'Fijne ruime woning, veel privacy, prachtige omgeving, zo stil...'
Gelegen in het unieke natuurgebied Springendal

Meerbekke

Foto's Indeling Ligging

Meerbekke

8,8
Hezingen, Overijssel
Maximaal 7 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 15-4-2022
  19-4-2022
  Paasarrangement 2022
  € 1.056,00
 • 15-4-2022
  22-4-2022
  Paasarrangement 2022
  € 1.162,00
 • 19-4-2022
  22-4-2022
  Paasarrangement midweek Meerbekke
  € 573,00
 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Meerbekke
  € 1.429,00
 • 30-12-2022
  6-1-2023
  Oud en Nieuw arrangement Meerbekke
  € 1.429,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Het schilderachtige Twente heeft niet voor niets de bijnaam 'De tuin van Nederland’. Het is een schilderachtig mooi gebied met watervalletjes, heuvels, heide ,weilanden, historische vakwerkboerderijen, meertjes en smalle bosbeekjes. Hier ligt in het buurtschap Hezingen op landgoed Springendal een prachtig vakantiehuis: de historische Saksische boerderij Meerbekke. “Waterser” kan niet want letterlijk vertaald betekent de naam “meerbeek”.

 

Dit landgoed was eigendom van de Enschedese textielbaron Jannink die het landbouwgebied het aanzicht gaf van een Engels landgoed. In dit bijzondere gebied, dat afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer, hoort u het ‘geroekoe’ van uilensoorten als de bosuil, kerkuil, ransuil en het steenuiltje en wordt u gewekt door het geklop van de spechten.

 

Vanuit deze authentieke boerderij keek men in vroeger tijden uit over de uitgestrekte graslanden met hazen, konijnen en reeën en werden de kansen voor de jacht ingeschat. Sfeervolle en authentieke plaatsen zoals Ootmarsum, de oudste stad van Twente, nu een inspirerend kunstenaarsdorp, liggen in de directe omgeving.

 

Vakantiewoning Meerbekke is één van onze meest authentieke woningen. Veel oorspronkelijke elementen zijn  bewaard gebleven zoals de typisch Twentse buitenbetimmering, de tegelschouw en de oude houten staanders. Met een eigentijdse, bij de stijl van het huis passende inrichting, is het een sfeervolle vakantiewoning met een comfortabele woonkamer, woonkeuken (oven, magnetron en vaatwasser), een badkamer met ligbad, één 1-persoons slaapkamer en drie 2-persoons slaapkamers. Op de deel kunnen de kinderen prachtig spelen en het terras én de ruime tuin complementeren de gastvrijheid.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 7
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Bos en heidegebied

Landgoed Springendal

Met schilderachtige vijvers, watervalletjes en smalle beken tussen bos en boerderijen
3  Beoordelingen, Meerbekke
8,8
Algemene indruk
8,8
Comfort van de woning
8,4
Schoon, netjes en hygiënisch
8,5
Ligging en omgeving
9,6
hanneke tonkens
Meerbekke
29-6-2021 We vonden het een betoverende plek, met een heel geheimzinnig bos om ons heen, de beekjes, reeën, vogels. We genoten, van vooral de wandelingen als de avond viel, en dan het sprengengebied in lopen, zo bijzonder. Een gekraagde roodstaart ( geloof ik ) broedde in het houtwerk van onze saxische boerderij. Overal bijzondere vogels. Wat een plek, niet te geloven zo mooi. Binnen ook alles prima. Alles geweldig, zo mooi om op zo'n bijzondere plek te zijn, de enorme oeroude beuk waar we onder zaten s avonds. Omdat het weer zo mooi was hebben we alleen maar buiten gezeten. Ik weet niet hoe het is als je dagenlang binnenzit, maar je gaat hier denk ik so wie so voortdurend naar buiten.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
E Pols
5-6-2021 Al weer een heerlijk verblijf op deze prachtige plek. Dit keer met jonge uiltjes in de boom voor het huis. Wollebaaltjes die op de grond scharrelen en door de ouders gestimuleerd worden om te vliegen, fladderend naar een paaltje dat er vla bij staat en de ouders en breedvleugelig zorgzaam omheen. Nooit eerder van zo dichtbij gezien. In het bos weer een enkele ree. Bij koud weer genoten we bij de houtkachel, bij mooi weer rondom het huis. veel in de omgeving gefietst. Een prima plek.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
7
Ligging en omgeving
10
M.J.M. Snijders
Geweldig
27-5-2021 Wat een prachtig huis op een super mooie locatie! We hebben genoten van ons verblijf. De ligging is top, midden in de prachtige natuur en heel rustig. Je kunt direct vanuit huis mooie wandelingen maken. Het huis heeft veel sfeer en is authentiek. Goede bedden en zelfs de houtkachel ging half mei nog aan. Ook buiten veel ruimte om op verschillende plekken te kunnen zitten en mijn kleinzoon van 3 was weg van het “doolhof”...
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen