Terug in de tijd met luxe en grandeur

Terug in de tijd met luxe en grandeur

Overnachten op een plek in de natuur waar de historie voelbaar aanwezig is. Jezelf voor even een prinses of kasteelheer voelen. Een kasteel of een statig landhuis is de ideale plek om er romantisch op uit te gaan, of samen met een groter gezelschap iets te vieren.
Cultuurhistorisch erfgoed met de mooiste natuur om de hoekWandelen en fietsen op het landgoedBaron of barones van je eigen buitenplaats

Overnachten in een kasteel

De magie begint al bij de oprijlaan... Wat heeft zich hier vroeger afgespeeld? Beleef het verhaal van een kasteel of landhuis door een paar dagen er tussenuit te gaan. Historie, luxe en grandeur is wat je ervaart in onze kasteelsuites.

Overnachten in een kasteel
Overnachten in een kasteel
Romantiek voor twee

Romantiek voor twee

Er samen even tussenuit voor een paar nachtjes weg en dat met een romantisch decor van een kasteelsuite of pittoresk vakantiehuis.

Bekijk
Een paar dagen cultuursnuiven

Een paar dagen cultuursnuiven

Hier ademen de omgeving en zelfs de muren van het gebouw geschiedenis. Ga terug in de tijd en verblijf op een plek met een verhaal waar je voor even thuis mag zijn.

Bekijk
Een plek voor de hele familie

Een plek voor de hele familie

Met de hele familie samen zijn in de statige sferen van weleer. Kom hier iets vieren of herdenken en laat je in de watten leggen door de magie van de omgeving.

Bekijk
Op het landgoed hielden we onze jaarlijkse reünie. We hebben genoten van alles: de sfeer in het prachtige kasteel, de groene omgeving. De suites zijn ruim en compleet ingericht, het was genieten!

Logeren op stand

Een langer verblijf in een kasteel of landhuis zorgt ervoor dat je de omgeving echt even helemaal in je op kunt nemen. Of dat nou het verhaal van de historie is, of dat de natuur zijn werk duurt, door een overnachting in een kasteel ben je er even helemaal uit.

Overnachten in eenhistorisch kasteel

Ervaar bij Buitenleven het ultieme Geluksvogelgevoel. Overnachten in een suite in een landhuis of in een kasteel, geeft je het gevoel terug te gaan naar de middeleeuwen. Een gebouw met een verhaal, waarvan het grootste deel in orginele staat verkeert. In al ons cultuurhistorisch efgoed zijn ook binnen authentieke elementen bewaard gebleven. Bijvoorbeeld een schouw in Borgbloemke, orginele plafonds in Villa Oud Groevenbeek en de kasteeltrap in Poortgebouw Doorwerth. Al ons cultureel erfgoed, dat is zowel het kasteel als de natuur eromheen, is in bezit van de natuurorganisaties en wordt verhuurd aan vakantiegasten zodat het erfgoed in stand wordt gehouden. Hoe gaaf dat je nu de kans krijgt te overnachten in zo'n kasteel?

3 goede redenen om te overnachten in een kasteel

Er zijn talloze redenen voor een kasteel overnachting. We hebben er drie op een rijtje gezet:

  1. Romantisch erop uit. Jullie willen er samen even tussenuit voor een paar nachtjes weg en dat met een romantisch decor van een kasteelsuite of pittoresk vakantiehuis. Een kasteelovernachting doet wonderen voor de romantiek...
  2. Een paar dagen cultuursnuiven. Hier ademen de omgeving en zelfs de muren van het gebouw geschiedenis. Ga met een kasteel overnachting terug in de tijd en verblijf op een plek met een verhaal waar je voor even thuis mag zijn.
  3. Een plek voor de hele familie. Met de hele familie samen zijn in de statige sferen van weleer. Kom hier iets vieren of herdenken en laat je in de watten leggen door de magie van de omgeving. Met zijn allen

overnachten in een kasteel en samen de omgeving ontdekken.

Overnachten en een borg, havezate, landhuis of kasteel

...het zijn allemaal benamingen voor gebouwen waar vroeger zich van alles afgespeeld heeft. Nu is er de mogelijkheid er te komen overnachten met de luxe en comfort van nu. Kom het bij Buitenleven ontdekken op je eigen manier. n de directe omgeving is het heerlijk wandelen en fietsen. Vaak ligt er een statig parkbos om een kasteel of een historische kasteeltuin. Of er zijn diverse uitgestippelde wandel- en fietsroutes. Bij enkele van ons cultureel erfgoed worden evenementen georganiseerd. Overnacht je in kasteel Hackfort? Hier vinden geregeld concerten plaats. Dit gaat dan om klassieke muziek. Ook kan het zijn dat er een huwelijk voltrokken wordt. Hoe spectaculair is het decor van cultureel erfgoed? Onze kastelen zijn daarom populaire trouwlocaties. Maar ook voor andere evenementen leent een gebouw met wat allure zich: een tentoonstelling, vergadering, een training en rondleidingen. In Havezate Oldengaerde zijn twee suites gevestigd, Van Echten Suite en Van Dongen Suite. Zo krijg je de mogelijkheid te overnachten in een echt historisch Drents kasteel. Liever ook de luxe van een sauna in de buurt? Kom dan overnachten in Koetshuis Verwolde. Hier logeer je in een koetshuis naast Kasteel Verwolde. Een ideale locatie om in de natuur en de mooie omgeving op adem te komen.

Boek een kasteelovernachting eenvoudig online

Slaap in het bed van een kasteelheer of barones. Voel je voor even prins of prinses van je eigen kasteel. Een vakantie in cultuurhstorisch erfgoed boek je eenvoudig via Buitenleven Vakanties. Is overnachten in een kasteel toch niet helemaal gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden. Kijk voor inspiratie op onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. En in heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.