'Prachtige plek, aan doodlopende weg met wijds uitzicht over heide en vennen'
Uitkijkend op de Duitse Grens in het prachtige Twente

Puntjan

Foto's Indeling Ligging

Puntjan

8,7
Beuningen, Overijssel
Maximaal 4 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

  • 20-12-2021
    23-12-2021
    Verkorte midweek
    € 643,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Smokkel en stroperij: daar leefden de mensen van in deze grensstreek tussen Nederland en Duitsland. De kunst was om dit alles buiten het zicht van de gevreesde opzichters te doen. Naar één van die opzichters is het huis Puntjan genoemd, maar hoe die bijnaam is ontstaan weet niemand. Had hij een puntneus? Prikte hij de verdachten met het uiteinde van z’n bajonet? Of gebruikte hij veel de uitdrukking: ‘punt uit!’. Wie zal het zeggen. Een raadselachtig huis dus.

 

Het gebied waar vakantiehuis Puntjan is gebouwd rondom de beek de Dinkel, nabij Oldenzaal met z’n stuwwal en het plaatsje Beuningen, wordt gekenmerkt  door heidevelden, stuifduinen, oude akkers, graslanden en verschillende soorten bossen. Een prachtig, afwisselend landschap, met spannende doorkijkjes en soms een glooiend karakter. Prachtige plaatsen zoals het kunstenaarsdorp Ootmarsum en de historische Duitse kasteelstad Bad Bentheim liggen in de buurt.

 

In dit schitterende gebied staat vakantiewoning Puntjan. Het huis heeft een intieme sfeer en een eigentijdse, bij de stijl van het huis passende, inrichting. Op de begane grond is de gecombineerde zit- en eetkamer/keuken (oven, magnetron en vaatwasser) gesitueerd. Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers alsmede de badkamer (met bad). Buiten relaxt u op het comfortabele terras met aangrenzende tuin. Verder beschikt u over een garage.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Afwisselend gebied

Het Lutterzand

Een coulisselandschap met vennetjes, weilanden, bossen en de rivier de Dinkel.
3  Beoordelingen, Puntjan
8,7
Algemene indruk
8,7
Comfort van de woning
8,7
Schoon, netjes en hygiënisch
8,3
Ligging en omgeving
9
Anoniem
fantastisch
14-6-2021 prachtige ligging, prachtig huis, verzorgd ingericht
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
9
Anoniem
Hartstikke goed
29-5-2021 We hebben weer genoten. Mooie locatie en fijn huisje, echt van alle gemakken voorzien. We voelden ons direct thuis. Heel fijn ook dat de hond mee mocht!
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
G. Zemering
Midweek in PuntJan
8-5-2021 Huisje PuntJan ligt in een rustig natuurlijk gebied. Rondom het huis lopen reeen en konijnen en zie je bijzondere vogels. Voor ons was het een goede uitval basis voor diverse wandelingen in de omgeving zoals het Lutterzand. Het huisje is een typisch buitenlevenhuisje met alles erop en eraan. Door het kille en regenachtige weer helaas niet buiten op het ruime terras kunnen zitten.
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen