Kom heerlijk tot rust

Kom heerlijk tot rust

Ben jij toe aan een welverdiend momentje van rust? Onstsnap aan de dagelijkse sleur met buitenleven! Bekijk snel ons aanbod.
Bekijk woningen
Rust, ruimte en privacyHeerlijk relaxenOngestoord genieten

Rust vakantie

Heb je plannen gemaakt om er even helemaal tussenuit te gaan, of om te ontspannen en los te komen van de alledaagse beslommeringen? Een rust vakantie. Bij Buitenleven Vakanties zijn er genoeg plekjes in de natuur, voor jou en je gezelschap. Ons aanbod bestaat uit tientallen unieke vakantiewoningen, zodat je heerlijk tot rust komt. Een aantal van onze accommodaties zijn hier bijzonder geschikt voor. Wij hebben voor een selectie gemaakt van deze woningen, zodat het maken van een keuze nét wat eenvoudiger wordt.

Rust vakantie
Rust vakantie

Onze woningen

Bekijk meer woningen
Wat een heerlijk comfortabel huis. Alles van top kwaliteit: het uitzicht, de omgeving, de bedden, de keuken en de rust, vogels en andere geluiden.

Uitrusten en onthaasten in de natuur

(On)rust

Er zit wat onrust in het hoofd en lijf en gedachten over vanalles en nog wat gaat nog door je heen. Je hebt een paar dagen nodig om tot rust te komen en echt te kunnen ontspannen. In een Buitenleven vakantiewoning kun je bijkomen van het gejaagde leven en heerlijk relaxen. Dus neem de tijd voor jezelf en kies voor een rust vakantie waar je ontspannende activiteiten, zoals wandelingen, fietstochten, of een excursie kunt doen. En waar kan dat beter dan in de natuur?

Rustig gelegen vakantiehuis

De unieke locaties van onze woningen variëren van knusse plekjes in een mooi bosgebied tot een afgelegen plekjes tussen de duinpannen dichtbij de zee. Onafhankelijk van de locatie plof je na een middag wandelen of fietsen weer heerlijk neer in het vakantiehuis waar de rust heerst. Lekker alleen of samen met je gezelschap op de bank nog even nagenieten. Glaasje thee of wijn bij de houtkachel, eventueel een boek is het relaxenen geblazen.

Tips voor een rust vakantie

Om op vakantie het uitgeruste gevoel een optimale kans te geven, hebben we nog enkele tips. Alles zal bijdragen aan zo ontspannen mogelijk de vakantie door te komen, maar ook om dit gevoel zo lang mogelijk vast te houden.

  • Neem minimaal 1 dag voor vertrek vrij

Het werk afronden, gedag zeggen tegen collega’s, laptop uit. Het meest onrustige aspect van de vakantie – afronden van werkzaamheden – kan een stuk minder stressvol als je weet dat je nog een bonus dag heeft. Of eigenlijk dat je aan het idee kunt wennen dat je vakantie hebt.

  • Pak op tijd in

Er is niets zo vervelend aan de vakantie als inpakstress. Gun jezelf dit niet en begin op tijd met het maken van een lijstje en daarna het op tijd inpakken. Gelukkig hoef je bij ons geen vliegtuig te halen, maar op tijd in het vakantiehuis in de natuur zijn, is ook wat waard. Je hebt er ten slotte ook heel veel zin in.

  • Doe iets actiefs tijdens de vakantie

Eenmaal gearriveerd op uw vakantiebestemming, bekijk je wat en of je iets

actiefs wil gaan doen. De beste wijze van ontspanning is toch echt na die van inspanning. Een activiteit ondernemen in de frisse buitenlucht is dan zo gek nog niet. En nu je toch pal in de natuur bent, is een dagje op pad met een boswachter wellicht een idee. Of een fietstocht langs allerlei bezienswaardigheden van de omgeving. Of een intensieve – of minder intensieve wandeltocht. Dus wandelschoenen aan en gáán.

  • Leg de telefoon even aan de kant

Voor de een is dat wat makkelijker dan de ander. Geluiden en meldingen uit wil ook al helpen. Of een vakantiehuis zonder aanwezigheid van wifi. We noemen dat 'Blij met wifi vrij'.

  • Kies een vakantiehuis met hottub of sauna

Negen van onze rustig gelegen vakantiehuizen heeft nét dat beetje extra: wat dacht je van een heerlijk avondje relaxen en turen naar de sterrenhemel, in een hout gestookte hottub in uw achtertuin? Nadat je ervoor gezorgd hebt dat het stookhout de juiste maat heeft, stook je het vuur lekker op en geniet je samen met uw partner van een heerlijk warm bad. Een middag in de frisse lucht resulteert vaak in een heerlijk ‘zen’ gevoel, en wat is er nu lekkerder dan dit gevoel voortzetten in een hete sauna?

Rust vakantie online boeken

Of je nu liefhebber bent van frisse zeelucht, bos of uitgestrekte heide: Buitenleven Vakanties heeft voor al je wensen een geschikt vakantiehuis. Een rust vakantie midden in de bijzondere Nederlandse natuur, boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat je inspireren door onze vakantiethema's.

Bekijk ook: