'Eigen steiger voor de kano, goede uitvalsbasis voor wandelen, varen en fietsen. Geweldig!'
Midden in Nationaal Park De Weerribben ligt deze vervenerswoning

Marten en Jikke

Foto's Indeling Ligging

Marten en Jikke

8,8
Kalenberg, Overijssel
Maximaal 2 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 560,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Marten en Jikke
  € 1.163,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

‘Marten en Jikke’ is een voormalige vervenerswoning. Een vervener was iemand die veenafgravingswerk uitvoerde. Dat soort werk was er 150 jaar geleden in Nationaal Park De Weerribben-Wieden genoeg! De keuterboertjes verdienden zo ’s winters geld bij in dit moerasgebied.

 

Om de geschiedenisles compleet te maken: ‘weren’ zijn uitgestoken petgaten die nu deels zijn dichtgegroeid tot trilvenen. Hierin groeien een groot aantal bijzondere plantensoorten. De stroken land waarop het veen droogde tot turf werden ‘ribben’ genoemd.

 

In deze historische context, midden in Nationaal Park De Weerribben-Wieden, staat de voormalige vervenerswoning ‘Marten en Jikke’. Een eigentijds ingericht huis met een gecombineerde woonkamer en keuken (oven, magnetron en vaatwasser), een separaat toilet, een slaapkamer en een badkamer met ligbad. Het terras ligt aan het water waarin tevens een Canadese kano ligt voor u klaarligt.

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 2
Aantal slaapkamers 1
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Kano aanwezig
Waterrijk gebied

De Weerribben-Wieden

Moerasbos, water, vogels en eindeloze rietvelden
3  Beoordelingen, Marten en Jikke
8,8
Algemene indruk
8,9
Comfort van de woning
8,8
Schoon, netjes en hygiënisch
8,3
Ligging en omgeving
9,3
Anoniem
Rust , stilte en natuur
7-9-2021 Midden in de natuur
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Karin en Jeroen
Geweldig!
28-8-2021 Dit is een fantastisch huis(je) voor 2 personen. Rustig en heel vrij gelegen. Met eigen aanlegsteiger voor de kano; een enkele keer vaart er een bootje voorbij. Van alle gemakken voorzien. We hebben de auto na aankomst niet meer gebruikt. Mooie fietsroute tnv Oldemarkt langs rivier de Lende. En wij fietsten ook (niet elektrisch!) naar en van de Opera in Nijetrijne. Daar is vlakbij een prachtig natuurgebied en aan het fiet/wandelpad Molen de Rietbrink een tip om wat te drinken en vooral de appeltaart te proberen! Dichtsbijzijnde supermarkt en warme bakker is in Oldemarkt met een mooie fietsroute daarnaartoe. Ook op fietsafstand: restaurant Geertien in Muggebeet, met geweldig terras aan het water. Een tip voor mensen met elektrische/hybride auto. Over de 2 bruggen naar rechts richting Kalenberg, vlak voor dit plaatsje, voor de bebouwing begint en voor de bocht naar rechts, staat zowaar onverwacht aan de linkerkant een laadpaal! Op ongeveer 1 km afstand.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Anoniem
Super vakantie met hond
8-8-2021 Geweldige vakantie gehad met onze hond Prachtige wandelingen gemaakt en heerlijk genoten van de prachtige omgeving en woning
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen