'Het bos op zn mooist. Vallende bladeren in gouden zonlicht en rimpelloos water.'
Gelegen bij het Leersumse veld

't Veld

Foto's Indeling Ligging

't Veld

8,6
Leersum, Utrecht
Maximaal 8 personen
Comfortlevel: 4 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 20-12-2021
  23-12-2021
  Verkorte midweek
  € 705,00
 • 7-6-2022
  10-6-2022
  Pinksteren midweek 't Veld di-vrij
  € 620,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

De voormalige boswachterswoning ’t Veld ligt bij het Leersumse veld. Dit is een prachtig bos- en heide gebied met open hei, een zandverstuiving, fraai begroeide vennen, een statige eiken-lindenlaan en indrukwekkende oude rhododendronstruiken. In het gebied leven reeën, vossen en de boomvalk. Opvallend is een lint van eikenbomen, genaamd “schapendrift” dat dwars door het naaldbos loopt. Langs deze eikenwallen werden vroeger de schapen van en naar de schapenkooi gedreven.

 

In de buurt van ’t Veld liggen diverse oude grafheuvels. Het zijn er maar liefst dertien. Aanvankelijk werden de overledenen in de grafheuvel bijgezet. Later werden ze gecremeerd en werd de urn in de heuvel begraven.

Rond de 18e eeuw werd een deel van dit veengebied afgegraven voor turfwinning. Zo ontstonden de Leersumse Plassen waar nu veel libellen en vogels leven, die u kunt observeren vanuit een vogelkijkhut. Geoorde futen en dodaarzen verblijven er bijvoorbeeld geregeld. Verder kunt u er boomleeuweriken horen, zwarte spechten zien en 's winters de klapekster aantreffen.

 

In dit schitterende gebied staat vakantiewoning ‘t Veld. De woning heeft een intieme sfeer en een eigentijdse, bij de stijl van het huis passende, inrichting. De gecombineerde zit- en eetkamer/keuken (oven, magnetron en vaatwasser), vier slaapkamers, de riante badkamer en een ruime tuin met aantrekkelijke zitjes zorgen voor een ontspannen vakantiegevoel. Uw auto kunt u kwijt in de ruime garage.

 

Het noodweer in juni 2021 heeft tot ongekende schade geleid in de bossen rond Leersum op de Utrechtse Heuvelrug. Hierdoor is een gedeelte van het bos afgesloten. Lees hier actuele informatie over werkzaamheden en toegankelijkheid van het bos.

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Huisdieren toegestaan
Maximum aantal personen 8
Aantal slaapkamers 4
Kinderbed aanwezig
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Bos en heidegebied

Boswachterij Leersum

Een prachtig bos- en heide gebied
3  Beoordelingen, 't Veld
8,6
Algemene indruk
8,6
Comfort van de woning
8,5
Schoon, netjes en hygiënisch
8,2
Ligging en omgeving
9,1
T. Buissink
Wat weer een parel!
31-7-2021 Dit wederom fantastisch huis in het bos voldeed wederom aan alle verwachtingen. Wij logeerden al vele malen in de huizen van Buitenleven, waar we bijna altijd bijzonder tevreden over zijn. Dit huis, in het bos van de Leersumse Veld, was geweldig. We hebben volop ge oten van de vele dieren ( ja, ook hertjes en reeën) die door de tuin liepen en bij ons aan de tafel kwamen eten ( de vele vogels ). Hier komen ze zeker weer terug. Een topper!!
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Anoniem
familytime
20-7-2021 van 16 t/m 19 juli 2021 hebben wij met familie (7 volw en een peuter) een geweldig verblijf in 't Veld in Leersum gehad. Wij waren vooraf goed op de hoogte gesteld van de beperkingen, na de valwind en de schade aan het bos, in Leersum. Wat een fijne plek voor onze kleinzoon van anderhalf om rond te struinen. Drie dagen lekker, van alle gemakken voorzien, buiten geleefd!!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
Anoniem
Ondanks beperking was het weer fijn!
17-7-2021 Ondanks de in Leersum door de storm aangerichte ravage was het huis goed toegankelijk gemaakt. Mede door de diverse behulpzame boswachters konden wij goed in aanpalende gebieden terecht. Dus een fijne week weer!
Algemene indruk
8
Comfort van de woning
8
Schoon, netjes en hygiënisch
7
Ligging en omgeving
9
Meer beoordelingen