Nazomer in Nederland

Nazomer in Nederland

Ben je nog helemaal niet klaar met de zomer en heb je zin in een vakantie? September biedt je alle mogelijkheden voor een fijne vakantie. Kom lekker logeren in de natuur en geniet van het staartje van de zomer.
Bekijk woningen

Vakantiehuis september

Ontdek de natuur aan het einde van de zomer. De meeste zomerbloeiers laten zich nog van hun mooiste kant zien. En je hoeft in deze periode niet veel andere vakantiegangers te verwachten. Lekker de tijd, rust en ruimte voorjezelf. Het nazomer weer leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. Bekijk hieronder de mooiste vakantiehuizen die beschikbaar zijn in september.

Vakantiehuis september
Vakantiehuis september
Beschikbare woningen in september

Beschikbare woningen in september

Bekijk hier wat er allemaal nog beschikbaar is in deze tijd van het jaar en boek snel.

Toch liever in een andere periode op vakantie?

Toch liever in een andere periode op vakantie?

Kies je favoriete vakantiewoning. Bekijk hier ons volledige aanbod.

Bekijk woningen
Na een heerlijk weekend in Smeetshoeve is eigenlijk onze grootste positieve verrassing dat er zo enorm veel natuur te vinden is in Kempen Broek op de grens van Nederland en België. We lieten ons vertellen dat het zelfs wat groter is dan de Veluwe. In de directe omgeving van de Smeetshoeve is het mooi wandelen doordat het een coulisselandschap met veel variatie is.

Op vakantie in de maand september

Lekker lang nazomeren... Heerlijk! September biedt je alle mogelijkheden voor een fijne vakantie. Ga op pad in de Nederlandse natuur in september. De meeste mensen hebben in de ze maand geen vakantie. En ook de feestdagen zijn in deze maand maar zeer beperkt. Alle ruimte om er lekker op uit te gaan.

Tips voor een vakantiehuis in september

Zit je niet vast aan de zomervakantie en wil je er in september er lekker uit? Buitenleven Vakanties heeft meer dan 100 accomodaties in de Nederlandse natuur. Neem bijvoorbeeld de huisjes op de Veluwe. Daar is het bijzonder goed toeven in deze maand. De meeste vakantiehuizen staan verstopt in het bos, omdat het voormalige boswachterswoningen zijn. In september is het bos heel mooi en je kunt al waarnemen dat de natuur zich opmaakt voor de herfst en de winter. Ook vindt de hertenbronst plaats in het laatste deel van september. Het hert zoekt in september een hinde om nageslacht te krijgen. Fantastisch om eens van dichtbij mee te maken. En waar kan dit beter dan tijdens je verblijf en een vakantiehuis? Wat ook een echte aanrader is, is een vakantiehuis in provincie Limburg. Hier lijkt het net of je in het buitenland verblijft. In september kun je er heerlijk wandelen. En er zijn uitdagingen, want een vakantiehuis in het glooiende landschap betekent ook dat wandel- en fietstochten je over de heuvels leiden. Na gedane arbeid is het natuurlijk fijn om 's avond bij de houtkachel uit te rusten in je vakantiehuis. Of wat denk je van uitwaaien aan de kust in september? Het weer in deze maand is 18 tot 22 gr C. Een prima temperatuur om vanuit je vakantiehuis activiteiten te ondernemen.

Lange nazomer in de natuur

Huur je een huis in september? In het laagseizoen is het in de natuur een stuk rustiger. Althans, met mensen. Dieren daarentegen zijn druk bezig met hun voorbereidingen voor een koude winter. Bijvoorbeeld de vogeltjes die zich in de lente en zomer hier hebben genesteld. Het is altijd weer een prachtig schouwspel: grote groepen vogels die naar warmere streken vliegen. Of omgekeerd: vogels die hier komen overwinteren zoals veel eenden en ganzen. Vanuit onze vakantiehuisjes op de Waddeneilanden

en in de Weerribben-Wieden kun je dit met verrekijker of zelfs zonder, heel goed zien.

Paddestoelen maand

Zonlicht, een vochtige bosgrond en een vochtige lucht. In september is de herfst al een beetje in aantocht en dat is te zien aan de paddenstoelen die uit de grond schieten. Na een natte zomer kun je ze zelfs al in augustus vinden. Maar ga niet zomaar plukken, want niet alle paddenstoelen in de natuur zijn eetbaar. Ook bramen worden rijp in deze maand. Sowieso is wildplukken een leuke bezigheid als je in september in de natuur vakantie viert.

Vakantiehuis in september online boeken

Nog op zoek naar een vakantiehuis in de maand  september? De vakantiehuizen van Buitenleven Vakanties zijn uniek en hebben allemaal een eigen verhaal. Dat maakt je vakantie in september extra speciaal. Ze liggen verscholen in de natuur en de reis ernaar toe is al een belevenis. Een huisje in september boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Je kunt diverse filters gebruiken om zo tot je ideale verblijf in de natuur te komen. Filter op provincie, aantal personen en datum van aankomst en vertrek en bekijk direct het resultaat. Heb je specifieke ideeën wat betreft faciliteiten? Deze zijn aan de linker zijde te vinden. Wanneer je deze aan vinkt, geeft de website vervolgens exact weer welke natuurvakantie volledig voldoet aan je wensen. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Laat je inspireren door onze vakantiethema's. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek nu het volledige aanbod en kies je ideale vakantiehuis.

Bekijk ook: