Samenwerking met Het Werkatelier

Sinds 2019 heeft Buitenleven Vakanties een mooie samenwerking met Het Werkatelier. De allereerste opdracht betrof het wassen en labelen van nieuw linnengoed voor de vakantiewoningen. Dat beviel van beide kanten zo goed, dat de samenwerking is uitgebreid en er andere werkzaamheden zijn bijgekomen.

Samenwerking met Het Werkatelier
Samenwerking met Het Werkatelier

Een droomplek

Het Werkatelier is een werkplaats op een idyllisch plekje in Hezingen. Het is bedoeld voor mensen die moeilijk aan werk kunnen komen en voor professionals die hen daar bij begeleiden. Dit is zo’n plek waar je van droomt als je behoefte hebt aan structuur. Of als je zinvol werk wil doen, maar net dat steuntje nodig hebt. “Zo is het Werkatelier ook ontstaan: omdat iedereen het verdient mee te doen.” zegt Marieke Hansté, oprichter van de werkplaats. Je kunt er terecht voor dagbesteding waar allerlei nuttige werkzaamheden worden gedaan, voor sporten onder begeleiding en voor een leerzame stage. Iedereen werkt aan zijn eigen taken en doelen. “We kijken vooral naar wat lukt en bieden regelmaat en structuur, maar ook uitdagende werkzaamheden.”

Werkzaamheden

Inmiddels wordt de housekeeping van de vakantiewoningen Diekel en Puntjan structureel verzorgd door Het Werkatelier. In de werkplaats doen zij de was en strijk voor deze woningen en door de groenploeg wordt er de tuin onderhouden. Daarnaast verricht een medewerker klein onderhoud aan 5 Buitenlevenwoningen in Twente. Boeken inpakken, etiketten plakken en kledinghangers voorzien van ons logo en pakketjes versturen. Zomaar een greep uit de werkzaamheden die worden verricht door medewerkers van deze werkplaats.

Maatschappelijk doel

Voor Buitenleven Vakanties is het samenwerken met Het Werkatelier betekenisvol; zo dragen wij bij aan een maatschappelijk doel. Tegelijkertijd hebben de medewerkers een passende werkplek en doen zij werkzaamheden waar ze trots op kunnen zijn. Buitenleven Vakanties is dan ook erg dankbaar voor het samenwerken met Het Werkatelier, want we weten elkaar te vinden voor leuke opdrachten en de kwaliteit is altijd goed.