Kom logeren in de mooiste Nederlandse natuur

De Nederlandse natuur is ontzettend divers. Bossen, heide, vennetjes, strand, duinen enzovoort. Maar er is ook veel diversiteit in dieren: vele soorten vlinders, libellen, vogels, vossen, herten, reeen, paarden, bevers en ga zo maar door.

Neem bijvoorbeeld de Veluwe. Een prachtig en afwisselend natuurgebied in het midden van het land, niet ver van de randstad. Ideaal om een korte of lange vakantie door te brengen. Verblijf bijvoorbeeld op de heide in de buurt van Radio Kootwijk. Of laat u verbazen door het Kootwijkerzand of de dansende bomen bij Ermelo. Meer lezen over de natuur op de Veluwe en het beheer daarvan? Kijk eens op de website van Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten

Wellicht ieder minder bekend bij het grotere publiek is de natuur van Drenthe. Onvoorstelbaar mooi en heel verrassend. De Hondsrug, nabij Assen, biedt alle ruimte om te voet, fietsend of zelfs per paard te verkennen. Kronkelige beekjes, een bos vol vennen; Drenthe biedt het allemaal. Meer informatie over de natuur in Drenthe? Het Drentse Landschap of de boswachters van Staatsbosbeheer kunnen u er veel meer over vertellen.


Een ander bijzonder gebied is het Springendal, in het oosten van het land. Ooit verrijkt door textielbazen die hier hun buitenverblijven hadden. Glooiend, beekjes en s nachts nog echt donker. In dit gebied zijn een aantal vakantiewoningen te vinden. Bijvoorbeeld Wildpieker of Meerbekke.

De kust van Nederland. Van noord naar zuid, elk stukje is uniek in zijn soort. Bijvoorbeeld de Schoorlse duinen. In de duinen is ooit een productiebos aangeplant. Nu geeft dit een bijzondere overgang van binnenland naar strand. Of het eiland Tiengementen, midden in de Haringvliet. Er zijn hier 3 vakantiewoningen te huur. Meer weten over dit gebied? Kijk op de site van Natuurmonumenten

Tot slot noemen wij het bijzondere Leudal. Niet alleen de flora en fauna zijn hier meer dan de moeite waard, ook de historie is bijzonder. Het gebied wordt beheert door Staatsbosbeheer en er zijn 3 vakantiewoningen te huur: Ursulahof, Leuhof en Kloosterhof.

Laat u verrassen door ons prachtige Nederland!