'In de ochtendmist met de koeien om de boerderij was het betoverend mooi'
Gelegen in de IJsselvallei

Holtermans

Foto's Indeling Ligging

Holtermans

9,1
Olst, Overijssel
Maximaal 12 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 1.031,00
 • 7-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren midweek Holtermans di-vrij
  € 893,00
 • 30-12-2022
  6-1-2023
  Oud en Nieuw arrangement Holtermans
  € 2.251,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

De historische boerderij ‘t Holtermans, vermomd als exclusieve vakantiewoning, ligt op het prachtige landgoed Nijendal bij Olst nabij de IJssel. Bossen, graslanden en akkers wisselen elkaar af.

 

Aan de westzijde van het Nijendal loopt over een lengte van meer dan een kilometer de Zandwetering, een eeuwenoud kanaal dat zorgt voor de watertoevoer van het gebied. In de steile oevers hiervan nestelen ijsvogels.

 

Het bosbeleid is op organische processen gericht: er wordt niet gepland of gekapt en het dode hout blijft zoveel mogelijk liggen. Vochtige weides worden verschraald en alleen nog beweid om verruiging te beperken waardoor bijzondere vegetatie zoals de gagelstruik betere overlevingskansen krijgt. De akkers op de Hooge Kamp worden op ecologisch verantwoorde wijze bebouwd zodat de erbij behorende flora en fauna de kans krijgt zich te herstellen. In de akkerranden worden zelfs zeldzame kruiden als groot spiegelklokje en korensla gevonden.

 

Een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen met de indrukwekkende IJssel op geringe afstand.

 

Vakantiehuis ‘t Holtermans is prachtig gelegen, omringd door een ruime tuin. De woning is eigentijds en sfeervol ingericht en bestaat uit twee delen: het Oude Woonhuis en de Schuur. In het Oude Woonhuis situeerden wij zes slaapkamers en drie luxe badkamers. Via een glazen corridor bereikt u de Schuur. Hierin vindt u een ruime woon/eetkamer/keuken (kookeiland, oven, magnetron en vaatwasser), een uiterst comfortabel terras en een prachtige tuin.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 12
Aantal slaapkamers 6
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Rolstoelvriendelijk (Let op, niet aangepast)
Afwisselend gebied

Landgoed Nijendal

Bossen, graslanden en akkers wisselen elkaar af
3  Beoordelingen, Holtermans
9,1
Algemene indruk
9,1
Comfort van de woning
9,1
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9,4
Peter van den Doel
Een geweldig verblijf
24-8-2021 Wat een mooi en ruim huis. De inboedel staat garant voor een onbezorgd verblijf. De natuur om je heen; de rust, de ruimte. Je stapt zo de vrije natuur in, waarna je je weg kunt vervolgen op een uitgezette route.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Beatrix Maltha
80 in Holtermans
7-8-2021 Ik vierde op 1 augustus mijn 80ste verjaardag in de prachtige Holtermans met ongeveer 35 gasten die verspreid over de zondag langskwamen. Met muziek, taartjes van de Deventer top-patissier, hapjes en drankjes en veel bijpraten. Buiten en binnen, de grote deuren open. Genoeg ruimte voor een ontspannen sfeer. Wat een fijne plek is dat!
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
6
Ligging en omgeving
10
Anoniem
Geweldige locatie!
23-6-2021 Heerlijk lang weekend gehad met kinderen, hun partners en kleinkind in 't Holtermans. Het is er heerlijk ruim. Slaapgedeelte en woongedeelte apart. Ideaal met een klein kindje, dat nog moet slapen overdag. De omgeving is ook geweldig. Wandelen, fietsen, mountainbiken vanuit het huis. Diverse mogelijkheden in de buurt om eten te bestellen en te laten bezorgen. Iedereen erg vriendelijk. De keuken is overigens ook heel geschikt om uitgebreid te koken. Kortom een ideale rustige locatie. Wij komen graag nog eens terug.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen