Vakantiewoning in de natuur

Vakantiewoning in de natuur

Op zoek naar een woning in de natuur waar je wakker wordt door een vogelconcert? Of naar een plek waar op de bank bij de houtkachel kunt neerploffen na een wandeling of fietstocht? Kom overnachten in de mooiste Nederlandse natuur. Of het een weekje weg is of een langere vakantie, in de natuur laad je je batterij altijd op.
Bekijk woningen
Genieten van rust ruimte en privacyBijzondere vakantiewoningenMeer dan 100 unieke locaties in de natuur

Natuur woningen

In de natuur zijn is heerlijk en tijdens een langer verblijf beleef je de natuur veel intenser. Van 's morgens vroeg tot 's avons laat buiten zijn. Eindeloos wandelen, fietsen, een boekje lezen op de bank of vanuit het raam lekker naar buiten staren. Buitenleven Vakanties geeft je de gelegenhied de natuur te ontdekken op je eigen manier. Actief eropuit, of juist in alle rust genieten van onontdekte plekjes. Er is een uitgebreid aanbod aan woningen met genoeg luxe en comfort om je eigen gang te gaan. Kom het zelf ervaren!

Natuur woningen
Natuur woningen

Onze woningen

Bekijk alle woningen
Wat een bijzondere plek midden in het weidse landschap! Prachtige vergezichten over de weilanden die nog hun 17e eeuwse karakter hebben behouden met heggetjes en paden. Heerlijke fietsroutes door schattige dorpjes. Extra leuk was de privérondleiding door de gastheer in de museumboerderij.

Vakantie in de natuur

Een natuurvakantie is heerlijk voor iedereen die van de natuur houdt, maar waar vind je de perfecte natuur woning?

Woningen in de natuur

Nederland beschikt over vele ongerepte en onontdekte plekjes. Een vakantie in de Nederlandse natuur is de ideale gelegenheid om al deze plekjes te ontdekken. Vanuit een natuur woning beschik je over comfort en voldoende luxe voor een optimaal vakantiegevoel. Bijvoorbeeld de woning An't Keienpadtien Deze natuur woning is omringd door bos, heide en vennen. Er broeden in de omgeving wel 70 vogelsoorten. Naar deze natuur woning kun je je hond lekker meenemen. Liever naar het strand? Langeveld ligt op loopafstand van de strandopgang Langevelderslag. In deze woning is een ruimte eetkeuken en er zijn fietsen aanwezig om de natuur in de omgeving te verkennen. Ook een heerlijke woning in de natuur is Molenaarswoning Zeldenrust. Deze is gelegen in het Groninger landschap: oer Hollandse uitzichten kenmerken de directe omgeving. Het is een uitstekend vertrekpunt voor fietstochten. Deze natuur woning heeft een unieke ligging onder de molen 'Zeldenrust'. Volledig aan de andere kant van ons land ligt Hoeve van der Meulen, een natuur woning in de provincie Zeeland. Een perfecte combinatie van cultuurhistorie en rust & ruimte: kleurrijke akkers die elk seizoen wisselen, boerderijen met in het voorjaar bloeiende boomgaarden en pittoreske dorpjes. En in de voormalige woning van de boerderij is nu een museum.

Natuur vakantie

Voor een ideale natuur vakantie kun je ook kiezen voor een vakantiewoning in het bos: Onze boswachterswoningen zijn gelegen middenin een bos. Het leuke van deze natuur woning is dat er vroeger de boswachter hier woonde. Vanaf zijn woning in het bos deed de boswachter het werk en was zo altijd dichtbij het bos dat hij beheerde. Vogelconcerten in de ochtend verzekerd! Vanuit een buitenbeentje is het in de natuur ook goed toeven. De meeste van dit soort natuur woningen zijn van oorsprong ambachtswoningen. Bijvoorbeeld Op é Polle, in deze woning heeft ooit een rietteler gewoond. De naam 'polle' is te danken aan een droog stukje grond in het moerasgebied van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Om het gebied varend te verkennen ligt er een Canadese kano voor je klaar. Kortom een natuur woning die alles in zich heeft voor een perfecte natuur vakantie.

Nederlandse natuur

Divers is de Nederlandse en Belgische natuur wel te noemen. Bijvoorbeeld de uitgestrekte kustlijnen en ook aan zee: de Wadden. Nergens anders op de wereld vind je zo’n groot gebied met zandvlakten die bij eb droogvallen. Getijdengeulen, zeegrasweiden, mosselbanken, zandbanken, zoutmoerassen, stranden en duinen. de Wadden is een broedplaats en overwinteringsgebied voor miljoenen vogels. Op zoek naar een natuur woning op een Wadden eiland? Bij Buitenleven Vakanties hebben we er wel 4: Seinhuisje en Koekoekspaal op Terschelling en Huusje van Hannes en Zeemanshuus op Texel. Liever op een andere plek in de Nederlandse natuur verblijven? Denk eens aan de Achterhoek met haar coulisse landschappen van weilanden, houtwallen, kabbelende beekjes en bos. Kastelen en steden waar je de historie nog voelt. Maar ook: moderne musea, gezellige restaurants. Dit is natuur en cultuur hand in hand gaan. Het natuurgebied Kempen-Broek is daar waar de Nederlandse natuur overloopt in Belgische natuur. Hier ligt natuur woning Smeetshoeve. De woning is gelegen in het natuurgebied Smeetshof; hier loop je op de grens van België en Nederland. Hier is het wandelen langs bossen, moerassen, weilanden en beken. Het gebied is rustig en levendig tegelijk: doorstroommoerassen die tjokvol vogels zitten, zoals zilverreigers.

Natuur woning online boeken

Een woning midden in de bijzondere Nederlandse natuur boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Hierboven vind je alle beschikbare woningen in de natuur. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? Laat je inspireren door onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. En in heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies de ideale vakantiewoning.

Interessante links: