'Fijne ruime woning, veel privacy, prachtige omgeving, zo still...'
Gelegen in het unieke natuurgebied Springendal

Meerbekke

Foto's Indeling Ligging

Meerbekke

8,7
Hezingen, Overijssel
Maximaal 7 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 24-4-2020
  28-4-2020
  Koningsdag weekend Meerbekke vrij-di
  € 995,00
 • 6-4-2021
  9-4-2021
  Paasarrangement midweek Meerbekke
  € 573,00
 • 10-5-2021
  14-5-2021
  Hemelvaart midweek Meerbekke ma-vrij
  € 669,00
 • 21-5-2021
  25-5-2021
  Pinksteren weekend Meerbekke vrij-di
  € 1.056,00
 • 21-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren week Meerbekke vrij-vrij
  € 1.162,00
 • 25-5-2021
  28-5-2021
  Pinksteren midweek Meerbekke di-vrij
  € 573,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Het schilderachtige Twente heeft niet voor niets de bijnaam 'De tuin van Nederland’. Het is een schilderachtig mooi gebied met watervalletjes, heuvels, heide ,weilanden, historische vakwerkboerderijen, meertjes en smalle bosbeekjes. Hier ligt in het buurtschap Hezingen op landgoed Springendal een prachtig vakantiehuis: de historische Saksische boerderij Meerbekke. “Waterser” kan niet want letterlijk vertaald betekent de naam “meerbeek”.

 

Dit landgoed was eigendom van de Enschedese textielbaron Jannink die het landbouwgebied het aanzicht gaf van een Engels landgoed. In dit bijzondere gebied, dat afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer, hoort u het ‘geroekoe’ van uilensoorten als de bosuil, kerkuil, ransuil en het steenuiltje en wordt u gewekt door het geklop van de spechten.

 

Vanuit deze authentieke boerderij keek men in vroeger tijden uit over de uitgestrekte graslanden met hazen, konijnen en reeën en werden de kansen voor de jacht ingeschat. Sfeervolle en authentieke plaatsen zoals Ootmarsum, de oudste stad van Twente, nu een inspirerend kunstenaarsdorp, liggen in de directe omgeving.

 

Vakantiewoning Meerbekke is één van onze meest authentieke woningen. Veel oorspronkelijke elementen zijn  bewaard gebleven zoals de typisch Twentse buitenbetimmering, de tegelschouw en de oude houten staanders. Met een eigentijdse, bij de stijl van het huis passende inrichting, is het een sfeervolle vakantiewoning met een comfortabele woonkamer, woonkeuken (oven, magnetron en vaatwasser), een badkamer met ligbad, één 1-persoons slaapkamer en drie 2-persoons slaapkamers. Op de deel kunnen de kinderen prachtig spelen en het terras én de ruime tuin complementeren de gastvrijheid.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 7
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Bos en heidegebied

Landgoed Springendal

Met schilderachtige vijvers, watervalletjes en smalle beken tussen bos en boerderijen
3  Beoordelingen, Meerbekke
8,7
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,4
Schoon, netjes en hygiënisch
8,5
Ligging en omgeving
9,6
P. H. Ruys
Super
7-1-2020 Was heerlijk, geweldig huis, prachtige plek.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
A.M. Roessen
heerlijk vertoeven in het pikdonkere bos van Meerbekke, Twente
26-11-2019 Het was een heerlijk weekend met kinderen en kleinkinderen. Omgeving is prachtig. En het huis heel bijzonder. We hebben gewandeld, spelletjes gedaan en gekookt en van elkaar genoten.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
T.R.C. Dezentje
Hernieuwde kennismaking
3-11-2019 De kermis en kermisopbouw in Ootmarsum zoals wij vorig jaar in november aantroffen, was niet wat wij graag wilden van een rustige wandelvakantie. Wij besloten dit jaar dus wat eerder te gaan, maar niet in de herfstvakantie. Het bos was dus minder in herfsttooi, maar er waren volop paddestoelen. De week dat wij er waren was prachtig. Had het vorige week nog volop geregend en was onze vertrekdag regenachtig, ons verblijf was een cadeautje met een stralende zon en in de ochtend stevige rijp. Koud, fris en zonnig, dus prima weer om te wandelen. Meerbekke troffen wij even mooi en schoon aan als vorig jaar en houtkachel brandde al snel heerlijk en warm. Alles was weer prima, behalve de CV in de badkamer en de afvoer van de keuken. De CV in de badkamer werd haast niet warm, ook niet nadat er een monteur was geweest. De afvoer van de keuken liep regelmatig slecht door en dan moest je even ouderwets "pompen" om te proberen het water uit de gootsteen te krijgen. Al deze ongemakken wogen prima op tegen het gevoel een gelukkig mens te zijn om op Meerbekke te mogen logeren.
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen