Mibreghage

Noordwijk
4 pers.

Meerman

Hellevoetssluis
4 pers.

Pad

Hellevoetssluis
4 pers.

Sluiswachterswoning

Tiengemeten
5 pers.

Langeveld

Noordwijk
6 pers.

Nicolehoeve

Tiengemeten
8 pers.

Laurettehoeve - 8 personen

Tiengemeten
8 pers.

Laurettehoeve - 12 personen

Tiengemeten
12 pers.

Buitengewoon bijzondere woningen

Wat is een buitenbeentje?

Iets dat afwijkt van zijn omgeving. Een beetje een aparte. Iets dat zich van de rest onderscheidt. Daar houden wij wel van bij Buitenleven Vakanties. Zowel StaatsbosbeheerNatuurmonumenten en 

LandschappenNL hebben meerdere Buitenbeentjes in bezit. En wij mogen ze verhuren.

 

Waarom een buitenbeentje?

U bent op zoek naar een geschikte vakantiewoning die aan zowel uw wensen als die van uw gezelschap voldoet. U wilt iets bijzonders, buiten gewoon. Een ander soort vakantiehuis. Eentje in de volle natuur en waar genieten van rust en vrijheid op nummer een staat. Omdat een buitenbeentje anders is dan anders is de kans groot dan een vakantiewoning uit deze categorie helemaal voldoet aan alle wensen.

 

De Buitenbeentjes uitgelicht

Op zoek naar een bijzonder vakantiehuis dat nèt even anders is dan een standaard vakantiehuis? U zou kunnen kiezen voor een vakantiewoning op een vakantiepark, maar vakantie vieren in een voormalige woning van een veensteker, sluiswachter of molenaarsknecht spreekt toch meer tot de verbeelding. Het verleden is al voelbaar bij het betreden van de woning. Bij thuiskomst kunnen de kinderen stoere verhalen vertellen over de avonturen die beleeft zijn in de natuur. Bijvoorbeeld de diersoorten die zijn gespot, de excursie met een echte plaatselijke boswachter, het ontdekken van riviertjes. Origineel overnachten zoals dat kan in een Buitenbeentje is verrassend, uniek en levert onvergetelijke herinneringen op. Zo bent u in de Ooievaar in een lief klein vakantiehuis. De naam is te danken aan haar buurtbewoners: er zijn vele ooievaars met nesten in de bomen van het bos. Uniek aan deze woning is ook dat deze volledig nieuw is gebouwd en dat er gebruik is gemaakt van lokaal Geldersch hout.

Bijzonder om zijn architectuur - ontworpen door de eerste Nederlandse vrouwelijke architect - is Atelier Roland Holst. Met de Oude Buisse Heide als directe omgeving is er voldoende gelegenheid om te wandelen in de natuur. Weer een heel ander Buitenbeentje is vakantiewoning Meerman. Deze duurzame vakantieplek is te vinden in de duinen en vlakbij het Quackjeswater gelegen. Vanaf de Meerman bent u slechts 400 meter verwijderd van het strand. U waant zich terug in de tijd in woning Harssensbosch. Met bedsteden (hoe leuk ook voor de kinderen!) en omgeven door het oudste cultuurlandschap van Europa. Het Reitdiepgebied is zeer divers en zowel flora als fauna is hier sterk vertegenwoordigd. Er zijn diverse fietsroutes uitgestippeld die u leiden langs de mooiste bezienswaardigheden. Bij dit Buitenbeentje staan zelfs 2 fietsen die u tijdens het verblijf kunt gebruiken.

 

Een buitenbeentje als vakantiehuis

Een fijne plek voor de vakantie vinden kan een hele zoektocht zijn. Want waar zijn nou eigenlijk de mooiste vakantiewoningen? Er zijn zoveel aanbieders dat het kan zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien is de beste vakantiewoning voor de een, niet vanzelfsprekend voor de ander. Daarom vindt u bij Buitenleven Vakanties een veelzijdig aanbod aan vakantiewoningen. Zo vindt u makkelijk de beste vakantiewoning. Heeft u altijd al een speciale vakantie willen hebben, in een wel heel bijzonder vakantiehuis?

 

In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Bij Buitenleven Vakanties hebben we een uitgebreid aanbod in unieke vakantiewoningen op bijzondere locaties in de natuur!

 

Meer inspiratie: