'Mooi weer, goed gezelschap, prachtige wandelingen. Kortom, heerlijke plek'
Gelegen op de Strijbeekse heide

Wulp

Foto's Indeling Ligging

Wulp

9
Strijbeek, Noord-Brabant
Maximaal 6 personen
Comfortlevel: 5 sterren
Aankomstdatum
Vertrekdatum

Speciale perioden

 • 23-12-2022
  30-12-2022
  Kerstarrangement Wulp
  € 1.706,00
 • 30-12-2022
  6-1-2023
  Oud en Nieuw arrangement Wulp
  € 1.706,00
Prijzen en bijkomende kosten

De prijzen op deze pagina zijn inclusief administratiekosten, eindschoonmaak, haardhout (indien van toepassing) en opgemaakte bedden en exclusief toeristenbelasting.

Omschrijving

Vakantiehuis De Wulp, is gebouwd in 1932 voor de opzichter die leiding had over de bebossing van de Strijbeekse heide. Dit natuurgebied wordt gevormd door een combinatie van mooi naaldbos, eeuwenoude akkers, enkele heidevelden en betoverende vennen (Rondven, Langven, Zwarte Goor en Goudbergven).

 

Rond deze vennen groeien bijzondere plantensoorten als zachte berk, veenpluis, kleine veenbes, ronde zonnedauw, dopheide, klokjesgentiaan, moeraswolfsklauw en tandjesgras. Rond de vennen komen ook watervogels voor zoals boomvalk, kuifeend, wintertaling en dodaars.

 

De Strijbeekse heide, destijds overigens een befaamd smokkelaarsgebied, grenst noordelijk aan landgoed Hondsdonk en zuidelijk aan het Belgische landgoed Elsakker. Vooral de geschiedenis van het laatste landgoed is interessant. Het kwam in 1963 in handen van een projectontwikkelaar die er villa’s voor Nederlandse belastingvluchters wilde bouwen. Dit is nooit van de grond gekomen waarna het Vlaams Gewest het gebied kocht en het terug gaf aan de natuur.

 

Nu vormen de Strijbeekse heide en de omringende landgoederen een geliefd grensoverschrijdend wandel- en fietsgebied waar u zelfs schaapskuddes kunt tegenkomen.

 

Bekijk de drone-film van deze woning:

 

Vakantiehuis De Wulp is een eigentijds, sfeervol ingericht huis met een grote tuin (met comfortabel terras), een riante woonkamer, zeer complete keuken (oven, magnetron en vaatwasser) en een badkamer met ligbad. Totaal drie slaapkamers, waarvan één zelfs met een eigen veranda.

 

 

Lees volledige omschrijving
Kenmerken
Maximum aantal personen 6
Aantal slaapkamers 3
Kinderbed aanwezig
Geen huisdieren toegestaan
Wifi aanwezig
Wasmachine aanwezig
Bos en heidegebied

De Strijbeekse heide

Een combinatie van mooi naaldbos, eeuwenoude akkers, enkele heidevelden en betoverende vennen
3  Beoordelingen, Wulp
9
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
8,8
Ligging en omgeving
9,5
A Visser
Kers op de taart
11-9-2021 Wat een prachtig huis op een geweldige plek. Het huis is weer zoals we van Buitenleven Vakanties gewend zijn, van alle gemakken voorzien. De Wulp is ruim en comfortabel. Fietsen kunnen in een schuurtje, ook mooi meegenomen. Het gebied waar de Wulp staat is verboden voor auto's. Je moet door een slagboom met code om er te komen. Na een zomer met wisselvallig weer nu een warme week. We hebben veel gefietst. De omgeving is prachtig. Getroffen dus. Voelde als de kers op de taart!
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
R.F. van der Knaap
100 % natuur
5-9-2021 Prachtig ruime woning midden in de natuur en heel rustig gelegen. Je kan leuk fietsen en wandelen in de omgeving. Een aanrader.
Algemene indruk
9
Comfort van de woning
9
Schoon, netjes en hygiënisch
9
Ligging en omgeving
10
SM Lenting
Fantastisch verblijf in de Wulp
25-7-2021 Wij hebben een geweldige fijne week achter de rug in een super mooi en schoon huis, gelegen op een hele mooie locatie!!
Algemene indruk
10
Comfort van de woning
10
Schoon, netjes en hygiënisch
10
Ligging en omgeving
10
Meer beoordelingen