We hebben zó genoten van de natuur, die tot bloei kwam tijdens ons verblijf!
Maak gebruik van deze heerlijk lange dagen

Meivakantie in Nederland

Nog geen plannen voor de meivakantie? Al gedacht aan een korte vakantie in eigen land? Nederland kan verrassend mooi zijn. U vindt onze woningen door heel Nederland, op de mooiste plekjes, midden in de natuur. Bos, heide, strand of duinen voor ieder wat wils. Hieronder vindt u een overzicht van alle beschikbare plekjes in mei. Alle locaties zijn prachtig, dus wees er snel bij.

Ontdek de natuur in de bloeimaand

Waarom een meivakantie in Nederland?

Voor een korte break tijdens de meivakantie blijft u gewoon in eigen land. De dagen zijn lekker lang en de kans op mooi en zonnig weer stijgt met de dag. De meimaand wordt niet voor niets de bloeimaand genoemd. Nederland is zo ontzettend mooi en biedt voor ieder wat wils. Wandelen in het bos, struinen door de duinen of gewoon lekker met uw favoriete boek in de grote Buitenleven tuin die uiteraard grenst aan een prachtig natuurgebied. Beleef de natuur in volle bloei in eigen land. En het mooie is: geen wachtrijen voor de balie op de luchthaven u reist minimale afstanden om een fijne vakantie te hebben. Kortom, de meivakantie in eigen land is een heel goed idee!

 

Vakantiehuis in mei

In heel Nederland vindt u onze bijzondere woningen, verscholen in de mooiste plekken van de natuur. Bijvoorbeeld in het glooiende landschap van Limburg, waar u in Hoeve GerendalUrsulahofPake Hiem en Kloosterhof, zich in mei zo goed als in het buitenland waant. Of in het kustgebied waar u, met of zonder zon, heerlijke lange dagen kunt beleven. We hebben maar liefst 13 vakantiehuizen aan de kust  of grenzen aan de duinen of de kust. De bossen van de Veluwe  of de Drentse Hondsrug zijn in de meimaand een paradijs voor flora en fauna liefhebbers. Er valt zoveel te beleven, wie weet staat u zo maar oog in oog met een reebok of wild zwijn. Andere natuurgebieden zoals Dwingelderveld is goed te ontdekken vanaf de vakantiehuizen  MeijersplaatsKleinste HuisjeKeuterij 't Haantje, Keuterij Ghysselte. Op het eiland Tiengemeten beleeft u in mei de charme van een eiland. Vanaf SluiswachterswoningLaurettehoeve  en Nicolehoeve – vakantiehuizen die zich allen bevinden op Tiengemeten – kunt u heerlijk wandelen of fietsen op het eiland.  

 

Schoolvakantie in mei

Handig om te weten wanneer u uw meivakantie wilt plannen is de data. Voor noord, midden en zuid zijn is de meivakantie in dezelfde

week: Zaterdag 25 april 2020 tot en met zondag 3 mei 2020 is de week wanneer scholen verplicht dicht moeten zijn. Echter, scholen mogen afwijken in de verdere invullen van de meivakantie. Het kan zijn dat de vakantie in mei een week langer duurt, of dat er nog andere vrije dagen aan gekoppeld zijn. Zo kan het zijn dat er toch wat verschil is in de duur van de meivakantie. Wilt u precies weten wanneer u met de kinderen op pad kunt? Vraag het dan na bij de betreffende school.

 

Meivakantie in de natuur

Er zijn veel manieren van natuurbeleving. Voor de één is vakantie vooral uw eigen gang kunnen gaan en onthaasten. Voor de ander is structuur en een vastomlijnd programma het summum. Mocht u op voorhand uw programma willen uitstippelen en vastleggen dan kunt u voor uitgebreide informatie over gebieden en excursies terecht op de sites van de 3 samenwerkende natuurorganisaties: StaatsbosbeheerNatuurmonumenten en de LandschappenNL. In de meivakantie worden vaak extra excursies aangeboden. Onder begeleiding van ervaren gidsen of de boswachter hoort u de meest bijzondere verhalen en kijkt u weer met andere ogen naar de natuur. Wilt u al wat inspiratie op doen voor de vakantie in mei van het jaar 2021, dan kan dat natuurlijk ook.

 

Meivakantie in Nederland online boeken

Een meivakantie midden in de bijzondere Nederlandse natuur boekt u gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Hierboven vindt u alle vakantiehuizen die beschikbaar zijn in mei. Toch hier nog niet gevonden van u zoekt? Laat u inspireren door onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. En in heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden. Voor een vakantie midden in de Nederlandse natuur, bent u bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies uw ideale vakantiehuis.