rood oranje geel

Vakantiehuis herfst

De herfstvakantie is het moment om er even tussenuit te gaan met het gezin. Na de eerste enerverende werk- en schoolweken is iedereen toe aan een mini-break. Elk vakantiehuisje van Buitenleven Vakanties is een prima vertrekpunt voor fiets- en wandeltochten in de natuur of excursies met de boswachter. Of lekker op de bank bij houtkachel. Dat is de bedoeling van herfstvakantie, heerlijk ontspannen, ieder op zijn eigen manier. Boek een van de vakantiehuizen uit onderstaand overzicht en geniet van alle prachtige rood-, oranje- en geeltinten en...kom tot rust.

 

leef en beleef de herfst

Bezoek aan de natuur

Voor de mooiste vakantiehuizen in de herfst hoeft u niet lang te zoeken. De fijnste vakanties vindt u namelijk in de natuur. En hoe beleef je de natuur het meest? Vanuit een vakantiehuis die pal in de natuur staat!

 

Waarom een vakantiehuis in de herfst?

Werkelijk betoverend mooi zijn de warme kleuren in de herfst. Volgens velen is in de herfst de natuur zelfs op zijn mooist. De veranderingen zijn soms per dag zichtbaar; kleuren worden anders en geuren worden anders. Zelfs dieren gedragen zich anders. En alles is goed te aanschouwen vanuit een vakantiehuis. Kiest u voor een vakantie of een weekendje weg? Genieten van al deze veranderingen kan prima vanuit een vakantiehuis in de herfst.

 

Herfst in het bos

Een van de meest karakteristieke weerfenomenen van de herfst is mist. Mooi weer in dit seizoen gaat vaak gepaard met mist. En de mist treedt het meest op in het binnenland. Het land koelt af omdat de zon steeds meer aan kracht inboet. De zee is echter nog warm van de zomer en voert vochtige lucht aan. Als die lucht genoeg afkoelt in de nacht condenseert het vocht, met soms uitgebreid mist als gevolg. Boven de nog warme zee gebeurt dat dus minder vaak. De mist geeft het landschap iets speciaals en maakt het bos nog iets misterieuzer. Een dicht begroeid bos lijkt ineens omgetoverd naar slechts enkele bomen. Door de dauw is de heide nat. De druppels blijven kleven aan een spinneweb, waardoor deze verandert in een prachtige parelketting. Soms een geluid van gekraak en geritsel... welk dier zou het zijn? Boswachterswoningen, maar ook alle vakantiewoningen op de Veluwe zijn bij uitstek geschikt als u in de herfst het bos wilt bezoeken. 

 

Een vakantiehuis met hottub in de herfst

Enkele vakantiewoningen beschikken over een hottub. Dat is een op houtgestookt wam badje, in de tuin van uw vakantiehuis. Na een

herfstwandeling in het frisse bos weer heerlijk opwarmen? Dat kan in een vakantiewoning met hottub

 

Landhuis of kasteel in de herfst

Het sprookjesachtige van een landhuis of kasteel wordt nog eens versterkt doordat de avonden korter worden in de herfst. Een kasteel als vakantiehuis is voor kinderen ook heel interessant; samen de autentieke elementen van een het historische gebouw ontdekken. Waan uzelf kasteelvrouw of kasteelheer en geniet van de prachtige omgeving van landgoed Hackfort. Ook Villa Oud Groevenbeek of Het Koetshuis Verwolde, zijn in de herfst sprookjesachtig mooi. 

 

Vakantiewoning in de herfst online boeken

Uw vakantiehuis in de hefst boekt u gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. U kunt diverse filters gebruiken om zo tot uw ideale verblijf in de natuur te komen. Filter op provincie, aantal personen en datum van aankomst en vertrek en bekijk direct het resultaat. Heeft u specifieke ideeën wat betreft faciliteiten? Deze zijn aan de linker zijde te vinden. Wanneer u deze aan vinkt geeft de website vervolgens exact weer welk vakantiehuisje volledig voldoet aan uw wensen.

Toch hier nog niet gevonden van u zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat u inspireren op onze inspiratie-pagina. Alles is goed. Als u maar de perfecte vakantiewoning vindt die aansluit bij uw wensen. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.

 

Bekijk ook: