Omringd door bomen

Omringd door bomen

Wat is er lekkerder dan helemaal omringd zijn met natuur. Middenin het bos krijg je echt het gevoel dat de wereld even helemaal van jezelf is. Bekijk hier alle huizen van Buitenleven middenin het bos.
Bekijk woningen
Middenin de natuurRust, ruimte en privacyBeleef de natuur van dichtbij

Vakantiewoningen in het bos

Een vakantiewoning in het bos spreekt tot ieders verbeelding. De nachten zijn er mysterieus… Donker is echt donker. Helemaal stil is het echter niet: de nachtdieren ontwaken en zoeken naar eten. Bijzonder wanneer het lukt om dit te aanschouwen vanuit uw warme vakantiewoning. En dan wordt het weer licht. Aan de randen van de dag is de natuur heel actief en is het niet moeilijk om wilde dieren te spotten. Bent u nog niet wakker? Dan zorgen de vogels in de directe omgeving wel dat u wakker wordt. Klaar voor een nieuwe dag!

Vakantiewoningen in het bos
Vakantiewoningen in het bos

Onze woningen

Bekijk meer woningen
Dit huis ligt ver weg van alles en iedereen. Heerlijk voor stiltezoekers, prachtige wandelingen te maken en een fijne keuken waar alles aanwezig is.

Vakantiewoningen in het bos

Nederland kent prachtige bosgebieden en om deze bossen te onderhouden woonden de boswachters van oorsprong in dit gebied. Zij woonden in het gebied waar zij het beheer en onderhoud verzorgden. Een geluk voor liefhebbers van de rust van de Nederlandse natuur is dat een aantal van deze woningen in het bos er nog steeds zijn! En nog mooier is dat Buitenleven Vakanties deze boswachterswoningen heeft verbouwd tot comfortabele vakantiewoningen in het bos. U vindt deze woningen in de mooiste stukjes natuur van Nederland: op de Veluwe zoals Fluitberg en In 't Zand nabij Kootwijk. Andere vakantiewoningen in het bos zijn van oorsprong bijvoorbeeld pachtboerderijen, of behoren tot een landgoed zoals Villa Oud Groevenbeek.

Waarom vakantiewoningen in het bos?

Vanuit uw eigen boswachterswoning midden in het bos voelt het na verloop van tijd alsof u zelf onderdeel uit gaat maken van de prachtige natuur die de woning omringt. De kenmerkende geluiden van het bos dragen natuurlijk erg bij aan dit gevoel: de roffel van de grote bonte specht is goed te horen in Huis Landweer. Of het geluid van klepperende ooievaars in uw tijdelijke eigen achtertuin is zo goed als zeker bij de vakantiehuizen Nieuw Senneke en De Ooievaar. Wanneer maakt u zoiets mee?

Alle seizoenen vakantie in het bos

Elk seizoen in het bos brengt zijn eigen bijzondere verhaal. De eerste voorjaarsbloeiers kondigen de lente aan. Hét seizoen waarin vogels erg actief zijn. De mannelijke vogels proberen de vrouwelijke te versieren. Dit doen ze met veel gedans en gekwetter (baltsen). Ook maken ze hun nesten klaar en moeten ze extra veel eten zoeken voor hun hele gezin. Hoe vrolijk, dat u vanuit uw vakantiewoning in het bos ’s morgens wordt gewekt door het geluid van de vogels.

De zomer is een en al uitbundigheid. De natuur laat zich van haar aantrekkelijkste kant zien: bomen en planten proberen met hun bloemen insecten te lokken om bevruchting tot stand te laten komen.

De zomer wordt ook niet voor niets het seizoen van ‘de bloemetjes en de bijtjes’ genoemd. En een voordeel van een verblijf in het bos in de zomer is dat het bijna nergens zo heerlijk vertoeven is. Hier vindt u de koelte; immers op warme dagen is geen schaduw is zo prettig als die van de bomen bij het terras van uw vakantiehuis.

Volgens velen is in de herfst het bos op zijn mooist: de grond ligt vol prachtig gekleurde herfstbladeren en paddenstoeltjes schieten uit de grond. Niet voor niets worden in de herfst vele wandeltochten in het bos georganiseerd. De grote temperatuurverschillen, dikke mist en vallende walnoten maken de herfst de meest interessante en afwisselende jaargetijde dat er is.

In de winter is de kans op ontmoetingen met dieren is in het bos wel groter. Het kan maar zo dat u – zelfs vanuit uw vakantiewoning - een haas, ree, mol of zelfs een bever voorbij ziet komen. De bomen zijn kaal, dus u ziet de nesten van vogels in de bomen ook beter. Wie weet ziet u wel een broedende uil in de maand januari! Daarbij ziet u sporen van dieren in de winter goed. Dat komt doordat de grond vochtiger is.

Gelukkig maar dat onze vakantiewoningen in het bos het hele jaar door en tijdens alle seizoenen te reserveren zijn!

Vakantiewoningen in het bos online boeken

Alle vakantiewoningen, in het bos of op een andere plek in de natuur op onze website, hebben een uniek verhaal. Ze zijn stuk voor stuk bijzonder. Blader daarom gerust door onze verzameling woningen en laat u inspireren. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.

Bekijk ook: