Bijen op Landgoed Verwolde

Tijdens het boeken van een vakantie bij Buitenleven Vakanties is er de mogelijkheid een donatie te doen aan de natuur. Van de opbrengst wordt een insectenhotel gemaakt om insecten een veilige schuilplaats te bieden. Het insectenhotel komt vervolgens te staan nabij een Buitenlevenwoning. Dankzij alle donaties van onze gasten is er inmiddels een 3e insectenhotel geplaatst in Laren (Gld).

Bijen op Landgoed Verwolde
Bijen op Landgoed Verwolde

Insectenhotel Landgoed Verwolde

Stichting Geldersch Landschap & Kasteelen koos deze keer de plek: een stukje natuurterrein op Landgoed Verwolde. Het hotel grenst aan het terras van de vakantiewoning Koetshuis Verwolde, zodat je als gast tijdens het verblijf een mooi uitzicht hebt op de bedrijvigheid van deze nuttige diertjes.

Beschutting

Het insectenhotel is bedoeld voor allerlei insecten: van bijen en vlinders tot pissebedden en kruipwespen. Veel insecten houden van warme, droge holletjes. In het insectenhotel kunnen ze hun eitjes leggen in de holletjes en ruimtes die gemaakt zijn in bijvoorbeeld hout, riet en klei. Daarnaast kunnen verschillende soorten er beschutting vinden tijdens de regen of in koude winters. Team Achterhoek van Geldersch Landschap & Kasteelen heeft het insectenhotel in eigen beheer gemaakt, van hout uit bossen in de buurt.

Ook zien?

Het nieuwe onderkomen voor insecten is te bezoeken vanaf Koetshuis Verwolde in het Gelderse Laren. Rondom de vakantiewoning is een ruime tuin met terras waar je uitkijkt over de landgoedtuin en vanaf nu ook dit insectenhotel.

Bekijk Koetshuis Verwolde