Ontwakende natuur

Ontwakende natuur

Begin van de lente of het allerlaatste stukje van de winter; in maart ontwaakt de natuur langzaam uit zijn winterslaap. Ontdek al wandelend of fietsend hoe mooi dit is.
Bekijk woningen
De mooiste routes wandelen vanaf de voordeurOntspannen vakantie in de natuurVakantie in het staartje van de winter

Vakantie in maart

Maart wordt ook wel de lentemaand genoemd. De avonden zijn weer wat langer. Daar kun je mooi van profiteren door juist nu vakantie te hebben. De langere dagen nodigen ook uit om meer de natuur in te trekken. Begin van de lente of het allerlaatste stukje van de winter; in maart ontwaakt de natuur langzaam uit zijn winterslaap. Ontdek al wandelend of fietsend hoe mooi dit is. En hoe kan dit nou beter dan tijdens een vakantie in de natuur? Onderstaande vakantiewoningen zijn beschikbaar in maart. Al deze woningen staan pal in de mooiste Nederlandse natuurgebieden en hebben alle comfort in huis voor een heerijke vakantiein de natuur.

Vakantie in maart
Vakantie in maart

Onze woningen

Bekijk meer woningen
Een prachtige locatie en een enig huis met fantastische erker. Aangrenzend is de Liendense Waard, een gebied met veel (water) vogels. De rivier de Maas is heel mooi om langs te wandelen.

Op vakantie in maart

De ontluikende natuur in de lentemaand bezorgt altijd weer een vrolijk gevoel. De periode van lange nachten en korte dagen is voorbij. En het begin van de zomertijd, in het laatste weekend van maart, geeft steeds weer het idee dat het leven zich van zijn mooiste kant laat zien.

Het weer in maart

Wanneer je houdt van wandelen en fietsen is een vakantie in maart ideaal. In maart begint de zon te schijnen. De dagen worden weer langer en de eerste zonnestralen voelen dan ook meteen als de lente aan. Maart werd van oudsher Lentemaand genoemd en dat is heel terecht, ondanks dat het grootste deel van de maand maart in de winter is. Niet alleen stijgt de gemiddelde temperatuur, ook zie je in de natuur steeds meer planten in bloei komen. De terrassen gaan langzaam weer open en het bos wordt drukker met wandelaars. Het weer in maart is vaak zeer zacht, zonnig en lekker droog. Door de temperatuur die gedurende de maand maart langzaam verder stijgt, ontwaakt de natuur uit haar winterslaap.

Het buitenleven in maart

Buitenleven Vakanties heeft vakantiehuizen door heel Nederland. Alle vakantiehuizen bevinden zich op unieke plekjes in de natuur, of op plekken met een cultuurhistorische achtergrond met de natuur om de hoek. Hier kun je genieten van de eerste echte zonnestralen van de beginnende lente. Vanaf een Buitenleven woning kunt ook in de maand maart veel activiteiten doen. De kleur buiten komt eindelijk weer terug en zorgt voor adembenemende uitzichten. Ideaal voor een frisse ochtendwandeling of mooie fietstocht. Ook al eens gedacht aan een excursie met een boswachter? Hij of zij kan alles vertellen over de omgeving en alle flora en fauna. Een uitstekende manier om het buitenleven opnieuw te ontdekken!

Lammetjesdag

In de maanden januari en februari worden de eerste lammetjes geboren. Kenmerkend voor de maand maart is Lammetjesdag. Het is een dag -en soms zelfs meerdere dagen -  waarop je als bezoeker kennis kunt maken met de eerstgeboren lammetjes. Meestal wordt dit georganiseerd door een plaatselijke schaapskooi of schaapsherder. Het is een activiteit bij uitstek geschikt voor jong en oud. Want wie vindt de aanblik van de pasgeboren lammetjes nou niet vertederend? Buitenleven Vakanties heeft diverse vakantiehuizen, waar Lammetjesdag op loop-, fiets en auto-afstand is.De Schaapskudde Ruinen in Dwingelderveld, is vanuit Keuterij Ghysselte en Keuterij 't Haantje goed te bezoeken. De schaapskudde op deze boerderij telt wel 300 schapen. Schaapskooi Hoog Buurlo in Radio Kootwijk

is gelegen naast de fantastische vakantiewoning Erff Hoog Burel. De vakantiewoning voor 12 personen biedt voldoende ruimte om met de familie samen op kraambezoek te gaan. De Schaapskudde in Nunspeet ligt om de hoek bij de vakantiewoningen Landhuis Leuvenhof, Kijk Uit, Heidehof en St Hubertus. Bij deze schaapskudde kun je zelfs een lammetje adopteren! Vanuit het Poortgebouw Doorwerth en vakantiewoning Nieuw Reemst, bezoekt u voor het knuffelen van lammetjes Stichting Rhedense Schaapskudde in Rheden. Hier wordt veel voor kinderen georganiseerd en er wordt informatie gegeven over hoe lammetjes worden geboren. Midden in het land gelegen is Boerderij de Boerinn in Kamerik. Vakantiewoning Tien en Molen Cabauw zijn op autorijdafstand. Kinderen krijgen volop de kans om alles op de boerderij te ontdekken. Ook de schapen worden klaargemaakt voor de lente, ze worden namelijk geschoren. Schaapskudde Mergelland in Epen ligt in het zuidelijkste puntje van Nederland. De grote vakantiehuizen Pake Hiem en Hoeve Gerendal zijn de perfecte vakantieplekjes om vanaf hier in maart een dagje naar de lammetjes te gaan. Wie weet maak je hier een geboorte echt mee! Op het meest noordelijke deel van het land is Schapenboerderij Texel vlakbij Den Burg. Met een verblijf in vakantiewoning Zeemanshuus en Huusje van Hannes heb je de gelegenheid om samen te genieten van de pasgeboren mini schaapjes.

Vakantie in maart online boeken

Een vakantiewoning in maart boek je gemakkelijk bij Buitenleven Vakanties. Selecteer op het aantal personen, provincie of datum. Toch hier nog niet gevonden wat je zoekt? In heel Nederland zijn er droomlocaties te vinden! Bekijk voor meer inspiratie onze vakantiethema's. In Nederland is nog zoveel te zien en te ontdekken. Voor pure natuurbeleving boek je een accommodatie midden in de natuur en voor die vakantie, ben je bij Buitenleven Vakanties aan het juiste adres. Ontdek het volledige aanbod en kies het ideale vakantiehuis.

Bekijk ook: