Verwen jezelf met een vakantie

Verwen jezelf met een vakantie

Alle najaarskleuren laten zich in deze tijd in volle glorie zien. Het bos is echt prachtig in de herfst. Doe bijvoorbeeld een excursie met de boswachter. Vanaf dat moment kijk je met heel andere ogen naar het bos. Na alle activiteiten plof je lekker neer op de bank bij houtkachel. Dat is de bedoeling van een vakantie in de herfst, heerlijk ontspannen op je eigen manier.
Bekijk woningen
Na het wandelen uitrusten bij de houtkachelBeleef de hertenbronst van dichtbijHet bos op z'n mooist

Vakantiehuis in de herfst

De herfstvakantie is hèt moment om er even tussenuit te gaan met het gezin. Na de eerste enerverende werk- en schoolweken ben je wel toe  aan een mini-break. Een moment van rust in drukke tijden. Heb je zin om te fietsen? Elk vakantiehuisje van Buitenleven Vakanties is een prima vertrekpunt voor fietstochten in de natuur. Liever wandelen? Dan kun je lekker zelf op pad gaan of kiezen voor een uitgestippelde wandelroute. Boek een van onze vakantiehuizen en geniet van alle prachtige rood-, oranje- en geeltinten en...kom tot rust.

Vakantiehuis in de herfst
Vakantiehuis in de herfst
Bekijk beschikbare woningen in de herfst

Bekijk beschikbare woningen in de herfst

Bekijk hier wat er allemaal nog beschikbaar is in deze tijd van het jaar en boek snel!

Bekijk beschikbare woningen
Toch liever in een andere periode op vakantie?

Toch liever in een andere periode op vakantie?

Grote kans dat er dan meer huizen beschikbaar zijn! Bekijk hier ons volledige aanbod!

Bekijk alle woningen
Wandelen in prachtige duinen met de hond, terug bij open haard weer warm worden. Slapen onder sterren en volle maan. Na een paar dagen totaal ontspannen en met een volle accu, met nu al heimwee, weer vertrokken.

Bezoek aan de natuur

Voor de mooiste vakantiehuizen in de herfst hoef je niet lang te zoeken. De fijnste vakanties vind je namelijk in de Nederlandse natuur. En hoe beleef je de natuur het meest? Vanuit een vakantiehuis die pal in de natuur staat!

Waarom een vakantiehuis in de herfst?

Werkelijk betoverend mooi zijn de warme kleuren in de herfst. Volgens velen is in de herfst de natuur zelfs op zijn mooist. De veranderingen zijn soms per dag zichtbaar; kleuren worden anders en geuren worden anders. Zelfs dieren gedragen zich anders. En alles is goed te aanschouwen vanuit een vakantiehuis. Je wordt er 's morgens al mee wakker. De dieren in het bos wekken je wlekker op tijd, zodat je nog iets aan de dag hebt. Een 's avonds wanneer het donker wordt, moet iedereen naar huis. Maar jij niet, want je slaapt tussen de dieren in het bos. Je hoeft nog lang niet naar huis. Terwijl de appeltaart in de oven zit, maak jij nog even een wandeling of een paddestoelentocht met de kinderen. Kies je voor een vakantie of een weekendje weg in de herfst? Genieten van al deze veranderingen in de natuur. En dat kan prima vanuit een vakantiehuis op een plek waar je zelfs binnen de herfstbladeren ruikt.

Een vakantiehuis met hottub in de herfst

Enkele vakantiewoningen beschikken over een hottub. Dat is een op houtgestookt wam badje, in de tuin van je vakantiehuis. Na een herfstwandeling in het frisse bos weer heerlijk opwarmen? Dat doe je in een vakantiehuis met hottub! Eerst het hout opstoken en het water verwarmen. Vervolgens spring je er in en kan het grote genieten beginnen.

Herfst in het bos

Een van de meest karakteristieke weerfenomenen van de herfst is mist. Mooi weer in dit seizoen gaat vaak gepaard met mist. En de mist treedt het meest op in het binnenland. Het land koelt af omdat de zon steeds meer aan kracht inboet. De zee is echter nog warm van de zomer en voert vochtige lucht aan. Als die lucht genoeg afkoelt in de nacht, condenseert het vocht, met soms uitgebreid mist als gevolg. Boven de nog warme zee gebeurt dat dus minder vaak. De herfstige mist geeft het landschap iets speciaals en maakt het bos nog iets misterieuzer. Een dicht begroeid bos lijkt ineens omgetoverd naar slechts enkele bomen. Door de dauw is de heide nat. De druppels blijven kleven aan een spinneweb, waardoor deze verandert in een prachtige parelketting.

Soms klinkt er een geluid van gekraak en geritsel... van welk dier zou het zijn? Boswachterswoningen, maar ook alle vakantiewoningen op de Veluwe zijn bij uitstek geschikt als je in de herfst het bos wilt overnachten. Deze vakantiehuizen zijn in de herfst ook de idelae plek als je bijvoorbeeld reeën wilt spotten.

Landhuis of kasteel in de herfst

Het sprookjesachtige van een landhuis of kasteel wordt nog eens versterkt doordat de avonden korter worden in de herfst. Een kasteel als vakantiehuis is voor kinderen ook heel interessant; samen de autentieke elementen van een het historische gebouw ontdekken. Waan jezelf kasteelvrouw of kasteelheer en geniet van de prachtige omgeving van landgoed Hackfort. Ook Villa Oud Groevenbeek of Het Koetshuis Verwolde, zijn in de herfst werkelijk sprookjesachtig mooi. In de tuin rond het kasteel is een herfstige kleurenpracht te bewonderen.

Vakantiewoning in de herfst online boeken

Je vakantiehuis in de hefst boek je gemakkelijk online bij Buitenleven Vakanties. Je kunt diverse filters gebruiken om zo tot je ideale verblijf in de natuur te komen. Filter op provincie, aantal personen en datum van aankomst en vertrek en bekijk direct het resultaat. Heb je specifieke ideeën wat betreft faciliteiten? Deze zijn aan de linker zijde te vinden. Wanneer je deze aanvinkt, geeft de website vervolgens exact weer welk vakantiehuisje volledig voldoet aan je wensen. Toch hier nog niet gevonden van je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat je inspireren op onze inspiratie-pagina. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.

Bekijk ook: