'Het bos op zn mooist. Vallende bladeren in gouden zonlicht en rimpelloos water.'
Gelegen bij het Leersumse veld

't Veld

Foto's Indeling Ligging

't Veld

8,3
Leersum, Utrecht
Maximaal 8 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 23-4-2018
  26-4-2018
  Koningsdag midweek 't Veld ma-do
  € 686,00
 • 26-4-2018
  30-4-2018
  Koningsdag weekend 't Veld do-ma
  € 832,00
 • 26-4-2018
  4-5-2018
  Koningsdag week 't Veld do-vrij
  € 1.472,00
 • 7-5-2018
  11-5-2018
  Hemelvaart midweek 't Veld ma-vrij
  € 657,00
 • 22-5-2018
  25-5-2018
  Pinksteren midweek 't Veld di-vrij
  € 563,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

De voormalige boswachterswoning ’t Veld ligt bij het Leersumse veld. Dit is een prachtig bos- en heide gebied met open hei, een zandverstuiving, fraai begroeide vennen, een statige eiken-lindenlaan en indrukwekkende oude rhododendronstruiken. In het gebied leven reeën, vossen en de boomvalk.

 

Opvallend is een lint van eikenbomen, genaamd “schapendrift” dat dwars door het naaldbos loopt. Langs deze eikenwallen werden vroeger de schapen van en naar de schapenkooi gedreven.

 

In de buurt van ’t Veld liggen diverse oude grafheuvels, maar liefst dertien! Aanvankelijk werd de overledenen in de grafheuvel bijgezet. Later werd ze gecremeerd en werd de urn in de heuvel begraven.

 

Rond de 18e eeuw werd een deel van dit veengebied afgegraven voor turfwinning. Zo ontstonden de Leersumse Plassen waar nu veel libellen en vogels leven, die u kunt observeren vanuit een vogelkijkhut. Geoorde futen en dodaarzen verblijven er bijvoorbeeld geregeld. Verder kunt u er boomleeuweriken horen, zwarte spechten zien en 's winters de klapekster aantreffen.

 

In dit schitterende gebied staat vakantiewoning ‘t Veld. De woning heeft een intieme sfeer en een eigentijdse, bij de stijl van het huis passende, inrichting. De gecombineerde zit- en eetkamer/keuken (oven, magnetron en vaatwasser), vier slaapkamers, de riante badkamer en een ruime tuin met aantrekkelijke zitjes zorgen voor een ontspannen vakantiegevoel. Uw auto kunt u kwijt in de ruime garage.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 8
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Bos en heidegebied
3  Beoordelingen, 't Veld
8,3
Algemene indruk
8,3
Comfort van de woning
8,2
Schoon, netjes en hygiënisch
7,8
Ligging en omgeving
8,9
W.M. Baas
Prachtige natuur !
2-9-2017 Woning met recht in het bos gelegen, prachtig natuurgebied. Tip : wandel- en fietsroutes starten vanaf de parkeerplaats vlakbij de woning, er is namelijk geen kaart van de nabije omgeving in de woning aanwezig. Helaas was de woning slecht schoongemaakt en matig onderhouden, wat zeker niet bijdroeg aan een perfect vakantiegevoel, jammer !
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
7
Schoon, netjes en hygiënisch
4
Ligging en omgeving
9
Jeannine tL
Een heerlijk huis
4-7-2017 We hebben een lekker lang weekend gehad in t Veld. Het is een goed ingedeeld ruim huis met lekkere grote tuin. Wij vierden hier de verjaardag van onze kinderen en ik denk dat we dat volgend jaar weer doen. Groet Jeannine
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
8
J van de Poppe
Meivakantie
19-5-2017 Ondanks de vele regen een mooie tijd gehad, fijn gewandeld over het Leersumse veld en leuke fietstochten gemaakt. Met z'n 5en hadden we riante ruimte in huis. Fijn dat het huis over twee badkamers beschikt en ook twee toiletten.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
8
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen