'Prachtige plek, aan doodlopende weg met wijds uitzicht over heide en vennen'
Uitkijkend op de Duitse Grens in het prachtige Twente

Puntjan

Foto's Indeling Ligging

Puntjan

8,6
Beuningen, Overijssel
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 643,00
 • 23-12-2021
  30-12-2021
  Kerstarrangement Puntjan
  € 1.388,00
 • 30-12-2021
  7-1-2022
  Oud en Nieuw arrangement Puntjan
  € 1.388,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Smokkel en stroperij: daar leefden de mensen van in deze grensstreek tussen Nederland en Duitsland. De kunst was om dit alles buiten het zicht van de gevreesde opzichters te doen. Naar één van die opzichters is het huis Puntjan genoemd, maar hoe die bijnaam is ontstaan weet niemand. Had hij een puntneus? Prikte hij de verdachten met het uiteinde van z’n bajonet? Of gebruikte hij veel de uitdrukking: ‘punt uit!’. Wie zal het zeggen. Een raadselachtig huis dus.

 

Het gebied waar vakantiehuis Puntjan is gebouwd rondom de beek de Dinkel, nabij Oldenzaal met z’n stuwwal en het plaatsje Beuningen, wordt gekenmerkt  door heidevelden, stuifduinen, oude akkers, graslanden en verschillende soorten bossen. Een prachtig, afwisselend landschap, met spannende doorkijkjes en soms een glooiend karakter. Prachtige plaatsen zoals het kunstenaarsdorp Ootmarsum en de historische Duitse kasteelstad Bad Bentheim liggen in de buurt.

 

In dit schitterende gebied staat vakantiewoning Puntjan. Het huis heeft een intieme sfeer en een eigentijdse, bij de stijl van het huis passende, inrichting. Op de begane grond is de gecombineerde zit- en eetkamer/keuken (oven, magnetron en vaatwasser) gesitueerd. Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers alsmede de badkamer (met bad). Buiten relaxt u op het comfortabele terras met aangrenzende tuin. Verder beschikt u over een garage.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Afwisselend gebied

Het Lutterzand

Een coulisselandschap met vennetjes, weilanden, bossen en de rivier de Dinkel.
3  Beoordelingen, Puntjan
8,6
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,7
Schoon, netjes en hygiënisch
8,3
Ligging en omgeving
9
Herman Looman
Puntjan puntgaaf
21-3-2021
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Jan van der Veen
Heerlijke midweek in Puntjan
15-3-2021 Wederom een heerlijke midweek in het huis Puntjan doorgebracht. Het weer zat mee, altijd een bonus, lekker gefietst en gewandeld. Het huis is prachtig in de natuur gelegen, rustig en comfortabel. Houtkachel aan en genieten. En in het zonnetje gezeten op het terras. En dat in coronatijd!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Connie
Lekker tot rust komen
5-3-2021 Vroeg voorjaarsweer, volle maan. Een heerlijk weekend in Puntjan. Fijn huis waar je veel ruimte en rust in en om het huis hebt. Stil. Overdag wel agrarische activiteiten van de buurman, toen wij er werd er bemest maar geuroverlast beperkt door injectie. Natuur in de directe omgeving afgezet ivm kwetsbaarheid. Luttezand op loopafstand, wel druk in weekend met het mooie voorjaarsweer. Mooie fietsomgeving. Woning comfortabel en netjes aan kant maar kan langzamerhand een opfris gebruiken. Wifi snelheid niet goed genoeg als je vanuit hier wil werken.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
7
Meer beoordelingen