'Fijne ruime woning, veel privacy, prachtige omgeving, zo still...'
Gelegen in het unieke natuurgebied Springendal

Meerbekke

Foto's Indeling Ligging

Meerbekke

8,7
Hezingen, Overijssel
Maximaal 7 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 14-4-2020
  17-4-2020
  Paasarrangement 2020
  € 558,00
 • 18-5-2020
  22-5-2020
  Hemelvaart midweek Meerbekke ma-vrij
  € 651,00
 • 29-5-2020
  2-6-2020
  Pinksteren weekend Meerbekke vrij-di
  € 995,00
 • 29-5-2020
  5-6-2020
  Pinksteren week Meerbekke vrij-vrij
  € 1.116,00
 • 2-6-2020
  5-6-2020
  Pinksteren midweek Meerbekke di-vrij
  € 558,00
 • 21-12-2020
  28-12-2020
  Kerstarrangement Meerbekke
  € 1.298,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Het schilderachtige Twente heeft niet voor niets de bijnaam 'De tuin van Nederland’. Het is een schilderachtig mooi gebied met watervalletjes, heuvels, heide ,weilanden, historische vakwerkboerderijen, meertjes en smalle bosbeekjes. Hier ligt in het buurtschap Hezingen op landgoed Springendal een prachtig vakantiehuis: de historische Saksische boerderij Meerbekke. “Waterser” kan niet want letterlijk vertaald betekent de naam “meerbeek”.

 

Dit landgoed was eigendom van de Enschedese textielbaron Jannink die het landbouwgebied het aanzicht gaf van een Engels landgoed. In dit bijzondere gebied, dat afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer, hoort u het ‘geroekoe’ van uilensoorten als de bosuil, kerkuil, ransuil en het steenuiltje en wordt u gewekt door het geklop van de spechten.

 

Vanuit deze authentieke boerderij keek men in vroeger tijden uit over de uitgestrekte graslanden met hazen, konijnen en reeën en werden de kansen voor de jacht ingeschat. Sfeervolle en authentieke plaatsen zoals Ootmarsum, de oudste stad van Twente, nu een inspirerend kunstenaarsdorp, liggen in de directe omgeving.

 

Vakantiewoning Meerbekke is één van onze meest authentieke woningen. Veel oorspronkelijke elementen zijn  bewaard gebleven zoals de typisch Twentse buitenbetimmering, de tegelschouw en de oude houten staanders. Met een eigentijdse, bij de stijl van het huis passende inrichting, is het een sfeervolle vakantiewoning met een comfortabele woonkamer, woonkeuken (oven, magnetron en vaatwasser), een badkamer met ligbad, één 1-persoons slaapkamer en drie 2-persoons slaapkamers. Op de deel kunnen de kinderen prachtig spelen en het terras én de ruime tuin complementeren de gastvrijheid.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 7
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Voorziening voor verblijf met paard
Bos en heidegebied

Landgoed Springendal

Met schilderachtige vijvers, watervalletjes en smalle beken tussen bos en boerderijen
3  Beoordelingen, Meerbekke
8,7
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,4
Schoon, netjes en hygiënisch
8,4
Ligging en omgeving
9,6
A.M.W. van Heumen
Rust en ruimte.
30-7-2019 We hebben een heerlijk verblijf gehad in een hele mooie boerderij die gelukkig ook heel koel bleef tijdens de hitte. ook was het een verrassing dat er een tafeltennistafel aanwezig was!
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
E Pols
16-6-2019 Meerbekke is bij ons thuis een begrip. Het staat voor puur genot. Mooier kan haast niet. Wij hebben al genoeg aan de locatie zelf, lekker lui in het zonnetje kijkend naar wat langs komt, een hazenfamilie die in het weiland speelt, "ons" hertje dat door het weiland huppelt en vervolgens het pad oversteekt naar de korenvelden achter het huis. Een paar stappen van het huis loop je over het holle pad tussen twee korenvelden door waar korenbloemen, papavers en kamille de sfeer van vroeger oproepen. Korte wandelingetjes liggen voor het oprapen zoals een rondje langs de bronnen waar we 's avonds naar de nachtegaal luisteren. Maar ook de mogelijkheden voor lange wandel- of fietstochten zijn legio. De kinderen spelen tafeltennis in de schuur en slaan een balletje achter het huis. Plek zat. Het is voor hun nog altijd een feest om zelf over de grens te fietsen met dit keer als extraatje een bezoekje aan het museum Bronzezeithof in Uelsen waar je o.a. zelf mag boogschieten en kunt zien hoe in die tijd vuur gemaakt werd. En het huis? Lekker praktisch ingericht met in de zitkamer nog een vleugje nostalgie. Geknipt voor ons.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
7
Ligging en omgeving
10
Yhk Minnen
vakantiehuis Meerbekke
21-5-2019 we hebben enorm genoten van ons verblijf in deze zeer mooie boerderij. midden in de natuur heerlijk rustig met af en toe een hertje voor de deur. Wat wil je nog meer !
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen